Körösladányi MSK

Az utolsó negyedórában kijött a különbség a két csapat között

Ránk ijesztett a Csabacsűd, hiszen a félidőre ugyan egygólos előnnyel mehettünk, a fordulást követően azonban mondhatni a semmiből egyenlíteni tudott a vendég csapat. A találkozó hajrájában aztán az egész mérkőzésen át tartó nyomásnak meglett az eredménye.

 

38. perc: Burai passzolta visszafelé a labdát Ruzsának, aki tizenhat méterről a jobb alsóba helyezte a pöttyöst. (1-0)

61. perc: Egy előrevágott labda került Magyarhoz, aki a középen érkező Urbancsokot választotta, aki ugyan nagyon rosszul találta el a labdát, de az így is becsorgott a kapunkba. (1-1)

74. perc: Czirok beadását Szabó Á. fejelte keresztbe a kapu előtt, Farkas J. pedig érkezett és belsővel a csabacsűdi kapuba juttatta a lasztit. (2-1)

77. perc: Czirok egy cselt követően lövésre vállalkozott a kapuval szemben, a labda a felső lécről a gólvonal mögé pattant, így kettőre nőtt az előnyünk. (3-1)

86. perc: Malkócs lépett ki védője mellett a jobb oldalon, majd lövése a hosszú alsóban landolt. (4-1)

89. perc: Malkócs futtatta Burait a szélen, aki okosan Cziroknak passzolt középre, ő pedig higgadtan a kapuba továbbított. (5-1)

Már az ötödik percben megszerezhettük volna a vezetést, azonban Urbán beadása után Farkas hiába fejelt a csabacsűdi kapuba, les miatt érvénytelen volt a találat. Nem sokkal később Zelenyánszki játszotta Kisarihoz a labdát, aki a kapuson ugyan átemelte a pöttyöst, de a kapu torkából kivágta azt egy védő. A 18. percben Szabó Á. is lövéssel próbálkozott, egy kipattanót tűzött kapura, azonban célt tévesztett. Már a 36. percben jártunk, amikor Ruzsa remek meglátással Urbánt hozta helyzetbe, akinek a lövését bravúrral védte a kapus. Két perccel később aztán megtört a jég, Burai passzából Ruzsa szerezte meg csapatunknak a vezetést.

A fordulás után is megmaradt csapatunk mezőnyfölénye, a vendégek teljes erejükkel a védekezésre koncentráltak. Ennek hozadékaként Kisari próbálkozhatott lövéssel, de ez elkerülte a kaput, ahogy Ruzsa húsz méterről leadott lövése is. A 61. percben aztán a semmiből egyenlített a vendég csapat, egy előrevágott labdát játszott középre Magyar, Urbancsok pedig ha nehezen is, de a kapunkba juttatta a labdát. A gól után megrázta magát a csapat, és még egy fokozattal feljebb kapcsolt, ennek eredménye a 74. minutumban lett, amikor Farkas Szabó Á. fejeséből újra megszerezte csapatunknak a vezetést. Ezt követte nem sokkal később Czirok gólja, majd a magabiztos vezetés tudatában mondhatni minden összejött: Malkócs védőjét megverve kilőtte a hosszú sarkot, az utolsó percben pedig Burai centerezését Czirok továbbította a csabacsűdi kapuba.

Csapatunk ezen a mérkőzésen megérdemelten tartotta otthon mindhárom pontot, hiszen az egész mérkőzésen domináltunk, míg a vendégek hibátlan helyzetkihasználással izgalmassá tették a találkozót. Az első félidő nem úgy sikerült ahogy azt terveztük, de a második játékrészben már azt mutatták a játékosok, amit az öltözőben elképzeltek az edzők.

Jövő hétvégén Nagyszénásra utazunk, ahol az ősz egyik legnehezebb mérkőzése vár ránk.

Körösladányi MSK – Csabacsűdi GYLSE 5 – 1 (1 – 0)
Gólszerzők: Ruzsa Z. a 38., Farkas J. a 74., Czirok J. a 77., a 89., Malkócs M. a 86. ill. Urbancsok M. a 61. percben.
Sárga lapok: Viszkok D. a 10. és Körösfalvi K. (mindkettő Csabacsűd) az 56. percben.
Jók: Szabó Á., Czirok J., Zelenyánszki L. ill. Magyar M., Urbancsok Á., Rafaj R.

200 néző

Körösladányi MSK: Kapusi G. – Ruzsa Z., Wéber L., Szabó Á., Farkas J. (Szabó M. a 81′), Kisari T. (Malkócs M. a 63′), Zelenyánszki L., Urbán S., Murvai D. (Bakk Á. a 63′), Talpalló Á. (Czirok J. az 58′), Burai D.

Vezetőedzők: Ekker Attila, Futaki Krisztián

Csabacsűdi GYLSE: Rohony M. – Sovány P., Pecznik P. (Jelen Sz. a 85′), Viszkok D. (Gombár E. a 81′), Rafaj R., Magyar M., Kiss G., Körösfalvi K. (Sándor J. a 80′), Király A. (Urbancsok Á. a 46′), Enderfalvi E. (Gerhát K. a 85′), Gyurik D.

Vezetőedző: Sechna Gábor György

Ekker Attila, Futaki Krisztián: Nehezen indult a gépezet, a csapat viszont jól reagálta le az ellenfél játékát és megérdemelten nyert egy sportszerű, szimpatikus csapat ellen.

Sechna Gábor György: Nehézsúly vs pehelysúly. Örülünk, hogy ebben az osztályban játszhatunk és tanultunk. Meggyőződésem, hogy ez a fiatal csapat sokat fog ebből profitálni. Büszke vagyok a játékosainkra.

Kép: Kovács-Goda József

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenöt − tizennégy =