Körösladányi MSK

Tótkomlós: a tavaszi hajrá nagyon kellett a bennmaradáshoz

Sokáig nem tudott elmozdulni a kieső helyről a Tótkomlós, végül pedig roppant jól hajráztak, ami bennmaradást ért a csapatnak idén. Tótkomlóson egyébként nem ez volt az első olyan év, amikor a bajnokság végén dőlt el csak a csapat sorsa, vélhetően a következő szezonban nem akarják ennyire kicentizni a bennmaradást.

Nem az első olyan idénye volt a Tótkomlósnak, amikor az utolsó hetekben sikerült kiharcolniuk a bennmaradást, ám a 2015/16-os bajnokságban ismét rezgett a léc, bár a véghajrában olyan jól szerepeltek, hogy végül a bennmaradások elég sima lett a körülményekhez képest. A csapat a holtidényben pihenhet pár hetet, de továbbra is kemény munka vár rájuk, hiszen ennél több kell a következő szezonban. László Dávid értékelte a Tótkomlós szereplését.

Tótkomlósi TC   6 – 2 – 20   38-76 -38   20 pont   (12. hely)

Kérlek, értékeld csapatod tavaszi illetve egész éves teljesítményét!

Borasztóan zártuk az őszi szezont a tabella velünk végződött. Nyár folyamán rengeteg változás történt Tótkomlóson, de így is sokkal többet vártunk, mint amit az ősszel létrehoztunk, sajnos évekig elhanyagolták az utánpótlás nevelést nálunk, és ennek a felépítése nem megy olyan gyorsan. Lehetőségeinkhez mérten próbáltunk igazolni, volt, aki beváltotta a hozzá fűzött reményeket – télen tovább is állt -, de olyan is akitől sokkal többet vártunk. A tavaszi szezon már teljesen más „tészta”. Több remek eredményt értünk el, főleg a szezon végére ért össze a csapat és hosszú idő után talán kimondhatom, hogy valami elindult, amit meg kell becsülni és tovább erősíteni.

Mivel voltál elégedett és mivel nem a szezon során?

Füzesgyarmati mérkőzéstől számított időszakra, az a küzdés és győzni akarás elégedettségre adhat okot. Az edzéslátogatottság hagy némi kívánnivalót maga után, ami sok esetben meg is látszott rajtunk. Kiemelném még szurkolóinkat, akik ebben a nehéz helyzetben is rengetegen jártak a mérkőzésinkre.

Melyik mérkőzésre emlékszel vissza a legszívesebben és miért?

Nem is kérdés, hogy az Orosháza Rákóczi otthonában elért győzelemre, ami számunkra a bennmaradást jelentette és hát Orosházán ritkán szerez három pontot a Tótkomlós, nekünk pedig idén kétszer is sikerült a Rákóczi otthonában győzedelmeskednünk.

Sokáig az utolsó helyen állt a csapat, de a hajrá jól sikerült, így megmaradt az első osztályú tagság. Mivel lehetett motiválni a csapatot a hajrában, hogy sikerült a legfontosabb meccseket megnyernetek?

Hűtött italokon kívül azt gondolom, hogy a már említett csapatösszetartás, ami miatt „célba értünk”.

Az előző évekhez képest szerinted változott a bajnokság színvonala? Ha igen milyen irányban?

Méhkerék kiemelkedett ebből az osztályból és ezúton is gratulálok a bajnokság megnyeréséhez! A dobogós helyekért illetve a kiesés elkerüléséért vívott harc is jót tett ennek a bajnokságnak, jó látni, ahogy Szarvason és Szabadkígyóson is mennyi tehetséges fiatal tűnik fel, és hogy foglalkoznak velük, ez abszolút pozitív dolog.

Melyik csapat okozta számodra a legnagyobb meglepetést és miért?

Szeghalmi gárda tavaszi teljesítménye kalapemelést érdemel, számomra az ő szereplésük volt a legnagyobb meglepetés. Jövőre úgy gondolom komolyan számolni kell velük.

Címlap: newjsag.hu

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

öt + tizenkilenc =