Körösladányi MSK

Nagyító alatt a hétvégi fordulók mérkőzései

Hétvégén az első és másodosztályú csapatok két porondon lesznek érdekeltek: a Megye I-esek a Magyar Kupában, a második vonalban szereplő csapatok pedig a bajnokságban mutathatják meg, hogy mit tudnak. Az első forduló és az MK hétvége sem lesz egyelőre teljes, egy-egy találkozót később rendeznek meg.

 

Magyar Kupa

Dévaványa – Szeghalom
Jv.:
Gyuga Zsolt
szombat, 17:30

A Dévaványa igazi csapatmunkával győzte le a Mezőkovácsházát, míg a Szeghalom csak büntetőkkel jutott tovább a Jaminán. A ványaiak ismét Körösladányban rendezik meg a mérkőzést, így a hazai pálya fogalma nem teljesen lesz érvényes rájuk, de hasonló csapatmunkával a Szeghalmot is megfoghatják, igaz előzetesen a vendég továbbjutásra talán többen tippelnének.

Kondoros – Körösladány
Jv.:
Zahorán János
szombat, 17:30

Két, éles meccsen még nem tesztelt csapatról beszélünk, hisz az előző fordulóban erőnyerőként egyik együttes sem lépett pályára. Mindkét településen voltak változások nyáron, ettől függetlenül hasonlóan szoros meccsre van kilátás, mint a júniusi döntőben. A hazaiakat fűti a visszavágási vágy, és még a hazai környezet is mellettük szól, de nem szabad elfelejteni, hogy két lépésre a főtáblától, már senki sem adja könnyen a bőrét. Izgalmas összecsapás látható majd Kondoroson…

Kiemelt mérkőzés, melyet ITT elemeztünk:

Füzesgyarmat – Szarvas
Jv.:
Juhász Lajos
szombat, 17:30

2016. augusztus 17-én: Lőkösháza – Rákóczi Vasas


 

Megye II.

Bucsa – Kunágota
Jv.:
Kovács Antal
szombat, 10:00

A 2016/17-es bajnoki kiírásban ez lesz az első mérkőzés, ugyanis már délelőtt 10 órakor pályára lépnek a csapatok. Bucsán nagyobb volumenű változások voltak a nyár folyamán, de vélhetően a csapat így is ott lesz stabilan a középmezőnyben. Kunágotán minimális játékosmozgás volt, de két legerősebb támadóját így is elveszítette a csapat, akiket nagyon nehéz lesz pótolni. A bucsaiak hazai környezetben nagyon kellemetlen ellenfelei tudnak lenni a vendég gárdáknak, továbbá kérdés, hogy Kunágotán hogyan sikerült pótolni a Multyán-Puporka duót.

Okány – Sarkadkeresztúr
Jv.:
Telek András
szombat, 17:30

Mindkét csapatnál inkább a keret bővüléséről beszélhetünk, ami azt jelenti, hogy a tavasz végén jól hajrázó okányiak, és az előző szezon második felében remekül szereplő sarkadkeresztúriak is erősödtek. Ha a vendégeknél a tavaszi lendület megmarad ősszel is, akkor komoly célokkal várhatják az új idényt, valamint idegenben sem lehetnek gondban, bár idén már az Okány is inkább a középmezőnybe vágyna.

Csorvás – Sarkad
Jv.:
Mezei Máté
szombat, 17:30

Az újonc csapatok szereplése mindig kérdéses a szezon előtt, de mindenképp a csorvásiak mellett szól, hogy egyben maradt a csapat, sőt sikerült is néhány játékossal erősíteniük. A Sarkad az előző szezonban nagyon jól szerepelt, idén is hasonló játékerőt képviselhetnek majd, azonban az újonc otthonában nem lesz egyszerű elkezdeni a szezont, még akkor sem, ha a Sarkad lehet a meccs esélyese. Nagy különbségre semmiképp sem számíthatunk.

Békéscsabai MÁV – Gyomaendrőd
Jv.:
Sechna Gábor
szombat, 17:30

A Békéscsabai MÁV-nál nagy változások voltak nyáron, több játékos is érkezett a csapathoz, ami talán azt jelentheti, hogy komolyabb célokkal is szemezhet a vasutas gárda. A gyomaendrődi keret a szünet alatt egyben maradt, a felkészülésük is jól sikerült, az új idényben talán még stabilabb középcsapat lehetnek, mint az előző szezonban.

Battonya – Lőkösháza
Jv.:
Henyecz Bence
szombat, 17:30

A bajnoki cím elnyerése után komoly fegyvertény a vendégektől, hogy a gólerős Puporka Elemért visszacsábította a klub Kunágotáról, így a Lőkösháza ebben a bajnokságban is esélyes lesz a bajnoki címre és a dobogóra. Battonyán azonban nem könnyű nyerni, a csapat próbált erősíteni is a megszűnő Medgyesegyházából, kérdés, hogy ez mire lesz majd elég.

Csanádapáca – Újkígyós
Jv.:
Baráth János
szombat, 17:30

A nyár folyamán a nevek alapján úgy tűnik, hogy sikerült erősítenie a Csanádapácának, ráadásul a hazai pálya előnye is mellettük szól majd hétvégén. A kalandos úton bennmaradó csapat egy könnyebbnek mondható meccsel rajtol, de ugyanez elmondható újkígyósi szemszögből is.

Kiemelt mérkőzés, melyet ITT elemeztünk:

Doboz – Békés
Jv.:
Kocsondi Bálint
szombat, 17:30

2016. november 26-án: Békésszentandrás – Atletico Békéscsaba

Kép: newjsag.hu

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenkilenc − 6 =