Körösladányi MSK

A Megye I. és Megye II. hétvégi krónikája

Hazai pályán nem volt könnyű dolga a Szarvasnak, nyolc gólt hozott a Sárréti rangadó, otthon nyert és lépéselőnybe került a Füzesgyarmat. Hazai pályán újra nyert az Okány, fontos három pontot szerzett a Csanádapáca, megnehezítette a listavezető dolgát a kunágotai klub.

 

Megye I.

Mezőkovácsháza – Rákóczi Vasas 0 – 3 (0 – 1)
Gólszerzők:
Vili M. a 9., Tasi R. az 54. és Ludányi P. a 89. percben.

Korán előnybe került a Rákóczi Vasas, ami nyugalommal tölthette el a vendég csapat játékosait. Gólzápor ugyan nem lett ezen a mérkőzésen, de a Rákóczi végül könnyed győzelmet aratott, mellyel a negyedik helyre jöttek előre.

Szarvas – Jamina 3 – 2 (1 – 0)
Gólszerzők:
Viszkok D. a 20., Somogyi J. a 67., Nagy D. a 83. ill. Göblyös S. az 58. és Danczik P. a 91. percben.
Kiállítva: Szikora M. az 53. ill. Mengyán L. az 56. percben.

Ahogy az várható volt, a Jamina megszorongatta a szarvasi csapatot, nem volt könnyű dolga a hazaiaknak, de így is megnyerték ezt a találkozót. A végére mindkét csapat tíz emberrel fejezte be a mérkőzést.

Körösladány – Szeghalom  4 – 4 (1 – 2)
Gólszerzők:
Laksteter J. a 25., a 76., Papp Zs. az 53., a 82. ill. Mező S. a 17., Erdősi Gy. a 26., a 63. és Mészáros M. az 54. percben.

Sok gólt és sok izgalmat hozott a két csapat rangadója, ahol összességében igazságos döntetlen született. A mérkőzésen végig a Körösladány futott az eredmény után, így kicsit a szeghalmiak bosszankodhatnak az elveszített két pontért, mindazonáltal a meccs hajrájában nekünk voltak komoly helyzeteink, ami miatt nekünk is lehet hiányérzetünk.

Füzesgyarmat – Kondoros 2 – 0 (0 – 0)
Gólszerzők:
Domokos A. az 56. és Miklya M. a 63. percben.

Fontos mérkőzés volt ez mindkét csapat számára, ám a gól nélküli első félidőt követően a második játékrészben nyolc perc alatt eldöntötte a meccset a Füzesgyarmat, így pedig három ponttal elléptek az élen a Kondorostól.

Vasárnap

Tótkomlós – Vésztő 1 – 1 (1 – 1)
Gólszerzők: Ngalle a 22. ill. Pap Zs. a 8. percben.
Kiállítva: Bessenyei L. (Vésztő) a 87. percben.

Korai előnyét nem tudta megtartani a vésztői csapat, Ngalle révén a 22. percben egyenlített a Tótkomlós. A mérkőzés további részében már újabb gól nem született, az egy pont viszont egyik csapatnak sem jó igazán. A mérkőzést ráadásul emberhátrányban fejezték be a vendégek.


Megye II.

Okány – Atletico Békéscsaba 5 – 0 (3 – 0)
Gólszerzők:
Molnár J. a 8., a 17., az 58., Papp B. a 29. és Zsombok K. a 80. percben.
Kiállítva: Németh M. (Atletico Békéscsaba) a 28. percben.

A hazaiak várták némileg esélyesebbként a mérkőzést, ez pedig be is igazolódott a meccsen. Kétgólos előnynél a hazaiak emberelőnybe kerültek, amit ki is használtak a mérkőzés folyamán. Az Atletico nagyon rossz szériában van, az Okány pedig tizenkettedik.

Csorvás – Csanádapáca 1 – 5 (1 – 3)
Gólszerzők:
Kaszai N. a 33. ill. Zsadány S. a 34., Kasza I. a 36., a 40., a 62. és Zsuzsa L. a 48. percben.

Ugyan a Csorvás szerzett vezetést ezen a mérkőzésen, de a 33. percben lőtt első góljukra három találattal válaszolt a Csanádapáca. A fordulást követően is megmaradt ez az előnye a vendégeknek, sőt a végére négy góllal múlták felül ellenfelüket. Ezzel a sikerrel valamelyest bebiztosították magukat a vendégek.

Békéscsabai MÁV – Újkígyós 2 – 2 (2 – 1)
Gólszerzők:
Takács K. a 26., Gajdács G. a 31. ill. Dunai Z. a 42. és Sas D. a 90. percben.

Nagyon jól indult a MÁV számára a találkozó, hiszen két góllal is vezetett a csapat, igaz a szünetre szépített az Újkígyós. A második játékrészben aztán nem akart jönni a gól egyik oldalon sem, viszont már mikor mindenki elkönyvelte volna a MÁV első sikerét ősszel, egyenlített az Újkígyós. Szegény embert az ág is húzza, ez a mondás nagyon igaz a vasutas gárdára.

Battonya – Sarkadkeresztúr 1 – 1 (1 – 1)
Gólszerzők:
Molnár R. a 45. ill. Bakucz Z. a 41. percben.
Kiállítva: Kovács Z. (Battonya) a 90. percben.

Nem bírtak egymással a felek, így szinte az egész mérkőzésen döntetlen volt az állás. A vendégek a szünet előtt előnybe kerültek, de a félidőre ki is egyenlített a battonyai csapat, amelyik egy pontot szerzett ezen a hétvégén, viszont egy fontos játékosukat a 90. percben eltiltás miatt elveszítették.

Doboz – Sarkad 3 – 0 (1 – 0)
Gólszerzők:
Huszár A. a 40., Sztojka Zs. a 64. és Barcsay A. a 75. percben.

Nagyot dobbantott ismét a Doboz, és hazai pályán a jó erőkből álló Sarkadot győzték le, összességében magabiztosan. Sikerével a dobozi gárda már a nyolcadik helyen áll, míg a Sarkad a kilencedik helyre csúszott vissza.

Békés – Kunágota 4 – 1 (1 – 0)
Gólszerzők:
Kardos I. a 44., Reszelő M. a 75., a 86., László N. a 83. ill. Hajdú N. az 53. percben.
Kiállítva: Római J. a 75. ill. Papp J. a 75. percben.

Lélektanilag nagyon jókor szerzett vezetést a Békés a 44. percben, de a fordulás után gyorsan egyenlített a Kunágota. Ezután a 75. percben ragadta magához újra az előnyt a hazai csapat, ekkor egy páros kiállítás is volt a mérkőzésen. Tíz a tíz ellen a Békés bizonyult aztán jobbnak, a csapat még kettőt lőtt a hajrában, így összességében hárommal verték a Kunágotát, de nem volt ez annyira könnyű meccs számukra.

Vasárnap

Bucsa – Békésszentandrás 1 – 4 (0 – 2)
Gólszerzők: Elek T. a 78. ill. Koppányi P. az 5., a 87., Virág I. a 32. és a 81. percben.

A jó erőkből álló Békésszentandrás nem ijedt meg a bucsaiak otthonában, korán magukhoz ragadták a kezdeményezést, melynek az eredménye is meg lett, összességében sima mérkőzésen sikerült nyerniük. A Bucsa jó sorozata így hétvégén véget ért, de jövő héten egy újabb veheti kezdetét.

Lőkösháza – Gyomaendrőd 3 – 1 (1 – 0)
Gólszerzők: Puporka E. a 29., Korcsok M. az 51., Balázs Gy. a 76. ill. Gábor V. a 90. percben.

Hazai környezetben legyőzte az idegenben gyengén szereplő Gyomaendrőd csapatát a címvédő Lőkösháza. A vendéglátók magabiztos előnyben futballozhattak, a gyomai szépítés már csak a találkozó végén jött.

Videó: keleten.hu
Kép: keleten.hu

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

7 + négy =