Körösladányi MSK

Magabiztos sikerrel jutottunk tovább a kupában

Orosházán kezdődött el szombat késő délután a 2018/19-es szezon számunkra. Az első tétmérkőzést a Magyar Kupa megyei selejtezőjének kiírásában játszottuk. Idegenben is magabiztos győzelmet arattunk, így egy lépéssel közelebb kerültünk a főtáblához.

 

Hazai pályán lendületesen kezdett az OMTK-ULE, hiszen az első bő húsz percet megnyomta a csapat, letámadtak minket, ami kicsit meg is lepte a játékosokat. Ennek ellenére a tizenkettedik percben Krajcs a kígyótérről lőni tudott, a labda kicsivel kerülte el a kaput. A 20. percben aztán Papp szemfülességének köszönhettük a vezető gólunkat. Fülöp beadását a hazai védő középen kifelé csúsztatta, de a mozdulatlanul álló társa elől Papp Zsolt megkaparintotta a labdát, majd mattolta a kilépő kapust. (0-1) A bekapott gól után visszaállt az Orosháza, csapatunk birtokolta jóformán a labdát, de igazi helyzetig nem jutottunk el, pedig kétszer oldalról is jöhettünk szabadrúgással. A 41. minutumban még Papp próbálkozott lövéssel, de ezen a kapus rajta volt.

A fordulás után sem változott a játék képe, de ekkor már jobban tudtunk helyzeteket kialakítani. A kezdés után nem sokkal Fülöp csúsztatta a labdát kapura, de ez nem okozott veszélyt, a másik oldalon pedig Simon szabadrúgása találta telibe a sorfalat. A következő hazai szabadrúgás már messzebbről járt, de eredményesebb volt, a kapu elé ívelt labdát veszélyesen fejelte kapura a hazai támadó. Az 56. percben aztán Bozsó remek labdát kapott, a védők gyűrűjében helyzetbe került, de szélre tartó lövését Tóth kapus a kapufára tolta, viszont az érkező Papp Zsolt már nem hibázott. (0-2) Alig telt el pár perc és jött az újabb gólunk: a félpályánál szerzett labdát csapatunk, Fülöp kiváló ütempasszal gólhelyzetbe hozta Bozsót, aki a kilépő kapusba lőtte a lasztit, ami még így is nála maradt, a beadását pedig Papp Zsolt három védő között kapásból a kapuba lőtte. (0-3)

A 66. percben Papp jó negyven métert sprintelve az alapvonal közeléből passzolta vissza a labdát Hajdunak egy csel után, futballistánk viszont jó helyzetben kapu mellé lőtt. Alig ocsúdtunk fel a helyzetből, már jött is a következő. Az OMTK térfelén szereztünk labdát, Krajcs a tizenhatoson belül befelé tolta a pöttyöst, amit kapura is tűzött. A hálóőr ugyan védett, de érkezett Bozsó Milán, aki a kipattanót a hálóba lőtte. (0-4) A négygólos előny túlságosan megnyugtatta a csapatot, és magunkra engedtük a vendéglátókat. A 77. percben egy rossz passz után labdához jutott az Orosháza, Szabó Áront ugratták ki, aki Nagy kapussal szemben nem is hibázott. (1-4) A 84. percben szabadrúgást kaptak a hazaiak, jól tekerték középre a labdát, a hosszún Simon Róbert érkezett és bólintott. (2-4)

A kényelmesre vett utolsó negyedórában még született egy orosházi gól, amit les miatt érvénytelenítettek, valamint a hajrában egy nagy helyzet is kimaradt hazai részről. Sikerünk megérdemelt, de a magabiztos vezetés tudatában sem engedhetünk ki ennyire. A mérkőzés szinte teljes egészében kiválóan játszott együttesünk. Várjuk az augusztus 15-ei folytatást.

OMTK-ULE – Körösladányi MSK 2 – 4 (0 – 1)
Gólszerzők:
Szabó Á. a 77., Simon R. a 84. ill. Papp Zs. a 20., az 56., a 62. és Bozsó M. a 67. percben.
Sárga lap: Deli L. (OMTK-ULE) a 87. percben.

OMTK-ULE: Tóth K. — Varga P. (Futaki K. az 57’), Kovács D., Deli L., Mucsi D. (Szabó Á. a 46’), Simon R., Mazán N. (Fehér B. a 67’), Barna M., Szabó N., Sindel R., Németh G.

Vezetőedző: Buza Barnabás

Körösladányi MSK: Nagy B. — Ruzsa Z., Knyihár D. (Hajdu Zs. a 63’), Bozsó M., Papp Zs. (Laksteter J. a 67’), Juhász D., Zelenyánszki L., Fülöp T., Zsíros P. (Farkasinszki L. a 72’), Szántó M., Krajcs G.

Vezetőedző: Fodor Sándor

További eredmények a kupából: Jamina – Gyulai Termál 2-0, Mezőhegyes – Szeghalom 0-2
Vasárnap: Tótkomlós – Dévaványa
Kiemeltek: Szarvas, Kondoros, Vésztő, Nagyszénás

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenhat − 10 =