Körösladányi MSK

Mindkét fél eldönthette volna a rangadót, döntetlen lett a vége

Közönségszórakoztató mérkőzésen nyolc gólt hozott az őszi Sárréti rangadó, melyen igazságosnak mondható döntetlen született. A mérkőzést mindkét fél rövidre zárhatta volna az első és a második félidőben is, de ez nem történt meg, így az egy ponttal hazai és vendég oldalon is meg kell elégedni.

 

Bő tíz percet kellett várni az első lehetőségre, amikor Tatár S. egy lecsorgót vágott csúnyán kapu fölé, majd a másik oldalon Kéki elfutását követően Bakos elé került a labda üggyel-bajjal a tizenhatoson belül, támadónk pedig közelről a kapusba tüzelt. A 17. percben aztán büntetőt kapott a Szeghalom, amit Mező S. értékesített. (0-1) A 25. percben sikerült egalizálnunk az állást, Juhász lőtt passzát Laksteter vette maga elé a tizenhatosnál, és szépen ki is lőtte a bal alsót. (1-1) Sokáig nem örülhettünk, hiszen egy perc múlva Borbély kapusról kijött egy távoli lövés, amire csak Erdősi érkezett, így újra a vendégeknél volt az előny. (1-2)

Már a 38. percben jártunk, amikor kissé felpörögtek az események. Egy szögletet követően Laksteter fejesét öklözte a szeghalmi hálóőr, amiből úgy tűnt, hogy nem lesz kontra, azonban Juhász elől Mészáros M. labdát csent, a centerezésére pedig teljesen üresen érkezett Erdősi Gy., aki a kapu torkából mellé belsőzte a lasztit. A 41. minutumban egyenlítési lehetőséget kaptunk, hiszen Nagy S. hosszú labdájára Kukla csapott le, akit a tizenhatoson belül fellöktek. Büntetőt kaptunk, ám Bakos bal oldalra helyezett labdáját a kapus kivédte.

A második félidő elejét nagyon megnyomtuk, a szeghalmiak be is szorultak. Előbb Papp Zs. szabadrúgását húzta le a kapus a félidő elején, majd többször is a tizenhatoson belül pattogott a labda, de nem tudtuk vendégeink kapujába gyötörni azt. Az 53. percben aztán góllá érett a fölény, Papp Zs. és Laksteter remekül játszottak össze, előbbi pedig védőjét lefutva a kapus mellett a kapuba gurította a labdát. (2-2) Sokáig nem tartott az örömünk, mert egy perc múlva ismét vezetést szerzett a Szeghalom, egy szerelés után Mészáros elé került a labda, aki jó helyzetben kilőtte a hosszú alsót. (2-3)

Az újabb szeghalmi gól megfogta a csapatot, Mészáros még egyszer nehéz pillanatot okozott védőinknek, majd a 63. percben ismét ő vált le védőjéről, majd Erdősit kiugratta, aki tizenhatról a hosszú alsóba helyezett. (2-4) Itt még azonban nem volt vége a meccsnek, a 76. percben szépíteni tudtunk ismételten. Molnár J. szabadrúgását Laksteter jó tizenöt méterről csúsztatta a kapuba. (3-4) A gól megdobta a csapatot, és a 82. minutumban újra egál volt a meccs: ekkor Komódi oldalról elvégzett szabadrúgását Papp Zs. csúsztatta a hálóba közelről. (4-4) A mérkőzés hajráját mindkét csapat próbálta megnyomni, de erővel inkább mi álltunk jobban, így a 88. percben Nagy S. közeli fejese érhetett volna gólt, ha nem megy kapu mellé, majd a 91. percben meccslabdát hibáztunk. Molnár J. remek szabadrúgását Papp Zs. egyből az ügyesebb lábára vette át, meg is nézte magának a kaput, de tizenhatról fölé tüzelt, így az eredmény maradt, a mérkőzés vége négy-négy lett.

Összegzés

Aki kilátogatott erre a mérkőzésre, az nem választott rosszul, hiszen a két csapat fordulatos és helyenként iramos mérkőzést játszott egymással. Mivel mindkét oldalon voltak olyan lehetőségek, amik a mérkőzést eldönthették volna, így igazságos döntetlenről beszélhetünk.

Körösladány MSK – Szeghalmi FC 4 – 4 (1 – 2)
Gólszerzők:
Laksteter J. a 25., a 76., Papp Zs. az 53., a 82. ill. Mező S. a 17., Erdősi Gy. a 26., a 63. és Mészáros M. az 54. percben.
Jók:Viczián D., Kukla Zs., Papp Zs., Laksteter J., Molnár J. ill. az egész vendég csapat

320 néző

Körösladány MSK: Borbély Z. — Juhász D. (Vincze Gy. a 60’), Viczián D., Nagy S., Kukla Zs. — Papp Zs., Papp M. (Kormány L. az 58’), Farkasinszki L. (Molnár J. az 58’), Kéki Cs. — Bakos J. (Komódi B. az 58’), Laksteter J.

Szeghalmi FC: Baranyi S. — Cserna R., Veres Zs., Hajdú B., Mező S., Gál L. (Boruzs K. a 60’), Nagy M., Tatár S., Mészáros M., Ernyes R. (Kovács I. a 77’), Erdősi Gy. (Zsombok J. a 88’)

Somogyi János — Flúgos futam, a mérkőzés egyes időszakaiban mind a két csapatnak volt lehetősége eldönteni a maga javára a mérkőzést, éppen ezért bármennyire fáj a két pont elvesztése, az eredményt igazságosnak találom.

Turcsek Zoltán — Négy-kettes vezetésnél azt hittük, hogy már megnyertük a mérkőzést, de két figyelmetlenségünk miatt meg kell elégednünk az egy ponttal.

Statisztika:

kapura lövés: 11 ill. 9
kaput eltaláló lövés: 7 ill. 4
szabálytalanság: 20 ill. 19
szöglet: 6 ill. 2
les: 2 ill. 2
sárga lap: 4 ill. 3
piros lap: 0 ill. 0

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

2 × öt =