Körösladányi MSK

A harmadik helyért játszunk szombaton, ami a Méhkeréknek is kedvez

Pénteken már megkezdődött a Megye I. osztályú bajnokság felsőházában a 30. forduló. A Méhkerék három-kettő arányban győzte le a Kondorost, így ha csapatunk a Békéscsabai Előre II. ellen pontot szerez szombaton, akkor a Méhkerék matematikailag is bajnok lesz. Az már csak pont az „i”-n, hogy győzelem esetén a harmadik helyünket is bebiztosítanánk.

 

Ennek értelmében tehát sok szempár fog csapatunk mérkőzésére figyelni, hiszen szombaton akár eldőlhet a bajnoki cím sorsa és a harmadik hely is. A bajnoki cím szempontjából elég csapatunk pontszerzése, viszont a bronzérem számunkra csak akkor lesz meg, ha győzni tudunk. Döntetlen esetén még marad esélye a Szarvasnak, ha a maradék három fordulót (utolsóban éppen ellenünk játszanak hazai pályán) megnyerik.

Természetesen mivel célunk a dobogó legalsó fokának a megszerzése, így minden pont értékes számunkra, főleg úgy, hogy a Kondoros már biztosan kiszállt a dobogóért folytatott harcból. Több szempontból is érdekes lesz tehát a találkozó, ami még érdekesség, hogy az Előre II. számára szinte tét nélküli lesz a meccs, ha lehet így fogalmazni. A bajnoki cím már valószínűleg nem lesz meg nekik, míg a második helyük szinte biztos.

Az egymás elleni mérlegben csapatunk a jobb, ebben az idényben egyszer nyertünk ellenük, kétszer pedig döntetlent játszottunk. Eltiltottunk sajnos lesz, Ruzsa Z. öt sárga lapja miatt kihagyja a hétvégi fordulót, de nem lesz a keretben Paulik Á., Laksteter J. és Zsíros P. sem. Fontos mérkőzés előtt állunk, hiszen a bajnokságban több nyitott kérdést is lezárhatunk. Ennek súlyát a játékosoknak is át kell éreznie, és reméljük, hogy egy szép sikerrel hétvégén már a biztos bronzérmet ünnepelhetjük. Hajrá Ladány!!!

Küzdelem a harmadik helyért

Már csak csapatunk és a Szarvas esélyes a harmadik helyre. Jelenleg nyolc pont az előnyünk és még három forduló van hátra. Sokan gondolhatnák, hogy ez bizony már elég a bronzéremhez, hiszen a Szarvasnak mindhárom mérkőzését meg kellene nyernie ahhoz, hogy odaérjen a dobogóra. Nos, csapatunk még játszik az Előre II-vel, a Méhkerékkel és az utolsó fordulóban a Szarvas otthonában lépünk pályára. A Szarvas hétvégén a Rákóczival mérkőzik meg, aztán a Kondoros otthonában próbálnak szerencsét, majd minket fogadnak. Ennek tükrében a legrosszabb forgatókönyv esetén (nem sikerül legalább két pontot szerezni az első kettő ellen) akár megtörténhet az is, hogy Szarvason bronzmeccset játszunk júniusban.

Örökmérleg:

Körösladányi győzelem: 1
döntetlen: 2
Békéscsabai Előre II. győzelem: 0

Előző mérkőzés:
Körösladány – Békéscsabai Előre II. 1-1 (2018)
Békéscsabai Előre II. – Körösladány 0-0 (2018)
Körösladány – Békéscsabai Előre II. 3-1 (2017)

További mérkőzések:

Felsőház: Szarvas – Rákóczi Vasas
Alsóház: Gyulai Termál – Vésztő, Mezőhegyes – Jamina, Dévaványa – Szeghalom

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

15 − 3 =