Körösladányi MSK

Megvédtük a címünket!

Az elmúlt évben szintén a Gyomaendrőd csapatával találkoztunk a Békés Megyei Ifjúsági Kupában, akkor sikerült 1:0 arányban felülmúlni ellenfelünket.

Ez évben a rögösebb úton jutottak el a fináléba, hiszen minden mérkőzésükön büntetőpárbajjal jutottak tovább!

Az idei döntőre optimális összeállításban tudtunk készülni, mivel az NB III bajnokság befejeződött a kerteben szereplő fiatalokra is tudott számítani Keresztesi János vezetőedző.

Remekül indítottuk, Cservenák Csaba már az 5. percben szép gólt szerzett, Szabó László passzából. A folytatásban is mi domináltuk a mérkőzést több helyzetet is kihagytunk azonban, a gyomaiak a 35. percben lőttek először kapura, de ebben a félidőben is eltudtuk volna dönteni a mérkőzést de Jánovszki László és Szabó László lábában is benne maradt a gól ekkor még.

A második játékrészben a gyomaiak próbáltak támadni, nem sok sikerrel, mi pedig gyors kontrákat vezetünk, amikben inkább benne volt a gólveszély.

A semmiből jött aztán egy kiállítás a 69. percben Boros Zsoltot könyöklésért kiállította a játékvezető.

A gyomaiak vérszemet kaptak, de Szabó László emberhátrányban is gólt szerzett a 74. percben egy szép lövésből.

Aztán némileg váratlanul újabb esélyt kaptak a játékvezetőtől a gyomaiak, hiszen a 83. percben második sárga lappal kiállította Szabó Lászlót.

Ez megzavarta csapatunkat immár kettős emberhátrányban kellett befejezni a mérkőzést. Hanea Márkó ki is használta a helyzetet a 84. percben egy védelmi megingást kihasználva fejelt a hálónkba, így izgalmassá vált a hátralévő idő.

De csapatunk jól védekezett így a korábban megszerzett előnyt sikerült megtartani és a mérkőzés végén újra Talpalló Ákos emelhette fel a serleget!

Gyomaendrődi FC U19–Körösladány MSK U19 1–2 (0–1)

Békéscsaba, Kórház utcai Stadion, 430 néző. Vezette: Saitz Dániel (Petrovszki Péter, ifj. Medovarszki János)

Gyomaendrőd: Soczó – Tímár, Szlancsik (Szilágyi P.), Munkácsi (Kata), Forgács, Pásztor, Egri (Gellért Milán), Piss, Kovács A., Hanea, Szikszai (Kovács Zs.). Edző: Karászi László, Toldi Balázs.
Körösladány: Selmeczi-Tóth – Somogyi, Szántó B. (Novák), Boros, Szabó L., Jánovszki, Szuroka (Agárdi), Cservenák, Szabó M., Talpalló, Palik. Edző: Keresztesi János.
Gólszerző: Hanea (85.), ill. Cservenák (5.), Szabó L. (75.). Kiállítva: Boros (69.), Szabó L. (84.).

Keresztesi János vezetőedző: Nagyon örülünk a sikernek, az Ifjúsági Kupa történetében még nem volt csapat, aki megvédte volna a címét, nekünk sikerült! Köszönöm a felnőtt csapat támogatását! Gratulálok a csapatomnak!

Fotó: beol.hu/Für Henrik

A mérkőzés jegyzőkönyve:

https://adatbank.mlsz.hu/match/59/3/25705/4/1837053.html

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

5 × négy =