Körösladányi MSK

Két góllal is vezettünk, végül döntetlennel fejeztük be a találkozót

A romániai Bors csapata ellen lépett pályára együttesünk a felkészülés jegyében Füzesgyarmaton. Ellenfelünk a romániai legmagasabb amatőr osztályban szerepel, az őszt a hatodik helyen fejezték be. A mérkőzésen már két góllal is vezettünk, ám végül egálra hozta a meccset a Bors.

 

Nagy iramban kezdődött a találkozó, az első negyedórában mindkét kapu előtt adódhattak volna lehetőségek, ha a védők nem lettek volna szemfülesek. A 12. percben aztán jött az első lövés, melyet Hajdu eresztett el, de csak kapu fölé. Pár perccel később a vendégek is eljutottak egy lövésig, ez ugyan hálót ért, de kívülről. A félidő derekánál aztán Takács lövése sem találta el a borsi kaput, majd Papp Zs. passza után Kristóf lőtte laposan középre a pöttyöst, de Papp próbálkozása is elkerülte ellenfelünk kapuját. A 28. percben jártunk, amikor elsőnek kellett védenie a vendégek kapusának, Knyihár és Burai kényszerítője után utóbbi lövését hárította bravúrral a hálóőr.

A félidő hajrájába érve aztán góllá érett a sok kimaradt helyzet, Pappra passzoltuk fel a labdát, aki kapu felé fordult, majd Takács Balázsnak passzolt, ő pedig okos gólt szerzett. (1-0) A 37. minutumban aztán a Bors kapott szabadrúgást oldalról, veszély viszont nem lett belőle, mert kapu mellé tekerte a támadó a labdát. A félidő zárásaként Ruzsa indította meg remekül Juhászt, aki a tizenhatoson belülről rossz megoldást választott.

A második játékrészben öt percet kellett várni arra, hogy megérkezzen a második gólunk. Takács passza után Burai cselezett a tizenhatoson belül, a vendég védő pedig buktatta támadónkat, amiért büntetőt kaptunk. A pontrúgást Ruzsa Zoltán végezte el, magabiztosan a hálóba lőtte a lasztit. (2-0) Ezután szinte egyből jött egy veszélyes vendég fejes, a Bors támadója öt méterről fejelte kapunk fölé a labdát. Az 56. percben aztán nagy helyzet maradt ki, Burai labdaszerzése után már a tizenhatoson belül találta magát, Zsírosnak passzolt, aki közelről a kapusba tüzelt.

Körösladány - Bors 2-2

A 65. percben nagy helyzet maradt ki a másik oldalon is, hiszen egy középre fejelt labdát a vendégek támadója jó helyzetben kapusunkba lőtt. Nem sokkal később Kovács F. lövését öklözte a borsi hálóőr, ezután pedig Zsíros próbálkozása következett, aminél a felső léc segítette ki ellenfelünket. A 73. minutumban ziccerben lépett ki a Bors támadója, ám ekkor még védeni tudott Kajári kapus, kicsivel később viszont egy labdavesztés után a kilépő támadóba lőtte a labdát, ami így visszakerült a futballista elé, ő pedig az üres kapuba passzolt. (2-1) A 79. percben pedig a mérkőzés utolsó érdemi jelenetsorából is gól lett, a vendégek játékosa egy bedobás után jó 22 méterről kilőtte a hosszú felsőt. (2-2) A hajrában még ugyan kisebb helyzetek voltak a borsi kapu előtt, de az eredmény már nem változott.

A felkészülési időszakban még két mérkőzés vár a csapatra, jövő hét csütörtökön Karcagon lépünk pályára, míg szombaton Hajdúszoboszlóra utazunk.

Körösladányi MSK – Bors FC (romániai) 2 – 2 (1 – 0)
Gólszerzők:
Takács B. a 34., Ruzsa Z. az 50. ill. 74., 79. percben.

Körösladányi MSK: Nagy B. — Juhász D., Viczián D., Kristóf G., Ruzsa Z., Paulik Á., Hajdu Zs., Burai I. D., Papp Zs., Knyihár D., Takács B.; beállt még: Kajári A., Kéki Cs., Zsíros P., Zsömbörgi M., Kovács F., Laksteter J., Farkasinszki L.

Vezetőedző: Fodor S.

Mérkőzésről készült képek itt!

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

5 + kilenc =