Körösladányi MSK

Fontos győzelem a jó erőkből álló Szarvas ellen

Az első félidei taktikus játék nem sok lehetőséget hozott egyik kapu előtt sem, ám a szünet előtt csapatunk megszerezte a vezetést. A fordulást követően két gyors góllal tulajdonképpen eldöntöttük a három pont sorsát, így remek helyzetből várhatjuk az Előre II. elleni idegenbeli mérkőzést.

 

A kezdő sípszó után mondhatni egymásnak estek a csapatok, azonban ez helyzetekben csak kissé mutatkozott meg. A 10. percben Zima lövésénél védett Nagy kapus, majd bő húsz perc mezőnyjáték következett. A 31. percben egy szöglettel felérő szabadrúgásból sem tudott veszélyeztetni a Szarvas, így közel a szünethez még nulla-nulla volt az állás. Ez változott meg a 38. percben, amikor Sipos távolról végzett el szabadrúgást, Kisari megcsúsztatta a beívelt labdát, amire Krajcs Gábor érkezett a hosszún és kapásból kilőtte a felső sarkot. (1-0)

A második félidőt lendületesen kezdtük, aminek az eredményeképp az 50. percben növeltük az előnyünket. Krajcs passzolt a jobb oldalon felfutó Prasler Thomas Michelnek, aki szép csellel tört be a tizenhatoson belülre, majd a hosszúba helyezte a pöttyöst. (2-0) A középkezdés után szinte egyből jöhetett volna az újabb gólunk, de Papp Zs. beadását Kisari a kapusba fejelte, azonban a védelem felszabadítása csak Siposig jutott, aki Ruzsa Zoltánnak készítette le a labdát lövésre, játékosunk pedig nem hibázott. (3-0) Potyogtak a gólok a második játékrész elején, hiszen az 56. percben jött a vendég szépítés. Kiri lövését ütötte szögletre kapusunk, ebből a rögzített helyzetből pedig Furár Róbert szerzett gólt. (3-1)

A 68. minutumban Balogh G. távoli lövésénél kellett Nagynak bravúrral védenie, hiszen veszélyes próbálkozás volt, kapura ment. Nem sokkal később a másik oldalon Laksteter is hatalmas helyzetben találta magát Burai szabadrúgása után, de támadónk kicsivel a kapu mellé lőtte a lasztit. A 80. percben Papp Zs. indult meg a bal oldalon, az üldöző Kriska Norbert lerántotta, amiért megkapta második sárgáját, így emberelőnybe kerültünk. A hajrában még Sindel próbálkozott, de Nagy ismételten remekül védett, valamint a hosszabbításban egy szabadrúgást sikerült kivédekeznünk szögletre, ami le is zárta a találkozó érdemi részét.

Nagyon értékes pontokkal gazdagodtunk, a mai napon remek helyzetkihasználással sikerült legyőznünk a jó erőkből álló szarvasi csapatot. Egy hét múlva folytatás Békéscsabán, ahol újra rangadó vár a fiúkra.

Körösladányi MSK – Szarvasi FC 3 – 1 (1 – 0)
Gólszerzők: Krajcs G. a 38., Prasler az 50., Ruzsa Z. az 52. ill. Furár R. az 56. percben.
Sárga lapok: Ruzsa Z. a 25., Polák G. a 85. ill. Furár R. a 28., Vozár D. a 40., Farkas J. a 83. és Klimaj Z. a 89. percben.
Kiállítva: Kriska N. (Szarvas) a 80. percben.
Jók: Zelenyánszki L., Nagy B., Ruzsa Z., Krajcs G., Sipos K.

350 néző

Körösladányi MSK: Nagy B. – Polák G., Ruzsa Z., Burai D., Prasler, Kisari T. (Laksteter J. a 60′), Papp Zs., Zelenyánszki L., Sipos K. (Baksai Zs. a 63′), Szabó Á., Krajcs G. (Bartik M. a 67′)

Vezetőedző: Fodor Sándor

Szarvasi FC: Krnács R. – Vozár D., Zima D. (Sindel R. a 75′), Süli A., Furár R. (Klimaj Z. a 84′), Bakró G. (Polonszki P. az 53′), Balogh G., Farkas J., Styecz M., Kriska N., Medvegy Á. (Kiri M. a 35′)

Vezetőedző: Ifj. Somogyi János

Fodor Sándor: Az első félidő kiegyenlített játékot hozott, de ebből is mi jöttünk ki jobban mivel előnnyel fordulhattunk. A második félidőben nagyon jól jöttünk ki, kettő perc alatt megsoroztuk ellenfelünket. Ezután számos helyzetünk mellett a szarvasiak sem adták fel a mérkőzést, de ez csak a szépítésre volt elég.

ifj. Somogyi János: A látottak alapján győzelmet szalasztottunk el. Megtettünk mindent, amit tudtunk, sajnos a feltételek nem voltak egyenlőek, gondolok itt a játékvezetésre, illetve arra, hogy körösladányi öltözőben körülbelül nyolc játékos fér el kényelmesen és gyúrópad sem állt rendelkezésre.

→ A mérkőzés képgalériája megtekinthető ide kattintva.

Kép: Kovács-Goda József

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizennégy + 13 =