Körösladányi MSK

Történelmi győzelem a Martfű ellen

Az NB III-as Bajnokság Dél-Keleti csoportjának 9. fordulójában a Martfű LSE csapatát fogadtuk hazai pályán. Tét mérkőzésen még nem találkoztunk velük eddig soha.

A mérkőzés első félidejében nagy taktikai csata folyt a pályán, mindkét csapat előtt akadtak helyzetek, melyből a gólhoz talán legközelebb Ruzsa lövésénél jártunk, amelyet a léc alól tolt ki a vendégek kapusa. Ez előtt egy Malkócs lövést és egy Zelenyánszki fejest jegyezhetünk fel.

Az első félidőben egy meg nem adott büntető borzolta fel a kedélyeket, a kilépő Malkócs lábát Kinyig csattintotta össze hátulról, de ezt a nem jól helyezkedő játékvezető, és az oldalvonali asszisztens sem látta, a VAR pedig csak a mérkőzés után volt elérhető.

Ezt követően a vendégeknek volt két helyzete az elsőnél ajtó-ablaknál Pintér hagyta ki a kihagyhatatlant, majd Kinyig dolgoztatta meg Kertész kapust.

A másdoki félidőben tovább folytatódott a csata a pályán, már a lapok is megvillantak, különösen a vendégek kezdték el gyűjteni szorgosan.

Aztán a 70. percben megtört a jég, a csereként beálló Krajcsó ugratta ki remek ütemben a szintén csereként beálló Jánovszkit aki a védővel a nyakán lőtt, a lövését védte Gerhát, de csak kiütni tudta, pont az érkező Rajsli elé, aki nem hibázott. (1:0)

Rá két percre megdupláztuk az előnyünket, Rajsli vitte le az alapvonalig, a beadását Malkócs, majd Krajcsó is próbálta a kapuba juttatni, de a védők vagy a kapus mindig útban volt, de aztán a harmadik próbálkozó Talpalló Norbertnek sikerrel járt és 10 méterről kilőtte a jobb alsó sarkot. (2:0)

A két gól megzavarta a vendégeket, úgy tűnt, hogy akár nagyobb arányú győzelem is lehet még ebből.

Nem így történt a 87. percben elméláztunk, rosszul helyezkedtünk és egy beadásból Telinger befejlet a szépítő góljukat.

A vendégek erre vérszemet kaptak és minden egy lapra téve támadtak, de Talpalló egy kontrából lezárhatta volna a mérkőzést, lövését azonban a remek napot kifogó Gerhát kitudta tenyerelni az alsó sarokból.

Aztán akár a vendégek pontot is szerezhetek volna, gyakorlatilag az utolsó támadásból azonban 5 méterről Ficsor a léc fölé lőtte a labdát, így maradt az összeségében megérdemelt hazai győzelem.

Csapatunk ezzel továbbra is a tabella 3. helyén áll, egy ponttal lemaradva a második ESMTK és 8 ponttal a listavezető Békéscsaba mögött.

A mérkőzés összefoglalója a Sportklub jóvoltából:

https://sportklub.net/videok/igy-szenvedett-vereseget-a-martfu-korosladanyban/

Körösladány MSK –Martfűi LSE 2–1 (0–0)

NB III.-as labdarúgó-mérkőzés. Körösladány, 350 néző. Vezette: Leél Őssy Ádám (Toplánszki Szabin, Csákó Patrik).

Körösladány: Kertész – Papp Zs., Raducu (Krajcsó (46.), Wéber, Bakk (Szabó L., 83.) – Ruzsa (Talpalló Á., 77.), Talpalló N. – Rajsli (Sztankó, 77.), Zelenyánszki, Malkócs – Farkas J. (Jánovszki, 68.). Vezetőedző: Ekker Attila.

Martfű: Gerhát – Vadas (Izsold, 84.), Telinger, Kinyig M., Draskóczi – Mlinárcsik, Asztalos, Csúri (Ficsor, 84.) – Desnica (Kasik, 69.) Pintér V. (Polyák, 84.) – Szabó T. (Mousavi, 69.). Vezetőedző: Kinyig György.

Gólszerző: Rajsli (71.), Talpalló N. (73.), ill. Asztalos (87.).

Jó: Wéber, Ruzsa, Malkócs, ill. Asztalos, Gerhát, Mlinárcsik.

Ekker Attila: – Szervezett ellenféllel szemben a második félidő közepén nyújtottunk olyan játékot, amivel magunk javára tudtuk fordítani a mérkőzést.

Czinkon Szabolcs: – Büszke vagyok a játékosokra, mert végig nagy lelkesedéssel és helyenként jól futballoztak. Úgy érzem, hogy nem érdemeltünk vereséget, még a hajrában is adódott lehetőségünk az egyenlítésre.

További eredmények: Szeged-Csanád Grosics Akadémia II.–Bp. Honvéd II. 0–0, Erzsébeti SMTK–BKV Előre 3–0, Ceglédi VSE–Monori SE 0–4, Hódmezővásárhelyi FC–Kecskeméti TE II. 2–1, Szolnoki MÁV FC–Pénzügyőr SE 1–1.

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenhat − kettő =