Körösladányi MSK

A hajrában Csicsely duplájával elhoztuk a pontokat Orosházáról

Kiélezett mérkőzést játszottunk az Orosházával szombaton. Sokáig döntetlenre állt a találkozó, annak ellenére, hogy csapatunk meddő mezőnyfölényben futballozhatott. Az áttörés a hajrában érkezett, amikor Csicsely két perc alatt duplázott, ezzel két vállra fektetve a hazaiakat.

 

66. perc: Vincze A. szabálytalankodott, majd a sípszó után elrúgta a labdát, amiért megkapta második sárga lapját.

83. perc: Czirok jó meglátása után Csicsely kapásból vállalkozott lövésre, játékosunk pedig kilőtte a hosszú sarkot. (0-1)

84. perc: Malkócs játszotta meg Pappot a szélen, aki középre lőtte a labdát a kapu elé, Csicsely pedig érkezett, és a kapuba belsőzött. (0-2)

Már az első percben védenie kellett a hazai kapusnak, Kisari próbálkozása halt el Marunák kezei között. Ezután Wéber szabadrúgása a bal alsó felé szállt, a kapus azonban erre is odaért, majd a 19. percben Ruzsa keresztlabdáját Czirok fejelte vissza az alapvonalról, ez kisebb zavart keltve a védelemben majdnem egy öngóllal szereztünk vezetést. A 24. minutumban Szabó Á. tudott lőni egy szöglet után kialakult tömegből, egy lábról azonban ez is kifelé jött, nem sokkal később Malkócs passza után pedig Czirok lőtt, a kapus védett. A 31. percben Péli távoli próbálkozása ugyan kaput talál, de Nagy kapusnak ez nem okozott gondot. A félidő hátralévő részét jól levédekezte a hazai csapat, így további gólhelyzetünk már nem is volt.

A fordulás után három perc telt el, amikor Malkócs középre tekerte a labdát, Manurák Papphoz ütötte azt, aki tizenhétről lőtt, de szögletre mentett a kapus. Ezután Burainak sikerült kiugrania a bal oldalon, át is emelte a labdát a kapus felett, de a kaput nem találta el. Ezt követően Ruzsa egy visszafejelt labdát tűzött kapura a tizenegyespont magasságából, ám célt tévesztett, majd a 66. percben emberelőnybe kerültünk Vincze A. második sárga lapját követően. Már a 74. percben jártunk, amikor Malkócs a kígyótérről próbálkozott, Manurák viszont ismét a helyén volt. A 78. percben a hazaiak is eljutottak a kapunkig, Harangozó lövése azonban kapu mellé ment. A hajrába érve folytatódott az orosházi védelem ostroma, amit a 83. percben sikerült feltörnünk. Czirok labdájából Csicsely kapásból tüzelt a kapuba. Fiatal futballistánk arról is gondoskodott, hogy a végére se maradjon izgalom, hiszen egy perccel később egy szép támadás végén jó ütemben érkezett a középre lőtt labdára, és beállította a végeredményt.

Csapatunk az egész mérkőzést végig támadta, ám az orosházi betömörülő védelmet nehéz volt feltörnünk. Szerencsére a mezőnyfölényünk és a helyzeteink góllá érettek, így végül értékes győzelemmel zárhattuk a 15. fordulót.

OMTK-ULE 1913 – Körösladányi MSK 0 – 2 (0 – 0)
Gólszerző: Csicsely J. a 83. és a 84. percben.
Sárga lapok: Szabó P. a 62. ill. Zelenyánszki L. a 73. és Czirok J. a 81. percben.
Kiállítva: Vincze A. (OMTK-ULE 1913) a 66. percben.
Jók: Kasuba D., Kovács D., Marunák L., Selmeczy K. ill. Zelenyánszki L., Ruzsa Z., Csicsely J.

90 néző

OMTK-ULE 1913: Marunák L. – Kovács D. (Tóth L. az 53′), Kasuba D., Selmeczy K., Harangozó K., Péli T. (Kérdő E. a 77′), Fehér B., Miszlai L., Gedó L., Kádár L., Vincze A.

Vezetőedző: Buza Barnabás

Körösladányi MSK: Nagy B. – Ruzsa Z., Wéber L., Szabó Á. (Almási M. a 80′), Csicsely J., Kisari T. (Farkas J. az 53′), Malkócs M., Zelenyánszki L., Czirok J., Papp Zs., Burai D.

Vezetőedzők: Ekker Attila, Futaki Krisztián

Buza Barnabás: Sokáig jól ült a dolog, amit kiterveltünk, igaz, hogy nem voltak komoly helyzeteink, de a nulla–nulla igazságosabb lett volna. Sajnos nem így lett.

Ekker Attila, Futaki Krisztián: Igazságtalan lett volna a futball, ha ma nem nyerünk. Ez semmit nem von le az orosháziak érdemeiből, jól tördelték a játékot, de a munka, amit hétköznap, illetve a mai meccsen beletettünk, meghozta a gyümölcsét. Könnyebbé tehettük volna a dolgunkat, ha az elején berúgjuk a helyzeteinket, de a foci ilyen, nem minden úgy történik, ahogy előre eltervezzük. Fontos győzelmet arattunk.

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

16 − 14 =