Körösladányi MSK

A második félidőben nyolc perc alatt eldöntöttük a mérkőzést

Sokáig gól nélküli döntetlen állt az okányi eredményjelzőn, aztán a 70. percben sikerült feltörni a hazai védelmet, ami ezután nyolc perc alatt további kétszer kapitulált, így a hajrára eldőlt a találkozó érdemi része.

 

70. perc: Malkócs végzett el szabadrúgást, amit Czirok fejelt a hosszú sarokba. (0-1)

76. perc: Csicsely tudott lefordulni védőjéről, majd közelről a kapuba továbbította a labdát. (0-2)

78. perc: Bakk beadását a hazai kapus Farkas J. elé ütötte, aki köszönte a lehetőséget és növelte csapatunk előnyét. (0-3)

91. perc: A hosszabbításban Papp Zs. adta középre a labdát, Szántó pedig érkezett és fejjel beállította a végeredményt. (0-4)

Az első félidőben a hazaiak jobbára a védekezésre koncentráltak, kontrákból próbáltak eredményesek lenni. Ennek megfelelően az első helyzet előttünk adódott, a 13. percben Kisari szöktette Farkast, de a kifutó kapus védeni tudta támadónk lövését. A 19. percben Sztojka szabadrúgását kellett Nagy kapusnak hárítania, majd nem sokkal később a másik oldalon Wéber próbálkozott rögzített helyzetből, ez kicsivel kerülte el a kaput. A 29. minutumban Malkócs került gólhelyzetbe, ám lövésénél szögletre mentettek a hazaiak, majd egy perc múlva Burai nagyon közel járt a gólhoz, de a labda a felső lécről kijött. A 32. percben Kopács beadásába Komlósi csúsztatott bele, de ez célt tévesztett, míg a hajrában Burai már a kapust is átjátszotta, de a kapuba tartó labdát Szalazsán a kapu torkából kivágta.

A második félidőt Wéber szabadrúgása nyitotta, ami hasonlóan az első próbálkozáshoz, kicsivel elkerülte a kaput. A folytatásban a mezőnyben gyűrték egymást a felek, viszont a hazaiak már nem álltak annyira vissza, mint az első félidőben. Ennek érdemben eredménye a 70. percben lett, amikor Malkócs szabadrúgása után Czirok fejesgólja törte meg a jeget. A vezetést követően “könnyebben” játszhattunk, hiszen a hazaiaknak is többet kellett vállalniuk a pontszerzés érdekében. A 76. percben sikerült is növelnünk az előnyünket, Csicsely fordult le a védőjéről közel a kapuhoz, gólhelyzetben pedig már nem hibázott. Két perccel később Bakk beadása után a kapus Farkas J. elé ütötte a labdát, amit támadónk a kapuba lőtt, így a mérkőzés érdemi része eldőlt. A 84. percben Vincze D. előtt adódott még egy nagy lehetőség, de kapusunk bravúrral védett, majd a hosszabbításban Szántó állította be a null-négyes végeredményt.

Az első félidőben nem tudtuk feltörni az okányiak védekezését, a második játékrészben viszont már sikerült, az első gólunk után pedig könnyebb dolgunk volt a pályán. Ezt mutatja az is, hogy a vezetés megszerzése után nyolc perccel már háromra tudtuk növelni az előnyünket. Egy hét múlva hazai pályán fogadjuk a második helyen álló gyulai csapatot.

Okány KSK – Körösladányi MSK 0 – 4 (0 – 0)
Gólszerzők: Czirok J. a 70., Csicsely J. a 76., Farkas J. a 78. és Szántó M. a 91. percben.
Sárga lapok: Tövisháti M. (Okány) a 30. percben.
Jók: Szabó R., Kollát R., Vincze D., Kurta L. ill. Papp Zs., Malkócs M., Czirok J., Csicsely J., Bakk Á.

250 néző

Okány KSK: Kurta L. – Szabó R., Komlósi M. (Mező S. a 65′), Bogár I. (Baksai Zs. a 82′), Boros Á., Kopács Zs. (Tokaji Zs. a 75′), Sztojka Á. (Komódi B. a 82′), Vincze D., Kollát R., Szalazsán A., Tövisháti M.

Vezetőedző: Szabó László

Körösladányi MSK: Nagy B. – Ruzsa Z. (Lászik M. a 78′), Wéber L., Szántó M., Farkas J., Kisari T. (Csicsely J. az 59′), Zelenyánszki L. (Murvai D. a 82′), Czirok J., Papp Zs., Malkócs M. (Vajda C. a 82′), Burai D. (Bakk Á. az 59′)

Vezetőedzők: Ekker Attila, Futaki Krisztián

Szabó László: Hetven percig minden az elképzelés szerint alakult, majd egyéni hibáinkat kíméletlenül kihasználta a vendégcsapat.

Ekker Attila, Futaki Krisztián: Nagyjából azt kaptuk, amire számítottunk, nehezen törtük fel az ellenfél sportszerű és szervezett játékát. Az első rúgott gólunk után már azt játszottuk, amit tudunk.

Kép: Kovács-Goda József

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

kilenc − hat =