Körösladányi MSK

A Megye I. és Megye II. hétvégi krónikája

Amíg a Füzesgyarmat otthon tizenegyet rúgott a Tótkomlósnak, addig a Kondoros megszenvedett a sikerért, a Mezőhegyes pedig az utolsó tíz percben lőtt négy gólt. A második vonalban meglepetésre újból botlott a Békésszentandrás, a Csanádapáca viszont hazai pályán nyert, a Doboz mérkőzése pedig félbeszakadt.

 

Megye I.

Kondoros – Szabadkígyós 2 – 1 (1 – 1)
Gólszerzők:
Péli T. a 17., Kajtár I. a 87. ill. Milek B. a 38. percben.
Kiállítva: Pozsár G. (Szabadkígyós) a 62. percben.

A Kondoros szerzett vezetést a 17. percben, de a szünetre egállal mentek a felek, hiszen a vendégek Milek révén visszajöttek a meccsbe. Aztán a 62. percben Pozsár kiállítása nagyban növelte a Kondoros előnyét, a hazaiak viszont csak a 87. percben tudták eldönteni a találkozót, így továbbra is üldözik a listavezető Füzesgyarmatot.

Füzesgyarmat – Tótkomlós 11 – 0 (6 – 0)
Gólszerzők:
Molnár T. a 3., Domokos A. a 9., a 10., a 49., a 71., a 81., Lehoczki P. (ög.) a 21., Bajnók I. a 23., a 44., Miklya M. a 47. és az 57. percben.

A Füzesgyarmat nagyon könnyedén győzte le hazai pályán a Tótkomlóst. A hazaiak tíz perc játék után hárommal vezettek már, a végére pedig igen komoly előnnyel fejezték be a mérkőzést. Ezzel továbbra is az élen maradtak.

Szarvas – Mezőhegyes 1 – 4 (0 – 0)
Gólszerzők:
Nagy D. az 53. ill. Ács L. a 80., a 90., Szlovák N. a 86. és Nagy Sz. a 87. percben.

Izgalmas küzdelmet hozott a két fél párharca, melyen a gól nélküli első félidő után Nagy D. szerezte meg a vezetést a hazaiaknak. A hajrába érve is egy gól volt a szarvasi előny, a 80. percben aztán egyenlített a Mezőhegyes. Ekkor még azonban volt tíz perc a mérkőzésből, és a vendégek további három találattal nagyszerű győzelmet arattak idegenben. Erre talán senki sem gondolt hazai részről.

Vésztő – Rákóczi Vasas 1 – 1 (0 – 0)
Gólszerzők:
Csikós L. a 31. ill. Nyéki B. a 62. percben.

Értékes pontot szerzett a vésztői csapat, akik előnyről buktak két pontot. A csapat a szünet előtt megszerezte a vezetést, majd Nyéki 62. percben szerzett gólja azt jelentette, hogy mindkét csapatnak be kell érnie az egy ponttal.

Vasárnap

Jamina – Mezőkovácsháza 0 – 0
Kiállítva: Megyeri J. (Mezőkovácsháza) az 53. percben.

Nem született gól a két csapat délelőtti mérkőzésén, pedig a Jamina szűk egy félidőt emberelőnyben is játszhatott. Kérdés, hogy a döntetlen melyik félnek a jobb, de az biztos, hogy ennél mindkét oldalon többet vártak a szurkolók.

Dévaványa – Körösladány 1 – 1 (1 – 0)
Gólszerzők: Kéki Cs. a 44. ill. Papp Zs. a 84. percben.
Kiállítva: Viczián D. (Körösladány) a 44. percben.

A mérkőzés elég tapogatózó ritmusban kezdődött, majd mikor már úgy tűnt, hogy gól nélküli döntetlennel mehetnek szünetre a felek, akkor Viczián D. megkapta második sárgáját, a hazai csapat pedig büntetőhöz jutott, amit Kéki értékesített. A fordulást követően veszélyes taktikát választott csapatunk, ami végül bejött, Papp Zs. találatával egy pontot mentettünk.


Megye II.

Sarkadkeresztúr – Békésszentandrás 2 – 2 (2 – 1)
Gólszerzők:
Molnár M. a 41., a 44. ill. Kozák B. a 33. és Borgulya J. a 83. percben.
Kiállítva: Patka J. (Sarkadkeresztúr) a 90. percben.

Értékes pontokat veszített ismét a Békésszentandrás. A gárda ugyan előnybe került, de Molnár a szünet előtt két góllal hűtötte le a kedélyeket. A fordulást követően a Szentandrásnak mennie kellett az eredmény után, végül a hajrában Borgulya egy pontot mentett a csapatnak. A Békés átvette a vezetést a tabellán.

Gyomaendrőd – Csorvás 0 – 1 (0 – 0)
Gólszerző:
Kaszai N. a 64. percben.

Szoros mérkőzésen dőlt el a három pont sorsa ezen a találkozón. A mérkőzés 64. percében Kaszai a vendégeknek szerzett vezetést, ez pedig elég volt ahhoz, hogy mind a három pontot elhozzák Gyomaendrődről. A Csorvás így a 12. helyre lépett előre, felzárkóztak a középmezőnyre.

Kunágota – Okány 2 – 1 (2 – 0)
Gólszerzők:
Sódar K. a 24., Varga G. a 42. ill. Lázár S. az 56. percben.

Rosszul indult a Kunágota szezonja, de két vereség után az Okány ellen megtört számukra a jég. Az első félidei kétgólos előny a másodikban egyre apadt, de a vezetést már nem adta ki a csapat a kezéből, így pedig tovább távolodtak a kieső helyektől.

Békés – Békéscsabai MÁV 3 – 1 (2 – 0)
Gólszerzők:
Kardos I. a 3., a 24., Reszelő J. az 51. ill. Novák N. a 79. percben.

Korán előnybe került a Békés, ami meg is nyugtathatta a vendéglátókat. A félidőben már kettővel vezettek, majd Reszelő gólja ismét gyorsan érkezett a szünet után, ami el is döntötte a meccs érdemi részét. A békésiek könnyedén nyerték hétvégén, így pedig az élre kerültek, mert a Békésszentandrás nem tudott nyerni.

Doboz – Battonya 5 – 0 (2 – 0); a 80. percben félbeszakadt, a Battonya létszáma 7 fő alá csökkent
Gólszerzők:
Simon Z. a 11., Sztojka Zs. a 37., a 63., Kovács R. a 48. és Lukucz I. a 79. percben.
Kiállítva: Liszkai L. a 69., Németh D. a 69. és Molnár R. (mindhárom Battonya) a 69. percben.

Tizenegy játékossal érkezett a mérkőzésre a Battonya, akik 4-0-s hátránynál hármas emberhátrányba kerültek, ez pedig a csapat sorsát is megpecsételte. A mérkőzés idő előtt, a 80. percben véget ért, mert a vendégek létszáma 7 fő alá csökkent.

Csanádapáca – Sarkad 4 – 1 (2 – 0)
Gólszerzők:
Csende K. a 18., a 62., a 86., Kasza I. a 38. ill. Rácz Zs. a 60. percben.

A Csanádapáca hazai környezetben meglepetést okozott, hiszen a Sarkadot három góllal is felülmúlták szombaton. Ez azért is meglepő, mert a vendégek stabilan a felsőházban álltak a forduló előtt. A siker értékességét pedig az is jelzi, hogy a Csanádapáca a nyolcadik helyig jött előre a tabellán.

Újkígyós – Atletico Békéscsaba 3 – 0 (1 – 0)
Gólszerzők:
Kocziha B. a 9., Gyaraki L. a 63. és Dunai Z. a 73. percben.
Kiállítva: Patkás G. (Atletico Békéscsaba) a 67. percben.

Az eddigi tavaszi meccseikhez képest szorosabb eredményt produkált az Atletico Békéscsaba, ám a csapat nagyon hamar hátrányba került, ami jócskán megnehezítette a dolgukat. A találkozó második félidejében végleg eldöntötte a három pont sorsát az Újkígyós, a csabai csapat pedig emberhátrányban fejezte be a találkozót.

Vasárnap

Lőkösháza – Bucsa 1 – 0 (0 – 0)
Gólszerző: Szűcs S. a 89. percben.

Ismét közel volt a Lőkösháza a meglepetéshez, bár nem pozitív szemszögből. A csapat múlt heti 1-0-s MÁV elleni sikerét ismét egy minimális győzelem követte, ráadásul a győztes gól csak a 89. percben született meg.

Videó (Füzesgyarmat – Tótkomlós): keleten.hu
Videó (Szarvas – Mezőhegyes): Furár Adrienn
Videó (Gyomaendrőd – Csorvás): Gyomaendrődi FC facebook

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

öt × 4 =