Körösladányi MSK

Tizenhét év után újra dobogón végeztünk a Megyei I. osztályban

A Szarvas otthonában játszottuk a szezon utolsó mérkőzését, ahol a tét a harmadik hely volt. A hazaiak csak győzelemmel kerülhettek a dobogóra, csapatunknak viszont a pontszerzés is elég lett volna. Győzelmünkkel bronzérmet szereztünk a 2017/18-as bajnokságban. Erre legutóbb a 2000/2001-es szezonban volt példa.

 

Kedvezően kezdődött számunkra a szarvasi találkozó, hiszen már a harmadik percben nagy helyzetet alakítottunk ki. Papp Zs. visszapasszolt labdáját Knyihár tűzte kapura, de ekkor még felszabadítottak a hazaiak, nem úgy az ötödik percben. Kristóf bal oldalról érkező beadását Papp Zsolt továbbította lábbal a szarvasi kapuba. (0-1) Örömünk sokáig nem tarthatott, hiszen előbb jött a szarvasi gól előszele, majd maga a találat. Egy veszélyes szöglet után kellett védőinknek felszabadítania, majd a 8. percben újabb szögletet rúgtak a szarvasiak, amit előbb a felső lécre fejeltek, majd a kipattanót pedig Somogyi János értékesítette. (1-1) A gólváltás után a 14. minutumban Papp Zs. próbálkozása szállt kapu mellé. A lehetőség után is inkább körösladányi támadásokat láthattak a nézők, de lövésig nem jutottunk.

A 24. percben Kristóf G. végzett el szabadrúgást, középen csúsztatni tudott egyik játékosunk, a labda pedig a kapusról Papp Zsolt elé került, aki nem is hibázott ekkora helyzetben. (1-2) A mérkőzés 30. percében Somogyi János nehéz helyzetbe hozta csapattársait, a támadó a tizenhatosunkon belül színészkedett, amiért sárgát kapott, csakhogy neki korábban már reklamálásért volt egy, így hatvan percre emberhátrányba került a Szarvas. A kiállítás után csapatunk újra támadásba lendült, azonban az utolsó beadások és centerezések rendre nem értek el a befejező játékoshoz. A hazaiak ekkor már csak egyszer jutottak el a kapunkig, de próbálkozásukat a védelmünk lefülelte.

A második félidő elejét is megnyomta csapatunk, a 48. percben Knyihár hatalmas helyzetben lőtte kapusba a labdát, a 49. percben viszont eldőlni látszott a bronzérem sorsa. A csereként beálló Laksteter remek labdával ajándékozta meg Burai I. Dávidot, aki nagy helyzetben kapussal szemben sem hibázott. (1-3) Az 55. percben Viszkok szabadrúgása szállt kapu fölé, a másik oldalon viszont Kéki lövésénél már nehéz dolga volt a kapusnak, de védett.

A kezdeti nagy lendület után hosszas percekig mezőnyjáték folyt a pályán, a következő említésre méltó helyzet a 77. percben következett, amikor Zelenyánszki passza után Laksteter J. jó helyzetben kapusba tüzelt. A 81. minutumban már Lasteter Jován sem hibázott, Juhász a jobb szélen szaladt el, majd középre adta a labdát, ahol támadónk érkezett és gólt szerzett. (1-4) A hajrára már érdemi helyzet nem is maradt, csapatunk szép játékkal szerezte meg a dobogó legalsó fokát.

Többször is a kezünkben volt a sorsunk az elmúlt hetekben, azonban nem jött össze a bravúr ahhoz, hogy idő előtt pontot tegyünk ennek a kérdésnek a végére. Így pedig a Szarvas otthonában kellett kivívnunk a bronzérmet, amit a csapat jó játékkal meg is tett, megérdemelten nyertük meg a rangadót. Ebben a szezonban ez volt a Szarvas ellen az egyetlen sikerünk.

Visszatekintés…

Ötödik szezonunk volt ez a Megye I. osztályban, ahol két esztendőben is csak éppen, hogy lemaradtunk a dobogóról. Két negyedik, egy-egy ötödik és kilencedik hely után most sikerült kiharcolnunk a harmadik helyet, ami azt jelenti, hogy tizenhét év után újra a Megyei I. osztály dobogóján végzett a Körösladány. Legutóbbi, és egyben egyetlen I. osztályú dobogós helyezésünket (3. hely) a 2000/2001-es 16 csapatos bajnoki kiírásban szereztük.

Szarvasi FC – Körösladányi MSK 1 – 4 (1 – 2)
Gólszerzők:
Somogyi J. a 8. ill. Papp Zs. az 5., a 24., Burai I. D. a 49. és Laksteter J. a 81. percben.
Sárga lapok: Farkas N. a 29., Klimaj Z. a 60., Moldván K. a 72. ill. Kéki Cs. a 20. és Farkasinszki L. a 29. percben.
Kiállítva: Somogyi J. (Szarvas, második sárga lap) a 30. percben.

Szarvasi FC: Lévai B. — Kriska N., Viszkok D. (Uhljar G. a 82’), Klimaj Z., Furár R., Bakró G., Kukovecz D., Somogyi J., Farkas N. (Varga I. a 62’), Magyar M. (Moldván K. a 46’), Szikora M.

Vezetőedző: Rétes Pál

Körösladányi MSK: Nagy B. — Zsömbörgi M., Knyihár D., Farkasinszki L. (Laksteter J. a 46’), Papp Zs. (Takács B. az 50’), Zelenyánszki L., Ruzsa Z., Kristóf G., Hajdu Zs., Kéki Cs. (Juhász D. a 68’), Burai I. D. (Kovács G. a 62’)

Vezetőedző: Fodor Sándor


A rájátszás előtt meghirdetett szavazáson is a többség körösladányi bronzérmet remélt. Ugyan szoros lett a vége, de a többség „tippje” beigazolódott.

Ön szerint hanyadik helyen fejezzük be a szezont?

  • 3. hely (60%, 60 szavazat)
  • 2. hely (16%, 16 szavazat)
  • 4. hely (14%, 14 szavazat)
  • 5-6. hely (6%, 6 szavazat)
  • 1. hely (4%, 4 szavazat)

Összes szavazat: 100

Loading ... Loading ...

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

14 + 15 =