Körösladányi MSK

Megyei “rangadó” következik

Az NB III. Keleti Csoportjának 37. fordulójában hazai pályán fogadjuk a nagy múltú Békéscsabai Előre 1912 II. csapatát, amely már kiesett a csoportból.

Mégis rangadóról beszélünk, hiszen ez számunkra és ellenfelünk számára is, függetlenül a tabellán elfoglalt helyezéstől, igazi presztízs csata, megyei rangadó!

Ellenfelünk első csapata is a kiesés elkerülésért küzd, ennek ellenére minden a második csapatban bevethető játékosra számíthat a Nagy Sándor, Jakab Péter edző páros, mivel a Tiszakécske elleni, gyakorlatilag az egyenes kiesés elkerüléséhez, az utolsó szalmaszálat jelentő mérkőzést áttették hétfőre, így vasárnap is pályára léphetnek azok, az első keretnél figyelembe vett játékosok, akik megfelelnek a versenykiírásnak. Az őszi mérkőzésen a válogatott szünet miatt tudtak bővebb keretet bevetni ellenünk, most pedig ez a váratlan időpont áthelyezés segíti a keret kiegészítését.

A vendégek tavasza eddig szebben fest, mint az ősz, már 12 pontot gyűjtöttek szemben az őszi 10 ponttal és a 20. helyről feljöttek a 19. helyre. A két csapatot 38 pont és 15 helyezés választja el. Tavasszal jó néhány szép eredményt értek el, megyei rangadón 4:2 arányban legyőzték Füzesgyarmatot, idegenben pedig 4:0 arányban felülmúlták a Sényőt. A csapat házi gólkirálya Oláh Ákos, aki 8 gólt tett bele az eddig megszerzett 51 találatba, de ne felejtkezzünk el az Ilyés Tamás, Pap Szabolcs, Bónus Marcell trióról, akik pedig 7-7 gólt szereztek eddig. Sokat lendített a csapaton a rutinos Zádori Krisztián leigazolása, aki 6 góllal hálálta meg ezt. A védelmük viszont nem működik megfelelően, hiszen az eddigi mérkőzéseken már 95 alkalommal kapitulált.

Az Előre a Jászberény 6:2 arányú legyőzésével hangolt erre a mérkőzésre, akkor az alábbi összeállításban léptek pályára:

Tóth A. – Trescsula (Komáromi, 72.), Bacsa (Kuzma, 75.), Sipaki (Csák, 46.), Orvos – Marik, Belanka (Borbély, 72.), Babinyecz, Bónus – Rajsli, Oláh Á. (Sztankó, 72.). 

Ősszel pedig az általunk a Kórház utcai stadionban 3:1 arányban legyőzött csapat:

Békéscsaba II: Tóth A. – Bacsa (Trescsula, 53.), Fazekas, Szabó Cs., Talpalló N. (Pap Sz., 53.) – Marik, Váradi, Sipos (Balla, 72.), Bónus – Ilyés, Oláh Á. (Czékus, 53.). 

Vasárnap így nem tudjuk milyen összetételű csapatra számíthatunk, de nyilván nekünk csak a saját játékunkkal kell törődni és be kell bizonyítanunk, hogy ebben az osztályban mi vagyunk a legjobb megyei csapat.

A Hatvan idegenben történő legyőzésével érkezünk a megyei rangadóra, azzal az eséllyel, ha az előttünk álló DEAC botlik, akkor esélyünk lenne a 3. helyre visszatérni a tabellán. Érdekesség, hogy ősszel is a Békéscsaba legyőzésével kapaszkodtunk fel a dobogóra.

A héten a szokásos ütemben készültünk, ami jó hír, hogy néhányan a korábbi sérültek közül már legalább a kispadra leülhettek a Hatvan ellen, így szinte a teljes keret rendelkezésére áll Ekker Attila vezetőedzőnek.

Sajnos a csapatkapitány Ruzsa Zoltán sérülése nem javul a kellő ütemben, Murvai Dávid pedig begyűjtötte az 5. sárga lapját, így ők nem lépnek pályára ezen a mérkőzésen.

Várhatóan nagy számú közönség előtt, igazi presztízs mérkőzés következik, amin reméljük, hogy jó játékkal tudjuk itthon tartani a pontokat!

Kérjük szurkolóinkat, hogy minél többen jöjjenek el erre mérkőzésre, segítsük csapatunkat az újabb győzelemhez!

Hajrá Ladány!

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1 + hat =