Körösladányi MSK

Értékes győzelem Orosházán, hat pontra nőtt az előnyünk

Magabiztos, hat-egyes győzelmet arattunk az Orosháza otthonában, ezzel sikerült a kötelező győzelmet hoznunk. Így pedig két ponttal növeltük a döntetlent játszó Szarvassal szemben az előnyünket. Egy hét múlva pedig éppen Szarvason lépünk pályára.

 

A mérkőzést csapatunk helyzete nyitotta, majd a másik oldalon Simon szabadrúgásból válaszolt, de Nagy kapus biztos kézzel védte a lehetőséget. A 10. percben részünkről Sipos lőhetett szabadrúgást, ez azonban nem jelentett veszélyt a hazai kapura. Nem úgy a 15. percben, amikor a labda Burai-Balogh-Szántó Mihály útvonalon járt végig, utóbbi pedig a védő elől a kapuba lőtte a labdát. (0-1) A 25. minutumban kettőre nőtt az előnyünk: Burai végzett el sarokrúgást, Boros Ádám pedig remekül érkezett középen és fejjel volt eredményes. (0-2) A 34. percben visszajött a meccsbe az Orosháza, amikor Simon Róbert kapott labdát a tizenhatosunkon belül, lövése pedig utat talált a kapunkba. (1-2) Sokáig azonban nem volt szoros a mérkőzés állása, hiszen a 40. percben Ruzsa tette Burai Dávidnak a labdát, aki kilőtte a hosszút. (1-3)

A második félidőben is folytatódott csapatunk dominanciája, ami az 58. percben érett elsőnek igazi helyzetté. Ekkor Papp Zs. fejelhetett üresen, Balogh M. beadása után, de kapu mellé ment a próbálkozás. Kicsivel később ismét Papp Zs. került helyzetbe, ekkor viszont a lövése a kapusban halt el. A 65. percben jött az újabb gólunk. Kis szöglet után Balogh M. ívelt középre, Vincze keresztbe fejelte a lasztit, amire érkezett Zelenyánszki László és a kapuba lőtte. (1-4) Egy perccel később Ruzsa labdaszerzését követően kiugratta Burai Dávidot, aki a kapus felett a kapuba játszotta a labdát. (1-5) A 74. minutumban jártunk már, amikor Balogh M. vette célba a kaput, de nem volt elég pontos. Tíz perccel a vége előtt láthattunk egy hazai próbálkozást is, ám ez a kapu fölé szállt. A 83. percben beállítottuk a végeredményt, Ruzsa ismét szép labdát adva hozta helyzetbe Kisari Tibort, aki a kapust is kicselezve passzolt a kapuba. (1-6)

Labdabirtoklásban és gyorsaságban felülmúltuk ellenfelünket, ennek köszönhetően magabiztos győzelmet arattunk. Előnyünk így hat pont a Szarvassal és a Békéscsabai Előre II-vel szemben. Folytatás egy hét múlva Szarvason.

OMTK-ULE – Körösladányi MSK 1 – 6 (1 – 3)
Gólszerzők: Simon R. a 34. ill. Szántó M. a 15., Boros Á. a 25., Burai D. a 40., a 66., Zelenyánszki L. a 65. és Kisari T. a 83. percben.
Sárga lapok: Vincze A. a 20., Barna M. a 27., Harangozó K. a 32. és Deli L. (mindannyian OMTK-ULE) a 65. percben.
Jók: az egész csapat ill. az egész csapat

zárt kapuk mögött

OMTK-ULE: Manurák L. (Lévai B. a 78′) – Dajcs Gy., Deli L., Kukovecz D., Takács M., Szabó Á. (Péli T. a 65′), Harangozó K., Miszlai L. (Bónus Á. a 73′), Vincze A., Barna M. (Szabó N. a 73′), Simon R.

Vezetőedző: Kvasznovszky József

Körösladányi MSK: Nagy B. – Ruzsa Z., Sipos K. (Kisari T. a 66′), Szántó M. (Zsíros P. az 55′), Papp Zs., Balogh M. (Laksteter J. a 78′), Zelenyánszki L., Prasler, Vincze D., Boros Á., Burai D. (Malkócs M. a 82′)

Vezetőedző: Fodor Sándor

Buza Barna: Jól álltunk a mérkőzéshez, ha egyénileg kevesebbet hibázunk, akkor sokkal szorosabb mérkőzés lehetett volna, de nem tudok senki elmarasztalni, akit lehetne, azt meg nem akarom.

Fodor Sándor: Nagyon jól működött ma a felépített csapatjátékunk. A nagyobb labdabirtoklás és a sebességbeli különbség hozta meg a magabiztos győzelmünket, ami nagyobb is lehetett volna, ha az adódó lehetőségeinket kihasználjuk.

Kép: Kovács-Goda József

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenkilenc + 9 =