Körösladányi MSK

Saját magunkat vertük meg a Szarvas elleni rangadón

Hihetetlen hibákat vétve, két gólt ajándékoztunk a szarvasi csapatnak szombaton, az elsőt ráadásul már az első percben. A második félidő nagy részében hiába játszottunk emberelőnyben, a kapujához szegezett vendégek megőrizték kettő-egyes előnyüket.

 

Az öltözőben maradt csapatunk a mérkőzés kezdését követően, hiszen az első percben egy felívelés után Kriska Norbert vehette át tisztán a labdát, majd tizennégy méterről, jó helyzetben nem is hibázott. (0-1) A korán jött gólra hamar jöhetett volna a válasz is: Burai jobb oldalon szaladt el, majd Papp Zs. elé centerezte a labdát, akit a tizenhatoson belül buktattak. A megítélt büntetőt Ruzsa végezte el, ám Lévai kapus hárított. A 23. minutumban Burai veszélyes lövését kellett védenie a vendégek kapusának, majd az ellentámadásból Kriska került helyzetbe, de Nagy kapus is résen volt.

A félidő második felére nagyon beszorult a Szarvas. Újabb ígéretes lehetőségünk viszont csak a 34. percben volt, ekkor Zelenyánszki lövésénél védett Lévai. Az első játékrész hajrájára a vendégek kissé durva játékstílust vettek fel, ennek ellenére Praslernak sikerült helyzetbe kerülnie, majd Papp Zs. fejjel próbálkozott, de előbbinél a kapus védett, utóbbi pedig kicsivel elkerülte a kaput.

A második félidő első tíz percében két helyzetünk is volt, ám Papp Zs. lövését hárította Lévai, Szántó fejese pedig elkerülte a kaput. Ebben a rövid időszakban emlékezetesebb volt az, hogy a szünetben csereként beálló Murvai Dávid Burai ellen kétszer is szabálytalankodott, amiért két sárgát kapva kiállították. Az 58. percben Papp Zsolt egy bal oldali beadás után tudta a szarvasi kapuba pörgetni a labdát, ezzel visszahozva csapatunkat a meccsbe. (1-1) Az egyenlítés és az emberelőny ellenére nem nyugodtunk meg teljesen, és a 61. percben Kriska Norbert egy előre rúgott labdával mehetett tisztán a kapusra, a támadó másodjára sem hibázott. (1-2)

A maradék szűk félórában a mérkőzés forgatókönyve könnyen megjósolható volt, a Szarvas védekezett, míg csapatunk támadott. A kérdés csak az maradt, hogy szerzünk-e pontot ezen a meccsen. A 66. percben Papp Zs. lövése jelenthette volna az újabb egyenlítést, de a 25 méterről eleresztett próbálkozás útjába Lévai állt, aki bravúrral védett. Kicsivel később Bagyinszkinak sikerült a tizenhatoson belülre játszania magát, centerezése viszont minden játékosunk mögé érkezett. Még egy szöglet utáni fejes sem tört utat a kapuba, ahogy Prasler előrenyomulása után Bozsó lövése is elhalt Lévai kapusban, így nem változott az állás a lefújásig.

Fájó pontokat veszítettünk a Szarvas ellen, hiszen így riválisaink bukását nem tudtuk kihasználni. Ezen a mérkőzésen hiába érvényesült az akaratunk, a Szarvas kegyetlenül kihasználta a hibáinkat. Jövő héten Kondoroson hasonló rangadó vár csapatunkra.

Körösladányi MSK – Szarvasi FC 1 – 2 (0 – 1)
Gólszerzők:
Papp Zs. az 58. ill. Kriska N. az 1. és a 61. percben.
Sárga lapok: Bagyinszki A. az 56., Vincze D. a 78. ill. Kukovecz D. a 34., Viszkok D. a 37., Medvegy Á. a 68. és Lévai B. a 86. percben.
Kiállítva: Murvai D. (Szarvas, második sárga lap) az 55. percben.
Jók: Papp Zs., Burai I. D. ill. Kriska N., Furár R., Zima D., Kiri B., Sztojka Á.

300 néző

Körösladányi MSK: Nagy B. — Ruzsa Z., Burai I. D., Szántó M., Knyihár D. (Bozsó M. a 75’), Bagyinszki A., Papp Zs., Zelenyánszki L., Zsíros P. (Juhász D. a 32’ (Laksteter J. a 88’)), Prasler, Vincze D.

Vezetőedző: Fodor Sándor

Szarvasi FC: Lévai B. — Zima D., Kiri B., Viszkok D. (Murvai D. a 46’), Furár R. (Magyar M. a 93’), Bakró G., Kriska N. (Klimaj Z. a 87’), Kukovecz D. (Medvegy Á. a 64’), Sztojka Á., Takács J., Szikora M.

Vezetőedző: Rétes Pál

Oláh Imre, kapusedző: Saját magunkat győztük le ezen a napon, pedig óriási energiát fektettünk a mérkőzésbe.

Rétes Pál: Több dologban óriásit léptünk előre a múlthéthez képest. Győzelmünk erejét növeli, hogy a nagyon jó erőkből álló hazaiak ellen a 2. félidőt tíz emberrel játszottuk végig.

A mérkőzés képgalériája elérhető ide kattintva.

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenhárom + 17 =