Körösladányi MSK

Békéscsabai rangadó: mindkét csapat vezetett, a vége mégis döntetlen

Csapatunk szerzett vezetést elsőnek a szombat délutáni békéscsabai rangadón, majd a hazaiak egyenlítettek, a második félidőben pedig két góllal is elhúztak. A futball törvénye azonban ma is beigazolódott, két büntetőt nem lehet büntetlenül elvéteni, a hajrában csapatunk egy pontot mentett.

 

Támadólag lépett fel mindkét csapat, nekünk bő negyedóra után két helyzetünk volt, amit nem sikerült lövéssel zárnunk, a centerezések nem sikerültek jól. A másik oldalon ugyan lövést láthattak a nézők a 16. percben, de ez kaput nem talált. Nem így a 20. percben, amikor Ilyés szerzett meg egy előrevágott labdát, a tizenhatoson belül lekészítette azt társának, aki nagy helyzetben kapu mellé lőtt. A 24. percben tört meg a gólcsend, Papp Zs. remekül ugratta ki Kisari Tibort, aki a kapus mellett a hosszú alsóba lőtte a pöttyöst. (0-1) A 30. percben aztán büntetőhöz jutott az Előre, a pontrúgást pedig Burai Erik értékesítette. (1-1) A 34. percbe érve, Papp Zs. játszott össze Sipossal, utóbbi lövése azonban elkerülte a kaput. A félidő végéhez közeledve Nagy kapusnak is akadt dolga, egy erősen kapu elé lőtt labdát kellett hárítania, míg a másik oldalon Krajcs szabadrúgása után kellett védenie a kapusnak.

A második félidőt rosszul kezdtük, a 47. percben Mácsai beadására Molnár János tisztán érkezett, és a kapunkba fejelte a labdát. (2-1) A gólra egy Krajcs lövés volt a válaszunk, de ez kaput nem talált. Kicsivel később éppen Krajcs készítette le lövésre a labdát, Papp Zs. el is vállalta a lövést, de egy védőről kapu fölé pörgött a laszti. A 61. percben újabb büntetőt kapott a hazai gárda, Polák volt szabálytalan. A labda mögé Ilyés állt, Nagy B. pedig kivédte a büntetőt. A 63. percben így is gólt kaptunk, egy kirúgást fejeltünk nagyon rosszul hátra, amit Ilyés Tamás köszönt meg és a kapussal szemben nem vétette el a lehetőséget. (3-1)

A 68. percben lezárhatta volna a mérkőzést a hazai csapat, hiszen ismét a büntetőpontra mutatott a játékvezető, ekkor kapusunk volt szabálytalan. A labda mögé most Burai E. állt, és az ő lövését is védte Nagy kapus. A 75. percben összejött a szépítés, Laksteter passzolta Papp Zsolthoz a labdát, aki a kapus mellett elvitte azt, majd a kapuba passzolt. (3-2) Öt perccel később Prasler beadása lehetett volna veszélyes, de a hazai kapus jól élt együtt a játékkal. A 83. minutumban Burai E. cselezgetett a kapunk előtt, majd lövésre vállalkozott, Nagy azonban résen volt. A 86. percben visszajöttünk a mérkőzésbe, Papp labdaszerzése után Sipos Krisztiánnak passzolt, aki pár tolás után a rövid alsóba lőtte a labdát. (3-3) A maradék négy percben már érdemi esemény nem történt, így Sipos góljával kialakult a végeredmény.

Jó mérkőzést láthattak azok, akik szombaton a Megye I. osztályú bajnokság rangadóját választották. Mindkét csapat támadólag lépett fel, gólokban és izgalomban sem volt hiány. Hazai oldalon két büntető és több helyzet is kimaradt, ám együttesünk az utolsó percig hajtott az egy pontért, amit megérdemelten szereztünk meg. Csapatunk egy hét múlva a Nagyszénást fogadja, ami biztos, hogy Zelenyánszki L. nélkül, mert játékosunk az Előre ellen megkapta ötödik sárgáját.

Békéscsabai Előre II. – Körösladányi MSK 3 – 3 (1 – 1)
Gólszerzők: Burai E. (11-esből) a 30., Molnár J. a 47., Ilyés T. a 63. ill. Kisari T. a 24., Papp Zs. a 75. és Sipos K. a 86. percben.
Sárga lapok: Bán B. az 56., Styecz B. a 87. ill. Zelenyánszki L. a 32., Szabó Á. a 66., Nagy B. a 69., Krajcs G. a 71. és Papp Zs. a 89. percben.
Jók: az egész csapat ill. Nagy B., Papp Zs., Sipos K., Ruzsa Z.

270 néző

Békéscsabai Előre II.: Nagy Sz. – Dávid Z., Kmetykó M., Molnár J., Mácsai L. (Styecz B. a 83′), Balog Zs., Ilyés T. (Kasik Á. a 66′), Pusztai A., Bán B., Szabó Zs., Burai E.

Vezetőedző: Brlázs Gábor

Körösladányi MSK: Nagy B. – Polák G. (Bartik M. a 73′), Ruzsa Z., Burai D., Prasler, Kisari T. (Laksteter J. a 76′), Papp Zs., Zelenyánszki L., Sipos K., Szabó Á., Krajcs G. (Baksai Zs. a 70′)

Vezetőedző: Fodor Sándor

Brlázs Gábor: Két büntetőt és számos ziccert hibáztunk, ami a végén megbosszulta magát. A hozzáállás és a játék is rendben volt, ma győzelmet érdemelt volna a csapat.

Fodor Sándor: Mozgalmas, közönségszórakoztató mérkőzés volt, melyen nagyon sok egyéni hibát követtünk el. Ezekből a csabai fiatalok gyors, és mozgékony játékkal jól fordultak le és megérdemelten jutottak előnyhöz. Ennek ellenére dicséret illeti csapatunkat, mert az utolsó percig ellentmondást nem tűrően akarta a sikert. Mindkét csapatotot kiemelném, mert a futballról szólt ez a délután.

Kép: Kovács-Goda József

 

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

11 + 10 =