Körösladányi MSK

Okányi győzelmünkkel továbbjutottunk a következő kupafordulóba

A Békés Megyei Kupa kiírásának második fordulóját rendezték meg szerdán, ahol csapatunk Okányban mérkőzött meg a továbbjutásért. A korai vezetésünk ellenére nem lett azonban sima a mérkőzés, hiszen a félidőben még döntetlenre álltak a felek.

 

Korán előnybe került csapatunk, hiszen már a 4. percben gólt szereztünk. Komódi felpassza után Burai Dávid fordult le védőjéről, majd huszonkét méterről szép gólt lőtt az okányi kapuba. (0-1) Az első tíz percben szinte csak csapatunk támadott, de igazi helyzetünk ebben az időszakban már nem volt, míg a másik oldalon Elek T. jutott el elsőnek lövésig, de azt Kajári védte. Már a 17. percben jártunk, amikor egy sarokrúgás után Komódi tudott lőni, de lövésébe beleértek, így pedig a felső léc mentett. Kicsivel később újabb szöglet zavarta meg a hazai védelmet, hiszen Laksteter könnyedén fejelt a tömegben, de a fejesét a kapus a gólvonalon védte.

A 28. minutumban Hajdu szabadrúgását hárította könnyedén a hazai kapus, majd ezután éppen Hajdu elől mentett egy védő nagy helyzetben. A 37. percben jött a hidegzuhany, mert Elek T. lefordult védőnkről, majd az üresen érkező Jenei Gábor elé passzolt, aki a kapunkba továbbította a pöttyöst. (1-1) Az egyenlítés láthatóan megdobta a hazai lelkesedést, és a hajrában Kajári kapusnak volt néhány dolga. Előbb Elek T. középre ívelt labdáját kellett lehúznia, majd Laksteter fejelt ki egy beadást, végül pedig a félidő zárásaként Kocsis beadását védte kapusunk.

A második játékrészt Hajdu lövése nyitotta, ami nem talált kaput. A védekezésre berendezkedő okányiak ellen aztán sokáig nem tudtunk lövéssel befejeződő támadást kialakítani, hiszen egy blokkoló láb mindig oda ért a lövés útjába, vagy csak simán szereltek a védők. A 70. percben viszont szabadrúgást kaptunk jó helyről, a labdát körülbelül tizennyolc méterre a kaputól kellett letenni. A szabadrúgást Kristóf Gergő végezte el, és okosan a kapuba tekerte azt. (1-2) A 75. percben már eldőlni látszott a találkozó, hiszen Burai remekül lépett ki szélen, a támadás végén keresztbe passzolt, ahol Kéki Csaba érkezett, ő pedig ebben a helyzetben nem hibázott. (1-3) A harmadik gólunk után a csapatok már-már elkönyvelték a végeredményt, a támadással ugyan próbálkozó Okány igazi helyzetig nem jutott már, az összecsapást pedig Hajdu távoli lövése zárta.

A Békés Megyei Kupa 2. fordulójában megérdemelt győzelmet arattunk a jó erőkből álló okányiak ellen. A 3. forduló párosításait pénteken sorsolják.

Okány KSK (Megye II.) – Körösladányi MSK 1 – 3 (1 – 1)
Gólszerzők:
Jenei G. a 37. ill. Burai D. a 4., Kristóf G. a 70. és Kéki Cs. a 75. percben.
Sárga lapok: Jenei G. a 28., Kopács Zs. a 62., Bende B. a 74. ill. Paulik Á. a 44. percben.

Okány KSK: Kurta L. — Rábai M. (Jánki I. a 61’), Kocsis Z. (Gonda L. a 75’), Bende B., Elek T., Kurta L. (Balogh E. a 70’), Papp B. (Puporka E. a 46’), Kopács Zs. (Kósa B. a 80’), Ruzsa L., Jenei G.

Vezetőedző: Kocsis Zoltán

Körösladányi MSK: Kajári A. — Viczián D., Farkasinszki L. (Zsömbörgi M. az 57’), Komódi B. (Kéki Cs. a 46’), Ruzsa Z., Paulik Á. (Knyihár D. a 46’), Kristóf G., Hajdu Zs., Laksteter J. (Takács B. a 46’), Kovács F. (Zelenyánszki L. a 46’), Burai D.

Vezetőedző: Fodor Sándor

A mérkőzés képgalériája elérhető ide kattintva.

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

három × 4 =