Körösladányi MSK

Három-null: ennyivel jobbak voltunk ma a Szarvasnál

A mérkőzés első 20-25 percében úgy tűnt, hogy a Szarvasnál lesz többet a labda a meccs folyamán, azonban mégis nekünk voltak ziccereink, hiszen hármat is elpuskáztunk az első félidőben. A második játékrészben aztán egyik csapat sem került fölénybe, de a helyzeteinket berúgtuk, így megérdemelt győzelmet arattunk.

 

Szarvasi fölénnyel kezdődött tehát a mérkőzés, az első 20-25 percben inkább csak védekeztünk és a gyors kontráinkban volt a veszély. A 9. percben Bakos remek ütemben ugratta ki Komódit, akit a kapus becsúszva szerelt, pedig középen Papp Zs. is érkezett volna, várva a passzt. Pár perccel később a másik oldalon egy középen megcsúsztatott labda halt el Borbély kezeiben, majd a 19. percben egy szögletet követően Klimaj elé került a labda, aki 12-13 méterről lőtt, de Borbély a helyén volt.

A 26. minutumban aztán újabb ziccert puskáztunk el, Komódi lépett ki a leshatáron, passzolt a középen érkező Pappnak, de a labdája hosszú volt, így játékosunk kisodródott a lehetőséggel, végül csak bedobás lett az akcióból. Néhány perc múlva Szarka is remek labdával ajándékozta meg Papp Zs-ot, aki védőjével a nyakán a tizenhatosról a kapus mellett is elpasszolta a lasztit, de az éppen csak kapu mellé csorgott, igaz a szurkolók már kezdték a gólt ünnepelni. A félidő zárásaként Kiri B. eresztett kapura egy távoli szabadrúgást, a hátszél meg is tolta a pöttyöst, de Borbély öklözni tudta azt.

A fordulást követően egyből egy nagy helyzet maradt ki a részünkről, az 51. percben Papp Zs. a saját kapuvonalunknál szerzett labdát, majd Szarkához továbbította azt, aki a szélen indította Bakost. Támadónk visszavette a labdát a jobb lábára, majd Budás elé centerezett, akinek a lövése a kapufáról jött ki. Az 55. percben már a kapufa sem segített a vendégeken, Kormányt indították remekül a társak szélen, védőjét megverve középre passzolt, ahol Bakos belsővel a kapuba juttatta a labdát. (1-0) A találat után némi hatásszünet következett, mert jobbára a mezőnyben gyúrták egymást a felek.

Egészen a 74. percig tartott a „birkózás”, ekkor ugyanis egy szarvasi szabadrúgást láthattunk, ami kapu mellé ment. Még ugyanebben a percben mi is szabadrúgáshoz jutottunk oldalról, amit Bakos okosan Papp Zs. elé emelt, szélsőnk pedig az alapvonalról visszapasszolva, Nagy S-t hozta helyzetbe, aki nem is hibázott. (2-0) A 78. minutumban Kormány L. középről szépen játszotta meg Papp Zs-ot, aki szélen elviharzott, majd a kapu felé irányította a labdát, ami végül a védőről ment a kapuba. (3-0) A véghajrára már eldőlt a meccs érdemi része, de még Papp Zs-nak volt egy lehetősége, azonban az kapu fölé szállt, így maradt a három-null a lefújásig.

Összegzés

Jól játszott csapatunk a masszív szarvasiak ellen, győzelmünk teljesen megérdemelt, hiszen több lehetőségünk is volt, amiknek mondhatni csak a felét értékesítettük. Egy hét múlva Dévaványa ellen folytatjuk a szezont, reméljük hasonló sikerrel.

Körösladány MSK – Szarvasi FC 3 – 0 (0 – 0)
Gólszerzők:
Bakos J. az 55., Nagy S. a 74. és Viszkok D. (ög.) a 78. percben.
Sárga lap: Kukla Zs. az 52., Zsömbörgi M. a 71. és Papp Zs. a 79. percben.
Jók: egész hazai csapat ill. Gulyás Á.

250 néző

Körösladány MSK: Borbély Z. — Juhász D., Nagy S., Viczián D., Kukla Zs. — Papp Zs. (Kajó A. a 89’), Szarka Z., Zsömbörgi M., Komódi B. (Budás G. a 46’), Kormány L. (Szalazsán A. a 82’) — Bakos J. (Fülöp K. a 86’)

Szarvasi FC: Lévai B. — Pecznik P. (Körösfalvi K. a 70’), Zima D., Viszkok D., Klimaj Z., Bakró G., Nagy Sz., Magyar M. (Moldván K. a 63’), Gulyás Á., Kiri B. (Styecz D. a 89’), Szikora M.

Somogyi János – Ma szerencsére nem igazolódott be a foci örök törvénye, az első félidőben kihagyott helyzetekért nem kellett bűnhődnünk. Azt hiszem megérdemelten tartottuk itthon a három pontot.

Rétes Pál –Az első félidőben elkövetett hibáinkat szerettük volna kijavítani a második játékrészben. Nem sikerült!

Statisztika:

kapura lövés: 8 ill. 5
kaput eltaláló lövés: 4 ill. 3
szabálytalanság: 18 ill. 12
szöglet: 3 ill. 8
les: 8 ill. 3
sárga lap: 3 ill. 0
piros lap: 0 ill. 0

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenhat + 10 =