Körösladányi MSK

Búcsú a kupától: ennyi helyzetet nem lehet büntetlenül kihagyni

Izgalmas összecsapást láthattak szerdán a nézők Szarvason. Az első félidőben háromszor is kapussal szemben állva puskáztuk el a ziccereket, míg a másik oldalon a támadások egy bizonyos százaléka eredményesen zárult. A második félidőben hiába mentünk az eredmény után, az egyenlítés elmaradt.

 

Az első szűk negyedóra tartogatott eseményeket mindkét oldalon, hiszen előbb csapatunk jutott el a hazai kapuig, igaz ekkor Papp Zs. leshelyzetből csak a kapufát találta el hatalmas helyzetben. A másik oldalon aztán egy szöglet utáni fejes hívta fel a figyelmünket arra, hogy a hazaiak is szeretnének gólt szerezni a meccsen. A 15. perc környékén két ordító helyzet maradt ki, egy itt, egy ott: előbb Burai került kapussal szembe, miután a neki szánt beadást mellel remekül vette le, ám hiába volt túl a nehezén a játékos, lövése elhalt a kapusban. Ebből pedig jött a hazai kontra, melynek végén már a szarvasi támadó volt ziccerben, szerencsénkre nem csak kapusunk, hanem a kapu felett is átemelte a pöttyöst.

A 27. minutumban jött a hidegzuhany, hiszen elől hárman is letámadtuk a hátul labdázó védőket, ezzel egyidejűleg pedig a védelmünk megindult kifelé, az előrevágott labda pedig így a védőkkel ellentétesen mozgó Furár Róbertet teljesen üresen találta meg, aki a kapussal szemben sem hibázott. (1-0) Sajnos alig telt el pár perc, a pálya szélén, körülbelül a felezővonalnál eladtuk a labdát, amiből ment is a kiugratás Kriska Norbert felé, ő pedig mattolta Kajári kapust. (2-0) A 37. percben aztán Papp Zs. remek passzal hozta ismét helyzetbe Burait, ő azonban egyből tüzelt tizenhat méterről, így a kimozduló kapusnak volt esélye hárítani.

A második félidő első negyedórája ismét mozgalmasra sikerült, már a szünet után szinte egyből egy veszélyes lehetőséggel nyitott a Szarvas, de a hazai támadó lövése kicsivel kapunk mellé ment, míg a másik oldalon egy teljesen végig játszott akció után gólt szereztünk, de ezt les miatt érvénytelenítették. Alig lélegeztünk fel a helyzetekből, szinte egyből jött egy hazai kapufa, a támadó éles szögből találta el a lécet, majd Laksteter egy remek beadást szelídített meg, de lövése közelről a kapusba ment. A 62. percben megtört a jég, Laksteter két védő között cselezte volna magát helyzetbe, de buktatták, ezért büntetőt kaptunk. A pontrúgást Ruzsa Zoltán higgadtan a jobb alsóba lőtte. (2-1)

A szépítés után a hazaiak jobbára az idővel próbáltak játszani, mi pedig mindent megtettünk az egyenlítésért, de semmi sem jött össze. A 65. minutumban szép akció végén jött is a centerezés szélről, de a védők lába mellett előtt laszti elhalt Lévai kapusban. A 70. perc táján a meccslabdát is kihagytuk, jó labdajáratás után Laksteter elé került a pöttyös, már csak a kapus volt az egyetlen akadály, de lövése a jobb kapufa mellett kicsivel, de elhagyta a pályát. A mérkőzés hosszabbításában még volt két-három beadásunk, amiből lett volna esélyünk egyenlíteni, de szerdán elmaradt az egyenlítést érő találat.

Szarvasi FC – Körösladány MSK 2 – 1 (2 – 0)
Gólszerzők:
Furár R. a 27., Kriska N. a 34. ill. Ruzsa Z. (11-esből) a 62. percben.
Sárga lap: Kriska N. a 8., Polonszki P. a 42., Bakró G. a 60., Zima D. a 93. ill. Viczián D. a 15. és Ruzsa Z. a 68. percben.

Szarvasi FC: Lévai B. — Kriska N. (Somogyi J. a 75’), Pecznik P., Zima D., Polonszki P., Viszkok D., Klimaj Z. (Stanley a 83’), Furár R., Bakró G., Magyar M. (Moldván K. a 80’), Farkas N.

Vezetőedző: Rétes Pál

Körösladány MSK: Kajári A. — Ruzsa Z., Juhász D., Farkasinszki L. (Laksteter J. a 46’), Kéki Cs., Papp Zs., Burai I. D. (Knyihár D. a 46’), Kristóf G. (Zsíros P. a 71’), Paulik Á., Hajdu Zs., Viczián D.

Vezetőedző: Fodor Sándor

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

kettő × 3 =