Körösladányi MSK

Bravúros pontmentés a hajrában a Dévaványa ellen

Egy félidőt játszott csapatunk emberhátrányban a szomszédvári rangadón, de becsülettel küzdöttünk, így a hajrában egy pontot raboltunk a Dévaványától, ami így utólag nagy bravúrnak számít. A második félidőben még büntetőt is hibáztunk.

 

Nem estek egymásnak a felek a mérkőzés elején, hiszen egy Kukla lövést láthattak a nézők, valamint a másik oldalon Somogyi T. próbálkozott, csak előbbi játékos lehetősége talált kaput. A 15. percben Bakos egy bedobás után lefordult védőjéről, majd keresztbe lőtt, Papp Zs. pedig csak kicsivel maradt le a hosszún a lövésről. Nem sokkal később Marton a dévaványaiak részéről tudott veszélyeztetni, de lövése kapu fölé ment. A 28. minutumban jártunk, amikor Szász kapusnak előbb Papp Zs., majd Bakos elől kellett mentenie egy akción belül, a másik oldalon pedig Nagy S. lyukat rúgott, emiatt Kéki mehetett el a szélen, azonban oldalról hiába tüzelt Borbéllyal szemben, kapusunk a helyén volt.

A 39. percben Viczián D. a dévaványai térfélen állított meg egy akciót szabálytalanul, ezért sárgát kapott. Ez azért fontos, mert pár perc múlva újabb szerelését ítélték meg szabálytalannak, ami miatt a Dévaványa büntetőt, játékosunk pedig második sárga miatt pirosat kapott. A pontrúgást volt futballistánk, Kéki Cs. végezte el, eredményesen. (1-0)

A fordulást követően aztán veszélyes taktikát választott csapatunk, hiszen három védővel folytattuk a mérkőzést, emberhátrányban. Az első negyedórában igazi lehetőséget a hazaiak nem tudtak kialakítani emberelőnyben sem, majd az 57. percben büntetőt kapott csapatunk is. A labda mögé Bakos állt, aki erőből középre lőtte a lasztit, a kapus még bele is tudott érni, végül a kapufa mentett. Pár perccel később Farkasinszki lövésébe léptek bele a védők, a labda így Bakos elé került, aki közelről eltörte a lövését. A 66. percben Kékinek sikerült elmennie a szélen, be is tört a tizenhatoson belülre, de Borbély remekül szerelt, majd egy perccel később ismét Kéki volt a fókuszban, de az alapvonalról visszapasszolt labdájára Nagy S. ért oda előbb, így nem lett belőle komolyabb veszély.

A 74. minutumban hatalmas lehetőség maradt ki hazai oldalon, Szalai centerezését Kéki lőtte kapu mellé közelről. A 81. percben ismét ziccerbe került a Dévaványa, Borbély azonban bravúrral védett, majd Marton lövését Nagy S. rúgta szögletre. A 84. percben aztán végre megtört a jég, Zsömbörgi remek labdájából Papp Zs. indult meg, védőjét meg is verte, majd a kapus mellett a kapuba gurított. (1-1) A hajrára kiélezett lett a találkozó, még előttünk is adódott kisebb lehetőség, illetve a Dévaványa is veszélyeztethetett volna egy szögletből, de újabb gól már nem született.

Összegzés

Kiegyenlített első félidő után a gól és a kiállítás felspanolta csapatunkat, és a veszélyes taktikánknak köszönhetően a Dévaványának voltak nagy helyzetei, de emberelőnyben sem bírtak velünk, Papp Zs. pedig a játék képe alapján megérdemelten egyenlítette ki az állást.

Dévaványai SE – Körösladány MSK 1 – 1 (1 – 0)
Gólszerzők:
Kéki Cs. a 44. ill. Papp Zs. a 84. percben.
Kiállítva: Viczián D. (Körösladány) a 44. percben.

Dévaványai SE: Szász D. – Kálai B., Tóth M., Adamecz I., Kéki Cs., Ernyes R. (Gubucz V. a 65’), Szalai B., Somogyi T., Ungi A., Marton L., Barna T.

Körösladány MSK: Borbély Z. – Juhász D., Viczián D., Nagy S., Kukla Zs. – Papp Zs., Szarka Z. (Kajó A. a 78’), Farkasinszki L. (Szalazsán A. a 81’), Zsömbörgi M., Kormány L. (Budás G. a 61’) – Bakos J. (Molnár J. a 75’)

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

4 × 1 =