Körösladányi MSK

Győzelemmel kezdtünk hazai pályán

Körösladányi MSK – Vasas FC II 3-1 (2-0)
NB III. Keleti csoport – 2. forduló


Játékvezető: Kakuk Szabolcs (asszisztensek: Bereczki Bence és Aczél Tibor)

Körösladányi MSK: Kertész – Talpalló, Zelenyánszki, Wéber, Bakk (Urbán, 88.) – Pusztai, Ruzsa – Csicsely (Farkas, 46.), Burai, Czirok (Illés, 80.) – Kisari (Murvai, 62.)
vezetőedző: Ekker Attila

Vasas FC II: Uram – Hosszú, Puskás (Nemes, 72.), Enyedi, Huszár (Bebők, 46.) – Kapornai, Farkas B. (Pócs, 46.), Vernes – Faragó, Birtalan, Kovács D. (Rab, 82.)
vezetőedző: Harmati Tamás

gólszerzők: Wéber (20., 25.), Farkas (89.), ill. Birtalan (61.)

sárga lap: Csicsely (38.), Czirok (69.), Ekker (81.), ill. Huszár (33.), Enyedi (37.), Pócs (51.),

Csapatunk vereséggel kezdte a 2022-23-as bajnoki idényt: a DVSC II ellen idegenben 1-0-ra maradtunk alul, így a 14. helyen vártuk a döntetlennel kezdő Vasas II. csapatát.

A játékvezető sípszava után felváltva születtek gólhelyzetek. Előbb Vernes lőtt közelről a kapus kezébe, majd Birtalan fejese sem került be a kapunkba. Pusztai 17 méterről veszélyeztette Uram kapuját, de kissé magasra állította az irányzékot. A 20. percben egy jobb oldali szöglet után a hosszú saroknál érkezett Wéber László, aki a kapuba juttatta a labdát, megszerezve a vezetést (1-0). Percekkel később egy remek akció futott a jobb oldalon, amikor a betörő Burait buktatták a 16-oson belül, a büntetőt Wéber a balra vetődő Uram mellett, a jobb alsó sarokba helyezte (2-0). Az első játékrészben több gólhelyzetet alakítottunk ki és megérdemelten vezettünk két góllal, ami akár több is lehetett volna.

A második félidőben a Vasas cserékkel frissített, ez által aktívabbá vált támadójátékuk, ami egy büntetőben realizálódott a 60. percben, amit a volt békéscsabai NB II-es gólkirály Birtalan értékesített. Szervezetten védekeztünk és gyors kontrákat vezetünk, illetve pontrúgásokból veszélyeztettük a vendégek kapuját. A mérkőzést a 88.percben Farkas János gólja zárta le, így 3:1 arányban megérdemelt győzelmet aratunk egy nagyon jó erőkből álló, Vasas II. ellen.

Harmati Tamás:

– Nagyon csalódott vagyok, mert könnyűnek találtattunk ezen a mérkőzésen, a végeredmény miatt pedig szomorú vagyok, de ez volt a realitás. A mai 90 perc során erőteljesen kiütközött a felnőtt és az utánpótlás futball közötti különbség. Felkészültünk az ellenfelünkből, tudtuk mire számíthatunk, ennek ellenére sajnos nem az valósult meg a pályán, mint amit megbeszéltünk. Ebből kell tanulnunk, és erről a szintről kell fejlődnünk, mert rutinosabb, komoly, összeszokott csapatokkal fogunk megmérkőzni a bajnokság során. Levonjuk a tanulságát ennek a mérkőzésnek, és tovább kell lépnünk, mert várnak ránk a következő feladatok.:

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenöt + 17 =