Körösladányi MSK

Iskolajáték a végén egy ötössel…

Csapatunk a DVTK II. vendége volt a Keleti Csoport 3. fordulójában. A harmadik tartalékcsapat ellen léptünk pályára, eddig egy győzelem és egy vereség volt a mérlegünk.

Nem tudtuk mire számítsunk, hiszen a tartalék együttesek játékerejét alapvetően befolyásolja az, hogy az első csapat keretéből kapnak-e vissza játékosokat.


A mérkőzés remekül indult, Burai villámgyors kontraakciójából már a 4. percben megszereztük a vezetést, (0:1) ez megnyugtatta a csapatot, a hazaiak próbálták nyomás alatt tartani a védelmünket, de a 8. percben jeleztük, hogy ennek nem lesz jó vége, ekkor Czirok fejese a felső lécet érintve hagyta el a pályát. A 12. percben Illés lövését blokkolták önfeláldozóan a védők. A 17. perceben aztán Czirok egy szöglet után lőtt a kapuba (0:2), majd Wéber a 21. percben szinte lezárta a mérkőzést, amikor a partvonal mellől elvégzett szabadrúgásra érkezett a túloldalon pontosan és helyezett a kapuba. (0:3) A 25. perceben az első hazai helyzet is megvolt, egy jó próbálkozás ment a kapun mellé. A félidő vége felé ismét átvettük a játék irányítását előbb, Czirok életerős lövése sajnos csak az oldalhálót találta el, majd Zelenyánszki fejese kerülte el a kaput. A második félidőre így 3:0-ás vezetéssel mehetünk.

A második félidő első perceiben végleg lezárhatuk volna a mérkőzést, egy szöglet után Papp fejese került el centikkel a kaput, majd néhány perccel később Zelenyánszki lövése a felső lécet érintve ment mellé. Az 53. percben Pusztai tornáztatta meg a hazai kapust aki bravúrral védte a lövését. Ezt a bravúrt megismételte Burai lövésénél is, így maradt a sok helyzet ellenére a 3:0. A 61. percben szépítési lehetőséget szalasztott el a hazai csapat, a csereként beálló Hetyei centikkel maradt le egy beadásról.

A futball törvénye szerint, a kimaradt helyzet után Kisari egy nagyon szép lövéssel megszerezte a 4. gólunkat. (0:4)

Az edzői stáb cserékkel frissítette a csapatot közben, így pályára lépett a saját nevelésű Szántó Bence is, akinek ez volt az első felnőtt NB 3-as mérkőzése.

A csereként beálló Csicsely a 82. perceben tartott cselezésből bemutatót, amikor is 3 hazai védőt forgatott meg az alapvonal mellett, sajnos a lövése elhalt a blokkban, de így sem maradt gól nélkül, mivel a 88. percben megszerezte az 5. gólunkat, így beállította a mérkőzés végeredményét. (0:5)

Diósgyőri VTK II–Körösladány MSK 0–5 (0–3)
NB III-as labdarúgó-mérkőzés. Miskolc, 100 néző. Vezette: Németh Gergely (Gordon Árpád Mihály, Bencze András).
Diósgyőr II: Sándor – Oláh B., Ivánka, Mrva, Dankó (Demeter, 67.) – Ferencsik, Peisser (Hetyei, 46.) – Balázsi (Gulyás, 67.), Benkő, Vincze D. (Kövesi, 73.) – Illés B. Vezetőedző: Zsivoczky Gyula.
Körösladány: Kertész – Talpalló Á. (Szántó B., 74.), Papp D., Wéber, Illés R. – Pusztai (Csicsely, 69.), Zelenyánszki (Palik, 80.), Kisari (Farkas J., 74.), Ruzsa – Burai (Murvai, 69.), Czirok. Vezetőedző: Ekker Attila.
Gólszerző: Burai (4.), Czirok (18.), Wéber (21.), Kisari (63.), Csicsely (85.).

Jó: Benkő, ill. Czirok, Burai, Zelenyánszki, Illés, Papp D., Wéber.

Ekker Attila: – Jól álltunk bele a mérkőzésbe, már az elején gólt tudtunk szerezni, amivel sikerült instabillá tenni az ellenfelet. Mi viszont magabiztossá váltunk, sok helyzetet dolgoztunk ki, amikből magabiztos győzelem született. Örülök annak, hogy nem kaptunk gólt.

Zsivoczky Gyula: – Voltak sérültjeink és rengeteg hiányzónk, de semmit nem akarok erre fogni. Óriási pofont kaptunk, amiből tanulnunk kell. Ez a felnőtt és az utánpótlás futball között a különbség. Az első félidőben eldöntöttük ezt az összecsapást, mert a hibáinkat könyörtelenül kihasználta a Körösladány. Kesergni nincs idő, mert kristálytisztán tudtuk, hogy ez lesz, ez vár ránk. Látjuk a helyzetünket, de egyáltalán nem jó megélni ezeket a vereségeket.  Gratulálok a Körösladánynak, mert a játék minden elemében és fizikálisan is felülmúltak bennünket. 

Fotó: DVTK facebook oldal

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

kilenc + tizennégy =