Körösladányi MSK

Szép szezon van a Békésszentandrás mögött

Második helyen zárta a Megye II-es bajnokságot a Békésszentandrás, de okuk nem lehet a panaszra, hiszen kitűnő idényt futottak. Az első helyre végig jó eséllyel pályáztak, végül azonban nem tudták megtartani a bajnokság vége előtt nem sokkal megszerzett első helyet. Borgulya János értékelte a csapat szezonját.

Fej-fej mellett haladt az egész szezon során a Békésszentandrás és a Lőkösháza, végül pedig a szentandrásiak alulmaradtak a dobogó legfelső fokáért folytatott harcban. Ennek ellenére szép esztendő van a csapat mögött, hiszen kiemelkedtek a Megye II-es mezőnyből, pontot is csak hatszor veszítettek, amiből csupán három alkalommal kaptak ki. Az együttes a feljutást érő pozíció ellenére nem vállalja a magasabb osztályba való lépést. A gárda szezonját Borgulya János értékelte.

Békésszentandrási HMSE   24 – 3 – 3   98-33 +65   75 pont   (2. hely)

Kérlek, értékeld csapatod tavaszi illetve egész éves teljesítményét!

A csapat egész évben egyenletesen teljesített. A bajnokság nagyrészében jól ment a játék. Voltak meccsek, ahol döcögött a szekér és behúztuk nagy akarással, és voltak olyanok is, amikor már ez is kevés volt. Összességében jó szezont futottunk.

Mivel voltál elégedett és mivel nem a szezon során?

A támadójátékkal elégedettnek mondhatom magam, mert azért valljuk be a 98 gól nem kevés. Viszont a védelmet jópárszor mattolták. Úgy gondolom, hogy a védelmi hibáinkat a támadó játékunkkal kompenzáltuk.

Melyik mérkőzésre emlékszel vissza a legszívesebben és miért?

A hazai Kunágota elleni mérkőzés volt számomra a legemlékezetesebb, mert az utolsó percekben fejeltem a győztes gólt. Ott nagyot küzdött a csapat, de a Lőkösháza kétvállra fektetése a saját közönsége előtt is szép emlék.

Szép eredményt értetek el, az első helyhez ez mégis kevés volt. Mi hiányzott a csapatból, ami miatt nem értetek oda az első helyre?

A szerencse, vagy nem is tudom. Erre nehéz válaszolni, mert igazából minden adva volt, a kezünkben volt a sorsunk egészen a kunágotai meccsig, ahol fegyelmezetlenségünknek köszönhetően kicsúszott a kezünkből a bajnokság.

Az előző évekhez képest szerinted változott a bajnokság színvonala? Ha igen milyen irányban?

Nagy változást nem vettem észre. Minden évben van 3-4 kiemelkedő csapat, akiknek adva vannak a feltételek a jó eredmény eléréséhez, és van a többi 12-13 együttes, akik próbálnak értékes munkát végezni a hétközben és a hétvégére összeverbuválni egy csapatra való embert, hogy játszhassanak. Amatőr futballról beszélünk, ezek a problémák vele járnak.

Melyik csapat okozta számodra a legnagyobb meglepetést és miért?

A Medgyesegyháza egész éves remek szereplése és a Sarkadkeresztúr valamint a Dombegyház tavaszi szereplése dicséretet érdemel. Utóbbi együttest sajnálom, hogy kiestek az osztályból.

Címlap: newjsag.hu

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

3 × 2 =