Körösladányi MSK

Kiegyensúlyozott szezon van a csapat háta mögött

A 2015/16-os bajnokság után nem lehet panaszunk, hiszen csapatunk kiegyensúlyozottan teljesített, ráadásul a szezont sikerült megkoronázni egy Magyar Kupa sikerrel. Az őszi jó szereplésre tavasszal még egy lapáttal rátettünk, ez most az ötödik helyre volt elég, a dobogótól két ponttal maradtunk le.

Nagyon jó szezon van a csapat háta mögött, hiszen az őszi idény után a hatodik helyről várhattuk a bajnokság folytatását, az idény első felében huszonhárom pontot szereztünk. Mielőtt a tavaszi szezon kezdetét vette volna, kedvező jelek mutatkoztak a jó idényre, hiszen télen három teremtornáról is hazahoztuk az elsőknek járó serleget.

A tavasz végül kicsit nehézkesen indult be, hiszen Szabadkígyóson kettős emberhátrányban ikszeltünk, majd a Mezőhegyest és a Dévaványát gyengébb játékkal sikerült legyőznünk, a Szarvas ellen pedig jött az iksz. Ezután jött egy gyengébb széria, hiszen Eleken meglepetésre csak egy pontot szereztünk, majd  a Kondorost legyőzük, de a Méhkerék és a Füzesgyarmat már legyőzött minket, ráadásul gólt sem szereztünk ezen a két találkozón. A két vereséget követően aztán a hajrát meghúztuk, és az utolsó hat mérkőzésünkből ötöt megnyertünk, egy találkozón pedig döntetlent értünk el, így az őszi 23 mellé még 28 pontot szereztünk, amivel az ötödik helyen értünk célba. A jó helyezés mellé további pozitívum volt, hogy Pályi I., Szalazsán A., Kajó A. és Kántor M. többször remek formában mutatkozott be a felnőtt csapatban.

Mivel nagyon közel kerültünk a dobogóhoz, így meglehet említeni, hogy mennyire hiányzott a szezon végén például az őszi mezőkovácsházi három pont vagy a hazai környezetben a Rákóczi ellen elhullajtott két egység, de meg lehetne említeni a tavaszi eleki botlást is. Persze voltak olyan meccseink is, ahol mi voltunk szerencsések, így ezek kiegyenlítették egymást, összességében pedig ez teszi széppé a focit.

A 2015/16-os idény alatt ötször kaptunk ki (ez a harmadik legjobb a szezonban), de csak három együttes tudott minket legyőzni. A Méhkerék és a Füzesgyarmat ősszel és tavasszal is megvert minket, a harmadik csapat pedig a Mezőkovácsháza volt, akiknek sikerült három pontot szerezni ellenünk. Ezek beszédes adatok, ugyanis a második Szarvas és a harmadik Szabadkígyós egyaránt 2-2 pontot szerzett ellenünk a bajnokságban, a hatodik Rákóczi és a hetedik Szeghalom ellen pedig 4-4 pontot szereztünk.

A Sárréti rangadókról is essen néhány szó: a Vésztőt és a Szeghalmot egyszer-egyszer sikerült felülmúlnunk, valamint egy-egy döntetlent játszottunk a csapatokkal, a Füzesgyarmat ellen viszont nem tudtunk pontot szerezni. A hat rangadó nagyon jó hangulatban telt el, ami ismét emlékezetes maradhat a szurkolók számára. A szintén kiemelt meccsnek tekinthető Dévaványa elleni szomszédvári rangadókat hiba nélkül vettük az idényben.

A bajnokság 28 mérkőzése alatt ötször maradtunk kapott gól nélkül, ellenben négy mérkőzésen nem tudtunk betalálni az ellenfelek kapujába. A mérkőzéseinken átlagosan sok gól esett, a szurkolóknak nem lehetett panaszuk a gólokat tekintve. A rúgott gólok versenyében hatodikok, a kapott gólokéban pedig ötödikek lettünk.

A 2015/16-os idényben a Magyar Kupa megyei kiírásában elhódította a kupát csapatunk, így a tavasz végén nem csak az ötödik helynek örülhettünk. Az MK kiírásban ősztől egészen a szezon végéig hat csapatot vertünk ki a kupából. A Bucsa és Mezőberény legyőzése még könnyebb meccsnek számított ősszel, majd tavasszal a Békésen és a Medgyesegyházán is sikerült túllépni, az elődöntőben pedig hazai pályán búcsúztattuk az Eleket. A Békéscsabán megrendezésre kerülő döntőn a Kondoros volt az ellenfél, és a kiélezett mérkőzésen végül a hajrában sikerült megtörnünk a jeget, és kettő-nullra abszolváltuk a találkozót, ezzel pedig első ízben nyertük meg a kupát.

A szezonunkra tehát nem lehet panasz, reméljük a következő bajnokságban is hasonlóan jól szerepel majd a gárda!

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

négy × három =