Körösladányi MSK

A Szarvas elleni győzelmünkkel kétpontos előnyre tettünk szert

Szombat délután újra a szarvasi csapatot fogadtuk hazai pályán, akik ellen második alkalommal már sikerült nyernünk. A találkozó izgalmasan alakult, viszont három-egyes állásnál az elvétett szarvasi büntető eldöntötte a mérkőzést. Sikerünknek köszönhetően kétpontos előnyünk van jelenleg a tabella élén.

 

A kezdeti mezőnyjáték után a 11. percben Bagyinszki beadása után Knyihár adta le a mérkőzés első lövését, ám ezt könnyedén megfogta Lévai kapus. Már a 25. percben jártunk, amikor újabb ígéretes lehetőséget jegyezhettünk fel, sőt ebből a helyzetből gól is lett. Burait buktatták, ám játékosunk estében még Papp Zs. elé gurította a pöttyöst, aki kapura tört, majd az üresen érkező Knyihár Dánielnek játszotta vissza a labdát, aki nem is hibázott. (1-0) Sajnos az előnyünk öt percig tartott, mert a 30. minutumban Bagyinszki buktatta Sztojkát a tizenhatoson belül, amiért büntetőt kapott a Szarvas. A pontrúgást maga a sértett, Sztojka Ádám végezte el, a játékos pedig magabiztosan lőtt a kapunkba. (1-1) Itt még azonban nem volt vége a félidőnek, hisz a 42. percben tetszetős játék után Papp Zs. fordult le védőjéről, majd Burai I. Dávidot hozta ziccerbe, futballistánk pedig a kapust mattolva újra vezetéshez juttatta csapatunkat. (2-1) A játékrész végén még Nagy kapusnak ébernek kellett lennie, Zimát ugratták volna ki a társak, de kapusunk remekül élt a játékkal és felszedte a támadó elől a labdát.

A második félidő Papp Zs. lövésével kezdődött, majd Sztojka két szabadrúgásával folytatódott, de egyik próbálkozás sem volt veszélyes a kapura. A 63. percben Sztojka egy lecsorgót szerzett meg, majd a tizenhatosról lőtt, de a kaput ekkor sem találta el. A 65. percben jött a harmadik gólunk is, Knyihár passzolt Burainak, aki a tizenhatoson belülre játszotta magát, ekkor a hosszún érkező Papp Zsoltot választotta, aki bevette a szarvasi kaput. (3-1) Hamar jöhetett volna azonban a szarvasi szépítés is: a 66. percben egy felívelést követően eltűnt egy szarvasi támadó a tizenhatosunkon belül, amiért újabb büntetőt kaptak a vendégek. Sztojka állt ismét a labda mögé, de ezt a pontrúgást Nagy kapus hárította. A kihagyott büntető megfogta a vendégeket, hiszen hiába próbáltak mozgósítani mindent a pontszerzés érdekében, az utolsó húsz percben érdemi helyzet egyik kapu előtt sem adódott, így három-egyes állásnál vetett véget a mérkőzésnek a játékvezető.

A rájátszást jól kezdtük, egy jó erőkből álló szarvasi csapatot győztünk le. A Kondoros pontvesztésének is köszönhetően két pontra nőtt az előnyünk a tabella élén. Jövő héten a Nagyszénás otthonában folytatódik számunkra a bajnokság.

Körösladányi MSK – Szarvasi FC 3 – 1 (2 – 1)
Gólszerzők: Knyihár D. a 25., Burai I. D. a 42., Papp Zs. a 65. ill. Sztojka Á. (11-esből) a 30. percben.
Sárga lapok: Zelenyánszki L. az 58., Ruzsa Z. a 89. ill. Kriska N. a 19., Bakró G. a 41. és Polonszki P. a 88. percben.
Jók: egész hazai csapat ill. Furár R., Medvegy Á.

400 néző

Körösladányi MSK: Nagy B. – Burai I. D., Szántó M. (Zsíros P. a 68′), Knyihár D. (Fülöp T. a 77′), Bagyinszki A., Papp Zs. (Bozsó M. a 80′), Zelenyánszki L., Prasler (Laksteter J. a 75′), Vincze D., Szabó Á.

Megbízott edző: Oláh Imre

Szarvasi FC: Lévai B. – Polonszki P., Zima D. (Körösfalvi K. a 77′), Kiri B., Furár R., Bakró G., Kriska N. (Magyar M. a 21′), Kukovecz D. (Klimaj Z. a 60′), Sztojka Á., Medvegy Á., Takács J.

Vezetőedző: Rétes Pál

Oláh Imre, megbízott edző: Minden tekintetben felülmúltuk ellenfelüket, higgadt, átgondolt, megnyugtató játékkal, megérdemelten nyertük meg a mérkőzést.
Rétes Pál: Két ellentétes félidőt produkáltunk, az elsőben a hazaiak, a másodikban mi domináltunk. Három-egyes állásnál büntetőt hibáztunk, amivel meccsben maradhattunk volna, ezután hiába mozgósítottunk nagy erőket, a gólszerzés nem sikerült.

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenöt − 6 =