Körösladányi MSK

Papp és Szabó góljaival nyertünk az Előre II. ellen

Az első félidőben még gól nélküli döntetlen volt az állás a forduló rangadóján, azonban a fordulást követően egy sebességgel feljebb kapcsolt csapatunk, aminek eredményeképp két gólt is szereztünk. Megérdemelten győztünk a bajnokság egyik legerősebb csapata ellen.

 

A nyolcadik percben adódott az első lehetőségünk, ekkor Burait buktatták a kapuval szemben, a szabadrúgást pedig maga a sértett végezte el. Lövése jó volt, de kicsivel célt tévesztett. Nem sokkal később a vendégek is szabadrúgásból próbálkoztak, igaz ők nem annyira jó pozícióból, a tizenhatos csücskéhez közel állhatott a labda. A lehetőség adott volt, de itt sem sikerült kaput találnia a játékosnak. A 15. percben Burai cselei után jobbról passzolt Pappnak, akinek a lövését blokkolták, Ruzsa pedig eltörte a lecsorgót. Két perc múlva már a másik oldalon pattogott a labda, Zelenyánszki blokkolt egy szabadrúgást, Molnár J. pedig összeszedte a levágódó labdát, lövését pedig Nagy ütötte szögletre. A folytatásban a mezőnyben gyűrték egymást a felek, mígnem a 31. percben Ilyés próbálkozásánál védett bravúrral Nagy, Molnár ismétlését pedig már biztos kézzel fogta kapusunk. A 39. percben az Előre jó helyről végezhetett el újabb szabadrúgást, ekkor Mácsai állt a labda mögé, ám kapusunk résen volt, védett. Ezzel pedig az első játékrész le is zárult.

A 46. percben aztán rögtön vezetést szerezhettünk volna, Burai ugratta ki Pappot, aki elől az utolsó pillanatban mentett Uram. Az 53. minutumban Burai oldalról végzett el szabadrúgást, Uramnak Vincze lövését kellett védenie, majd Zelenyánszki elől mentett. Az 55. percben tört meg a jég, Kisari került helyzetbe, ekkor még Uram védenie tudott, de Papp Zsolt a lecsorgót a védők lábai között a kapuba lőtte. (1-0) A gólt két kisebb helyzet követte, a 71. percben pedig az újabb találat. Szöglet után szabadítottak fel a vendég védők, Kisari pedig balról középre tekerte a labdát, ahol Szabó Ákos érkezett és a hosszúba fejelte azt. (2-0) A hátrány ellenére sem mondható, hogy az Előre beszorította volna csapatunkat az egyenlítés reményében: a 83. percben Gigacz lövését védte magabiztosan Nagy kapus, majd három perccel a vége előtt Bukor lódult meg, de lövése keresztbe elment a kapu előtt.

Kettő-nullás sikerünkkel az élre kerültünk, jövő héten viszont nem bajnoki, hanem Magyar Kupa mérkőzést játszunk hétvégén, akkor viszont már az NBII-es Előre ellen.

Körösladányi MSK – Békéscsabai Előre II. 2 – 0 (0 – 0)
Gólszerzők: Papp Zs. az 55. és Szabó Á. a 71. percben.
Sárga lapok: Ruzsa Z. a 32., Kisari T. a 67., Bartik M. a 90. ill. Styecz B. a 8., Váradi Á. a 45. és Balog Zs. az 53. percben.
Jók: Nagy B., Szabó Á., Szántó M., Burai D., Vincze D., Papp Zs. ill. Pusztai A., Uram J., Styecz B.

450 néző

Körösladányi MSK: Nagy B. – Vincze D., Ruzsa Z., Burai D., Szántó M., Prasler (Bartik M. a 89′), Kisari T. (Laksteter J. a 76′), Papp Zs. (Baksai Zs. a 90′), Zelenyánszki L., Zsíros P. (Polák G. a 7′), Szabó Á.

Vezetőedző: Fodor Sándor

Békéscsabai Előre II.: Uram J. – Zahorán B., Dávid G., Mácsai L. (Bukor Z. a 70′), Molnár J. (Kmetykó M. a 81′), Styecz B. (Bán B. a 46′), Balog Zs., Fodor Zs., Ilyés T., Pusztai A. (Gigacz Á. a 46′), Váradi Á.

Vezetőedző: Brlázs István Gábor

Fodor Sándor: Az első félidőben nem sikerült megvalósítani a taktikai elképzelésünket, ezért a csabai fiatalok akár a vezetést is megszerezhették volna, de kapott gól nélkül le tudtuk hozni az első félidőt. A második félidőben már a mi akaratunk érvényesült, ami labdabirtoklásban és helyzetkihasználásban is megmutatkozott.

Brlázs István Gábor: Hosszú veretlenségünk szakadt meg. Az első félidő jó játéka után teljesen szétesett a csapat, a kapott gól után pedig motivációs gondjaink is akadtak, ami elfogadhatatlan.

→ A mérkőzés képgalériája elérhető ide kattintva.

One Comment

  1. Kaerős Tibor

    2019-09-16 at 08:38

    Gratulálunk a Körösladányi fiúknak! További sikereket kívánunk!

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

3 + tizenhét =