Körösladányi MSK

Félév záró interjú vezetőedzőnkkel

 Egy munkás győzelem tökéletes lezárása egy fárasztó szezonnak?

– Ahogy már nyilatkoztam is a mérkőzés után, érezhető volt a csapaton a fáradtság, az utolsó két hétben különösen. Ennek, illetve a szolnoki meccs eredményének tudatában nagyon fontos volt, hogy győzelemmel zárjuk az őszi szezont, illetve komoly jelentőséggel bírt abból a szempontból is, hogy a játékosok  győztes meccs után tudjanak elmenni a jól megérdemelt pihenőjükre. Ezen felül még ennek a győzelemnek köszönhetjük azt, hogy most 6 ponttal meg tudtunk lépni közvetlen üldözőnktől, aminek fontos jelentősége lesz a tavaszi első fordulóban, hiszen ellenük játszunk.

  Hogyan élte meg a Vasas FC. II. elleni sikert?


– Nehezen! Gyengén kezdtük az első félidőt. Amit a hét közben elképzeltünk, azt nem tudtuk megvalósitani a mérkőzés ezen részében. Ezért már a 20. percben változtatnunk kellett. Fel is javult a csapat játéka, ami azt igazolta,hogy a jól megszokott játékrendszerben komfortosabban érzik magukat. Több alkalommal is lezárhattuk volna a mérkőzést, amit sajnos nem tettünk meg, ezért egészen a mérkőzés végéig küzdenünk kellett a győzelemért. Ettől függetlenül azt gondolom, hogy egy góllal jobbak voltunk és megérdemelten nyertünk.

Vezetőedzőként sikerült az őszi tabella harmadik helyére vezetnie a csapatot, amely a klub történetének eddigi legjobb eredménye ebben az osztályban. Elégedett az őszi szezonnal?


– Örülök annak, hogy történelmet írhattunk az őszi 3. hellyel. Természetesen elégedett vagyok azzal, hogy most a dobogó 3. fokán állunk, de nagy hibát követnénk el, hogyha nem azon dolgoznánk, hogy ezen javítsunk a tavaszi szezonban. Előrefelé kell tekintsünk és az egész tavaszi szezon folyamán bizonyítanunk kell azt, hogy helyünk van a dobogó valamelyik fokán.

Mi jelentette a legnagyobb kihívást a szezon során?  

– Ahhoz, hogy egy csapat eredményesen tudjon szerepelni a szezonban, elengedhetetlen egy jó keret úgy minőségben mint mennyiségben. Ezt a vezetőség rendelkezésünkre bocsátotta, még akkor is, ha voltak játékosok, akik sérülten kezdték el a szezont és voltak olyanok is (gondolok itt a kapusokra) akik felkészülés során sérültek meg. Mire kiegyenesedtünk volna, jöttek a sorozatos kiállítások, amik tovább nehezítették a dolgunkat. Annak tudatában, hogy a elnökség elvárása egy stabilan bennmaradó csapat kialakítása volt, a szakmai stábbal szerettünk volna a tavalyi szezonhoz képest előrébb lépni. Az, hogy ezeket a problémákat zökkenőmentesen tudjuk megoldani, elengedhetetlen volt a klubon belül mindenki jó hozzáállása. Ezek azért minden klub életében előre be nem tervezett kihívások, amiket szerintem csak együttes erővel lehet megoldani és ezt nekünk sikerült, ennek mindenképpen örülök.

Történelmi győzelmeket is  aratott idén a csapat. Gondolok itt arra, hogy az NB III-as történetükben a legtöbb gólt egy mérkőzésen idén a Ceglédnek lőtték, számszerint hetet. Melyik volt az Ön számára a legemlékezetesebb győzelem?


– Cegléden is ugyanúgy mint bárhol máshol győzelemre játszottunk, azt hogy ezt most ilyen sok góllal tudtuk nyomatékosítani, annak természetesen nagyon örültem, és ami a legfontosabb, hogy ez nagyon jót tett a fiúk önbizalmának. Mivelhogy egy kiegyensúlyozott bajnokságról van szó, így minden győzelemnek óriási jelentősége van. Hatványozottan jó érzéssel töltött el, a Pénzügyőr és  a BKV elleni győzelmünk, mivel mindkét csapat ellen a mérkőzés nagy részében emberhátrányban játszottunk. Ezeken a mérkőzéseken is bizonyította a csapat, hogy mentálisan és fizikálisan is nagyon jó állapotban van.


Mi lehet az oka annak, hogy azokon a mérkőzéseken nem tudtunk győzni, amikor a játék képe alapján reális esély volt a győzelemre, vagy vesztes mérkőzés esetében a döntetlenre? Gondolok itt a Monor elleni vereségre, vagy a Szolnok elleni döntetlenre, de akár az ESMTK elleni vereség is ide tartozik. 

– Ezek természetesen fájó pontvesztések voltak, ezek után mindig az bizonyítja egy csapat erősségét, hogy a csapat hogyan reagálja le a következő mérkőzést és milyen sikerekkel veszi azokat. Ahhoz, hogy eredményesek tudjunk lenni, fontos, hogy elkerüljön bennünket egy negatív spirál, de ehhez az kell, hogy a keretet nagy részben vagy lehetőség szerint teljes egészében jó sportemberek alkossák. – A kérdésedre, hogy mi lehet az oka, a válasz: minden mérkőzésnek más lélektana van. Monor jó csapat, ezt már jeleztük a csapat felé a mérkőzés előtti héten, elmondtam, hogy ez a csapat a tabella elején fog végezni, ennek függvényében idegesen és frusztráltan játszottunk ezen a mérkőzésen. Mire fogást találtunk az ellenfelünkön, kettős emberhátrányba kerültünk. Az ESMTK elleni mérkőzésen is egy félidőt emberhátrányban játszottunk, mégis meg tudtuk szerezni a vezetést, ezért volt kifejezetten fájó, hogy az utolsó pillanatokban kiénekelték a sajtot a szánkból. Szolnokon nehéz körülmények között játszottunk, de ezek a nehézségek mindkét csapat előtt fennálltak. Mind a három mérkőzésnek volt olyan periódusa, amikor megnyerhettük volna azokat. Ez nagyon fontos, a jövőben pedig azon leszünk, hogy ezekben a szakaszokban le tudjuk zárni a mérkőzéseket.

A szezon során bátran nyúlt a fiatalokhoz, az utolsó néhány fordulóban például a fiatal Selmeczi-Tóth András állt a kapuban, és a 2006-os születésű Sztankó László Márk is rendszeresen a kezdőben kapott helyet. Tavasszal is ez lesz a trend?


– Sok esetben előfordult, hogy több olyan játékosunk is egyszerre a pályán volt, aki megfelel a fiatal szabálynak. Természetesen nagyon fontos dolog az, hogy milyen kezdővel lépünk pályára, vagyis ki kapja meg a lehetőséget kezdőként, de az sok esetben még fontosabb, hogy kivel tudjuk stabilizálni, vagy kivel tudunk az ellenfél fölé nőni, és ezáltal eredményesen zárni a mérkőzést. Természetesen figyelembe kell vegyük a fiatal szabályt, de olyan szerencsés helyzetben vagyunk, hogy a keretünkben lévő fiatalok, nemcsak tehetségesek, hanem kifejezetten jó a hozzáállásuk is. Amíg ez így marad, addig minden támogatást meg fognak kapni részünkről is illetve elvárom a keret többi tagjától is, hogy támogassák őket. Ezzel támogatjuk az ő fejlődésüket és természetesen ezáltal eredményesebb lesz a csapat is. De az, hogy ki mennyit játszik a szezonban, az alapjában véve nálunk nem kor kérdése.


  Miben kell leginkább fejlődni tavasszal?

– A fejlődésre mindig szükség van, és ebben az esetben nem csak az elmúlt fél évből indulnék ki. Úgy érzem, hogy fegyelmezettségben előre tudtunk lépni szezon közben, ezt  szeretném ha továbbra is így maradna, az mindenféleképpen előnyünkre szolgálna. Azon időszakokban, amikor lehetőségünk nyílik egy adott mérkőzésen belül lezárni a találkozót, azt mindenféleképpen hatékonyabban kell tegyük, mint az elmúlt időszakban.


 Mi lesz a téli program, mikor kezdődik a felkészülés?

– Jól megérdemelt pihenőjük után, január 10-től futó programokat fognak kapni a srácok. Január 22-től már egy 6 hetes felkészülési időt fogunk együtt tölteni az első bajnokiig, közben 8 felkészülési mérkőzést játszunk.

Végezetül megragadnám az alkalmat, hogy megköszönjem a szurkolóinknak, a klub összes alkalmazottjának, az elnökségnek, támogatóinknak, a játékosoknak, a kollégáimnak és mindenkinek aki hozzásegítette a csapatot ahhoz, hogy ilyen nyugodt és stabil körülmények között eredményesen tudjunk szerepelni. Mindenkinek kívánok kellemes karácsonyi ünnepeket és sikerekben gazdag boldog új évet.

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

8 − három =