Körösladányi MSK

Így szerepeltek a Megye I-es csapatok

Néhány mondatban minden első osztályú klub 2015/16-os szereplését elemeztük. A legtöbb helyen ősszel és tavasszal is hasonlóan szerepelt a csapat, viszont voltak olyan települések is, ahol az őszi vagy a tavaszi idény jobban sikerült, ez pedig a csapatok helyezésén is megmutatkozott.

Megye I.

Méhkerék

Nem is kérdés, hogy a csapat majdnem a maximumot kihozta ebből az idényből, hiszen a 28 mérkőzéséből kettőn nem tudott nyerni, összesen négy pontot veszítettek. A bajnokságot már jóval a vége előtt megnyerték, így nem is kétséges, hogy az első osztályból kiemelkedtek, ők voltak a legjobbak a 2015/16-os szezonban. Ezt nehéz lesz felülmúlni.

Szarvas

Rengeteg döntetlent játszott a szarvasi csapat, a bajnokságban a legtöbbet, de mivel sokszor győztesen hagyták el a pályát, így a második helyre odaérhettek a szezon végén. Háromszor győzték le az együttest, ami szép eredménynek számít. Stabilan, kiegyensúlyozottan teljesítettek, de ez a szarvasi csapattól minden évben elvárás.

Szabadkígyós

Nagyon jól kezdte a szezont a Szabadkígyós ősszel, ám az idény első felének végén kiengedett a csapat, és becsúsztak a hibák. A tavaszt “csak” a hetedik helyről kezdték, de remek szereplésükkel odaértek a harmadik helyre, igaz ehhez az előttük álló csapatok bukdácsolása is kellett. Vélhetően szeretnék onnan folytatni a következő idényt, ahol most abbahagyták.

Füzesgyarmat

Erős játékoskerettel rendelkezett a Füzesgyarmat ebben a szezonban is, ám az első és második számú kapusuk sérülését már nem tudták áthidalni. A Sárréti csapattal egyébként sem elsőnek babrált már ki a Szeghalom, végül lemaradtak a dobogóról, pedig a második helyre is odaérhettek volna. Jövőre ismét a dobogó lehet a cél Gyarmaton.

Körösladány

Kiegyensúlyozott szezon van csapatunk háta mögött is, ezzel az ötödik hellyel elégedettek lehetünk, bár a dobogóra is felfértünk volna, ha egy-két mérkőzést behúzunk, amikben egyébként benne lett volna a győzelem. A kupasikerrel teljesen szép szezont tudhatunk magunk mögött.

Rákóczi Vasas

A Rákóczinál sem lehetett panasz a szezon első felében, hiszen csak kétszer szenvedtek vereséget, így jó helyről várhatták a tavaszt. Az idény második felében is folytatták a jó szereplést, azonban a zsinórban elszenvedett öt vereség már nem fért bele a bajnokság végén.

Szeghalom

A már megszokott módon indult a szezon Szeghalmon, a csapat stabil középcsapatként szerepelt ősszel, bár inkább az alsó régióhoz tartoztak. A téli erősítés azonban annyira jól sikerült, hogy tavasszak kilenc meccset nyerve egészen a hetedik helyig küzdötték fel magukat. A szezon második felében az egyik meglepetés csapat éppen a Sárréti együttes volt. Feltételezhetően a 2016/17-es idény elejét hasonlóan akarják kezdeni, mint aogy ezt a bajnokságot befejezték.

Kondoros

Az idény első felében még úgy menetelt a Kondoros, ahogy azt egy többszörös bajnoktól el is várhatjuk. A szezon második felében viszont történt valami a csapattól, az erősítések sem feltétlen sikerültek, és egy nagyon pocsék tavaszt tudhatnak maguk mögött, ami miatt egészen a nyolcadik helyig csúsztak vissza a tabellán. Kérdés, hogy a következő idényben milyen játékerőt képvisel majd a csapat.

Jamina

Pozitív meglepetés volt a békéscsabai csapat, ugyanis a középmezőnyben stabilan tartották a helyüket. Volt mikor meglepetést is okoztak egy-egy nem várt pontszerzéssel, összességében pedig elfogadhatóan szerepeltek idén is.

Mezőhegyes

Mezőhegyesen vélhetően nem a bajnokság fog elsőnek eszébe jutni az embereknek a 2015/16-os szezonról, hanem a Magyar Kupa főtábláján elért remek szereplés, amit még ősszel produkált a csapat. A tavaszi idényük felejthető volt, végül a 10. helyen értek célba.

Vésztő

Az újoncként feljutó vésztőiek az elsődleges célt elérték, nem volt gondjuk a bennmaradással, viszont a középmezőnyben nem tudtak meghatározó helyre kerülni. Az őszi és a tavaszi idényük is hasonlóra sikerült, ez most erre volt elég, de újoncként nem lehet okuk a panaszra.

Tótkomlós

Sokáig úgy tűnt, hogy a Tótkomlós búcsúzik az első osztálytól, ám végül a csapatnak is kijött a lépés a bajnokság végén, így nem, hogy bennmaradtak, még a 12. helyig előre is jöttek a végelszámolásnál.

Dévaványa

Elfogadható ősz után egy nehéz tavasz következett Dévaványán. Amellett, hogy valamennyi meccsüket idegenben játszották le, a játékoskeret is jócskán megváltozott télen, ami nagy fejtörést okozott az új vezetőedzőnek. Végül sokáig úgy tűnt, hogy a bennmaradással nem lesz gondjuk, de mégis az utolsó fordulóban, az utolsó percben biztosították be Megye I-es tagságukat.

Mezőkovácsháza

Szebb éveket is futott már a mezőkovácsházi csapat, ám az idei céljukat végülis teljesítették, a bennmaradást kiharcolták. A sors fintora, hogy végül csak az utolsó előtti helyen értek célba, de az biztos, hogy ennél a következő idényben lényegesen többet akarnak majd a településen.

Elek

Újoncként jött a csapat a Megye I-be, és egy év után távoznak is. Ősszel csak a 10. fordulóban szerezték meg első pontjaikat, de a késői kezdés is elég volt ahhoz, hogy télen ne sereghajtóként teleljenek. Tavasszal volt egy nagyon jó szériája a csapatnak, amikor úgy tűnt, hogy innen már nem lehet kiesni, de a sors másképp osztotta a lapokat. Az utolsó fordulóban a Dévaványa ellen már a pontszerzés is bennmaradást jelentett volna, de a csapat nem hozta az elvártakat, így az utolsó helyre kerültek, pedig előzetesen erre nem sokan fogadtak volna, hogy az elekiek esnek ki, miután a csapatnál elindult valami pozitív változás tavasszal.

Címlap: newjsag.hu

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

9 + 5 =