Körösladányi MSK

Magabiztos győzelemmel a második helyen fejeztük be a bajnokságot

Szombaton a Megye I. osztályú bajnokság utolsó fordulójában Szeghalom csapatát fogadtuk hazai pályán, akik ellen hat-egy arányban sikerült nyerni. Magabiztos győzelmünkkel a második helyen fejeztük be ezt a remek szezont, ami történelmi siker, hiszen a legmagasabb megyei osztályban eddig csak két harmadik helyünk volt.

 

Kevés helyzettel indult a találkozó, a vendégek jobbára a védekezésre fektették a hangsúlyt, míg csapatunk a labdát birtokolta. A 23. percben kezdtük meg a gólgyártást, Kovács Gy. lövését védte bravúrosan Nagy B., majd szépen hoztuk ki a labdát, melynek útja Bagyinszki, Burai, Prasler Thomas Michel volt, utóbbi pedig a tizenegyes pont magasságából bevette Patka kapuját. (1-0) A 29. percben Patkának résen kellett lennie, miután Ruzsa kapott jó labdát. A 31. minutumban egy szöglet után újabb gólt szereztünk, Prasler távoli lövését Zelenyánszki szedte össze a tizenhatoson belül, majd Szántó Mihálynak passzolt, aki ekkora helyzetben nem hibázott. (2-0)

A második félidőt jól kezdve már a 48. percben tovább növeltük előnyünket, hiszen Zelenyánszki labdájából Prasler Thomas Michel ment el bal oldalon, majd a kijövő kapus felett a kapuba emelte a pöttyöst. (3-0) Ezután a kapunk előtt is adódott “meleg” szituáció, miután egy rossz hazaadást követően Tóth G. került nagy helyzetbe, de Nagy kapus szögletre mentett, ami után Zelenyánszkinak kellett a gólvonalról tisztáznia. Ebből viszont jött a következő támadásunk, melynek végén Krajcs hozta ziccerbe Burai Dávidot, aki öt méterről nem vétette el a célt. (4-0)

A 65. minutumban Krajcs Gábor jó helyről végezhetett el szabadrúgást, melyet laposan a hosszúba lőtt, ezzel pedig megszerezte első gólját a bajnokságban. (5-0) Kicsivel később Zelenyánszki tört előre, már a tizenhatoson belül járt, amikor sarokkal passzolt Papp Zsolt elé, fiatal futballistánk pedig mattolta Patka kapust. (6-0) A 81. percben szépíteni tudtak a vendégek, Wéber László szemben a kapuval lőhetett szabadrúgást, a játékos pedig nagy gólt szerezve szépített. (6-1)

Jó játékkal tartottuk otthon a három pontot, mivel azonban az Előre II. nyert Kondoroson, így a második helyen fejeztük be a szezont. Ez is történelmi siker viszont, hiszen második helyen még sosem végeztünk a megye legmagasabb amatőr osztályában.

Körösladányi MSK – Szeghalmi FC 6 – 1 (2 – 0)
Gólszerzők: Prasler a 23., a 48., Szántó M. a 31., Burai D. az 51., Krajcs G. a 65., Papp Zs. a 74. ill. Wéber L. a 81. percben.
Sárga lapok: Szántó M. a 67., Krajcs G. a 80. ill. Tatár S. a 20. és Ruzsa Sz. a 89. percben.
Jók: egész hazai csapat

200 néző

Körösladányi MSK: Nagy B. (Zsibrita G. a 78′) – Ruzsa Z., Burai D., Szántó M. (Zsíros P. a 69′), Bagyinszki A. (Farkasinszki L. a 62′), Papp Zs., Zelenyánszki L., Prasler (Knyihár D. a 73′), Krajcs G., Vincze D., Szabó Á.

Vezetőedző: Fodor Sándor

Szeghalmi FC: Patka Gy. – Tatár S., Kovács Gy., Veres Zs., Tóth B. (Czigla F. a 69′), Mészáros M. (Tófalvi A. a 46′), Gedó L., Ruzsa Sz., Bakk Á., Wéber L., Tóth G.

Vezetőedző: Janis János

Fodor Sándor: Gratulálok az egész éves kitűnő teljesítményért és a ma nyújtott közönség szórakoztató játékért csapatunknak. Köszönöm mindazok munkáját és segítségét, akik tettek a körösladányi csapatért.

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

egy × egy =