Körösladányi MSK

A Vasas FC II. csapatával zárjuk az őszi idényt vasárnap

Az NB III. Dél-Keleti csoportjának 17. fordulójában, hivatalosan a tavaszi idény 2. fordulójában, de az őszi szezon utolsó hazai mérkőzésén, fogadjuk a Vasas FC II. csapatát vasárnap 13 órától.

Az őszi 2. fordulóban már megmérkőztünk ellenfelünkkel, egy harapós mérkőzésen 1:1 arányú döntetlen született, 5 piros lap kíséretében. Reméljük, hogy ez a piros lap mennyiség most nem kerül elő a játékvezető hátsó zsebéből.

Ellenfelünkkel már a negyedik alkalommal találkozunk, az előző bajnoki idényben mindkét alkalommal győztesen hagytuk el pályát velük szemben, most egy döntetlen a már említett 1:1 arányú volt az első pontszerzésük ellenünk.

Jelenleg 16 forduló után 5 győzelem, 6 döntetlen és 5 vereség áll a nevük mellett, a megszerzett 21 bajnoki ponttal a táblázat 9. helyét foglalja el a vendégcsapat. Stabil középcsapatnak számítanak ebben a bajnokságban, értek el remek eredményeket, gondoljunk csak az ESMTK 2:1 arányú legyőzésére vagy a Pénzügyőr elleni 5:0 arányú győzelemre. De volt néhány nagyon szoros mérkőzésük, hiszen az abszolút bajnokesélyes, listavezető Békéscsaba is csak szoros mérkőzésen 2:1 arányban tudott győzni ellenük, de a Monor elleni 5:4-es vereséget sem kell szégyelleniük. Összeségében a 16 forduló alatt 22 gólt szereztek, és 21 gólt kaptak, így pozitív a gólkülönbségük. Az ősszel edzőváltáson is átesett a csapat az Ajkára távozó Schindler Szabolcs helyet László András vette át a csapatot, aki a Martfű elleni 2:1-es vereséggel mutatkozott be a csapat élén.

A kerettel kapcsolatban azt kell megjegyeznünk, hogy első sorban a Vasas-Kubala Akadémiáról kikerülő játékosokra építik a csapatot, de igazolnak hozzájuk játéksokat még, így került a csapathoz még az ősszel: Molnár Zsombor (Újpest II.), Farkas Botond Gergő (Békéscsaba 1912 Előre), Feledy Balázs (Budapest Honvéd-MFA II.), Bakti Balázs (Budafok),Papp Csongor (ZTE), Rideg Bálint Vince (Újpest II.), Maier Merse (Aramis SE), Mikolay Timóteus János (ETO Akadémia). Egy tartalék csapat eredményességét alapvetően befolyásolja a magasabb osztályban szereplő csapatból lejátszó játékosok száma és minősége. Az ellenfelünknél olyan rutinos játékosok fordultak mag a keretében, mint az U20-as világbajnoki bronzérmes Balajti Ádám, aki a Diósgyőr, DVSC, Mezőkövesd, MTK, Újpest csapataiban az NB I-ben is szerepelt, vagy a Budapesti Honvéd, Vasas, Budafoki MTE csapataiban az NB I-ben pályára lépő Ihrig-Farkas Sebestyén. Ketten együtt már a magyar bajnokságokban összesen 231 gólt szereztek.

Ezek alapján ez az a mérkőzés, amelynek a kimenetelét megjósolni most nem lehet, hiszen a vendégek keretében eddig 50 játékos fordult meg a 16 forduló alatt, így nem tudhatjuk, hogy milyen összetételú és erősségű csapat ellen lépünk pályára vasárnap. A két csapat eredményessége közötti különbség helyezésben 6, pontban 12, de ez sem mérvadó ebben az esetben. Így viszont ez az a mérkőzés, amit nagyon óvatosan kell kezelnünk, mindent meg kell tennünk hazai pályán a győzelemért, hiszen összeségében nincs ilyen minőségi különbség a csapatok között, például csak 3 góllal kaptak többet, mint a mi. Illetve okuljunk továbbra is az elmúlt szezon tartalék csapatai elleni hazai mérkőzésekből, hiszen győztesen távozott innen a DVSC II. (0:4), a Kisvárda II. (0:3) csapata is. Továbbá különösen vegyük figyelembe az őszi döntetlent is, amikor hátrányból kellet egyenlítenünk.

Eltiltás miatt nem lesz hiányzónk, sérülés miatt továbbra sem számíthatunk Csicsely Jánosra, valamint az edzésen megsérülő Kertész Dánielre.

A mérkőzés játékvezetője Tóth Tamás, asszisztensei Sinkovicz Dániel és Juhász László lesz. A játékvezető már vezetett korábban nekünk összesen négy mérkőzést, ezeken 1-1 győzelem és vereség mellet 2 döntetlen született. A győztes mérkőzés fájóan szép emlék, hiszen a Dabas-Gyón elleni idegenben elért 5:1-es siker ellenére kiestünk a Közép Csoportból. A játékvezető pályafutása során eddig 85 mérkőzésen 366 sárga (4,3/mérkőzés) és 22 (0,25/ mérkőzés) piros lapot osztott ki, ez alapján nagyon fegyelmezettnek kell lennünk, ha nem akarjuk szaporítani a lapjaink számát.

Arra biztatjuk közönségünket, hogy amennyiben tehetik és módjukban áll, látogassanak ki a mérkőzésre és szurkoljanak a csapatnak!

Hajrá Ladány!

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizennégy − tizenkettő =