Körösladányi MSK

Rangadók a kupában és a második vonalban is

Hétvégén az országos Magyar Kupa sorozat második fordulója következik, ahol egy igazi rangadót rendeznek majd Füzesgyarmaton, míg a Megye II-es idény éppen hétvégén veszi kezdetét, ahol szintén várható rangadónak beillő párosítás. A jól menetelő doboziak fogadják majd a jól erősítő Békést.

 

 Magyar Kupa

Füzesgyarmat – Szarvas
Jv.:
Juhász Lajos
szombat, 17:30

A Füzesgyarmat nagyon jól erősített nyáron, talán a Megye I-es klubok közül ők igazoltak a legjobban. Ezt bizonyította a Vésztő elleni magabiztos siker is. A másik oldalon is voltak változások, de a szarvasiaknál nagy érvágás volt Furár távozása. A mostani vendégek az első körből is csak büntetőkkel jutottak tovább, most pedig még nehezebb dolguk lesz. A hazai pálya a gyarmatiak mellett szól, csakúgy, mint a nyári erősítés is, a vendéglátók várják esélyesként a mérkőzést.

A hírek és az eredmények alapján mindkét csapatnak jól sikerült a nyári felkészülési időszak. Az átigazolási időszak azonban egyértelműen a Gyarmatnak sikerült jobban. A hazai csapat igazolt egy 20 gólos játékost, míg a Szarvas egy ugyanilyen kaliberű játékost engedett el. A Füzesgyarmat ezen kívül is rendesen beigazolt és a sérült játékosok is felépültek, így most már kapusuk is van. A keretük elég erősnek tűnik ahhoz, hogy a kupában és a bajnokságban is esélyesnek mondhatóak. A Szarvas mást képvisel, ők a fiatal játékosokra alapozzák a csapatukat évről évre. Az ő keretük idén az első hat hely valamelyikére lehet alkalmas szerintem. Ezen a mérkőzésen nálam egyértelműen a Gyarmat az esélyesebb. A szarvasi védelem tavaly sem volt a legbiztosabb és ez idén sem tűnik erősebbnek, hiszen kiesett még egy meghatározó védőjük. A fiatal védelemmel szemben a megye egyik legerősebb, tapasztalt csatársora áll majd. Ráadásul a gyorsaságra sem tud majd alapozni a Szarvas, mivel az első fordulóban kiállították a gyors játékosukat. A hazai pálya pedig csak fokozza a Füzesgyarmat esélyeit. A meglepetés azonban mindig benne van a labdarúgásban és ha Lévai kapus kifog egy extra napot akkor lehet esélye a Szarvasnak továbbjutni – elemezte a mérkőzést Nyéki Boldizsár, a Rákóczi Vasas játékosa.

Megye II.

Doboz – Békés
Jv.:
Kocsondi Bálint
szombat, 17:30

A Megye II. nyitófordulójában nagyon érdekes mérkőzésnek néz ki a Doboz – Békés összecsapás. Míg a hazaiak már a harmadik vonalban is jól szerepeltek, amit aztán a felkészülés során is folytattak, addig a békésiek sokat erősödtek nyáron, így a szezonban lehet keresnivalójuk, akár a dobogóra is odaérhetnek. Talán mindkét csapat szerette volna papíron könnyebb meccsel kezdeni a szezont, de a sorsolás így alakult, érdekes mérkőzés lesz, az biztos. Mindkét csapat győzelemre fog játszani, gólokból vélhetően nem lesz hiány, a kérdés csak az, hogy melyik csapat talál be többször?

Mindkét csapat komoly erősítésen ment át a nyár folyamán, hiszen a békésiek Elekről igazoltak több játékost, a doboziak pedig egy kiváló kapussal stabilizálhatják tovább a hátsó szekciót. Véleményem szerint a hazaiak tavalyi lendülete ki fog tartani, ezért a tippem kettő-nulla – értékelte a mérkőzést Csanálosi Ádám, a Békéscsabai MÁV játékosa.

Kép: newjsag.hu

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

16 + 2 =