Körösladányi MSK

A Honvéd II. csapata lesz az ellenfelünk

Kispesten folytatódik a bajnokság az NB III. Dél-Keleti csoportjának 10. fordulójában csapatunk számára, hiszen 2023. október 8-án (vasárnap) 11:00 órától a Budapest Honvéd-MFA II. ellen lépünk pályára.

Együttesünk a hétvégén nehéz mérkőzésen tartotta itthon a három pontot az újonc Martfű ellen, így továbbra is a dobogó harmadik fokán áll, 19 megszerzett ponttal. A pozíció megőrzéséhez a Honvéd tartalék együttesének legyőzésén vezethet az út, akik jelenleg a tabella 12. helyét foglalják el, 9 ponttal, legutóbbi mérkőzésükön Szegeden értek el döntetlent. Előtte azonban nagyon rossz sorozatot produkáltak, hiszen három vereség követte egymást (BKV Előre 1:3, ESMTK 1:2 és Békéscsaba 1:5), de előtte bravúros győzelmet arattak az akkori listavezető Dabas otthonában (4:0) így nem lehet tudni, hogy ezen a mérkőzésen melyik arcát mutatja majd a vendéglátónk.  A két mérkőző fél között 10 pont és 9 pozíció a különbség, így az előzmények ismeretében, elméletileg lehet esélyünk a győzelemre. A kezdési időpont semmiképpen sem mondható barátságosnak, hiszen aznap utazunk oda-vissza, de ezt az akadémiai csapatoknál már lassan megszokjuk, bár megérteni sose fogjuk.

A két együttes már a 2020/2021. szezonban már az NB III. Közép Csoportban már összecsapott, idegenben 1:1, hazai pályán viszont 4:2-es vereséget szenvedtünk, így sok siker élményünk nincs a vendéglátó csapattal szemben.

A Honvéd II. kerete igen bő, van merítési és variációs lehetőség. Az eddig pályára küldött 41 játékos életkora 16 és 24 év között van, de az átlagéletkor 18,3 év. Látható, hogy a csapat egyetlen és határozott célja, hogy a fiatalok megkapják az NB-s játékperceket, a megfelelő terhelést és ideális esetben tovább haladjanak az első csapat felé. Túlságosan nagy mozgást nem figyelhettünk meg keretükben, hiszen a Honvéd meg tudja oldani saját utánpótlásból a minőségi pótlásokat, átalakításokat. Távozott: Horváth Milán Gábor (Szeged-Csanád Grosics Akadémia). Érkeztek: Nyitrai Bence (Siófok), Gyenes Ádám (Újpest), Haragos Viktor József (Monor), Megyeri Gábor (Kazincbarcika), Kovács Nikolasz (Paks II.).

Csapatunkból az eltiltott Pusztai és Czirok mellett a tartósan sérült Csicselyre biztosan nem számíthatunk, míg a Martfű elleni mérkőzésen kisebb sérülést szenvedő Raducu és Ruzsa játékára talán számíthatunk a hétvégén.

A Budapest Honvéd-MFA II. – Körösladányi MSK mérkőzés játékvezetője Papp Ádám, asszisztensei Kulman Tamás és Bizderi Nikolett lesz. A játékvezető még nem vezetett mérkőzést csapatunknak. Pályafutása során eddig 171 sárga- és 4 piros lapot adott összesen 46 mérkőzésen.

A Dél-Keleti csoportot a Békéscsabai Előre vezeti 27 ponttal a második az ESMTK 20 ponttal, míg csapatunk a harmadik 19 pontot gyűjtve eddig.

A sereghajtó helyezéseken a Füzesgyarmat (13.), a Szeged II. (14.) a Cegléd (15.), valamint a Kecskemét II. (16.) osztozkodik.

Arra biztatjuk közönségünket, hogy amennyiben tehetik és módjukban áll, utazzanak el a mérkőzésre és szurkoljanak csapatunknak!

Hajrá Ladány!

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

17 − kettő =