Körösladányi MSK

Hódmezővásárhelyen kezdjük a tavaszi idényt

A tavaszi menetelés egy nagyon erős ellenfél otthonában kezdjük meg a hétvégén. A tabella 4. helyén álló Hódmezővásárhelyi FC vendégei leszünk a bajnokság 18. fordulójában. A mérkőzésre vasárnap 14 órától kerül sor a Városi Stadionban.

Ellenfelünk az eddigi 17 forduló alatt 8 győzelem, 6 döntetlen és mindössze 3 vereség birtokában, 30 bajnoki ponttal a negyedik helyet foglalja el a táblázaton. Előnyünk ilyen formán egyetlen pozíció és 6 egység, ebből pedig jól látható milyen fontos mindkét fél számára a soron következő összecsapás. Hiszen egy hazai győzelemmel 3 pontra közelítenének meg bennünket, míg egy győzelemmel viszont 9 pontra tudnánk ellépni a hazaiaktól.

A két csapat közös múltját vizsgálva a hazaiak oldalára billen a mérleg, hiszen 3 mérkőzésből 2 győzelmet arattak, míg 1 alkalommal mi győztünk, ami érdekesség ebben a páharcban az, hogy mindig a vendégcsapat győzött, azaz Körösladányban a Hódmezővásárhely, míg Hódmezővásárhelyen a Körösladány.

A hazai csapatnak jól jött az őszi szezon zárása, hiszen egy nagyon rossz szériát fejeztek be a Szeged GA II. elleni döntetlennel. Utoljára 2023. október 22-én győztek a Budapesti Honvéd MFA II. vendégeként 3:0 arányban. Azóta 4 döntetlen mellett 1 vereség a mérlegük.

Mi győzelemmel zártuk az őszt hazai pályán a Vasas II. ellen sikerült begyűjteni a három pontot.

Ellenfelünk kerete átalakult a télen, távozott Dobronoky Viktor, Juhász Jónás, Ondrejó Tamás, Tóth Dániel és Vladul Stefan is. Viszont már öt rutinos érkezőről is beszámolhatunk, hiszen érkezett Szolnokról a rutinos, gólerős csatár Busa Bence, aki az ősszel az osztályunkban szereplő Szolnoki MÁV FC színeiben 7 gólt szerzett 16 bajnoki mérkőzésen. A másik érkező a tapasztalt center Pleszkán Tibor, aki ősszel a Dunaföldvár csaptában szerepelt az NB III. Dél-Nyugati Csoportjában és ott 7 mérkőzésen, 1 gól volt a mérlege. A harmadik téli érkező a fiatal kora ellenére is rutinos Török Kevin. A fiatal játékos a Mosonmagyaróvár NB II-es csapatától érkezett, ahol nem jutott meghatározó szerephez, ellentétben a korábbi csapataival, hiszen a Szentlőrinc csapatával az NB II-ben is szerepelt, de a Budapesti Honvéd MFA csapatában az NB III-ban meghatározó játékos volt és innen került egy évre kölcsönbe az olasz Lecce csapatához. A negyedik érkező a futballt Battonyán kezdő Tóth Péter, aki Szeged GA II. csapatától érkezett, de korábban megfordult Békéscsabán, Kozármislenyben, Ajkán, de a Budapesti Honvéd tagjaként bemutatkozott az NB I-ben is. A tegnapi napon pedig bejelentették az ötödik érkezőt is, Mahler Gergő érkezett az NB III-as Szentlőrinctől, ahol bemutatkozott az NB II-ben.

A mi keretünk is alakult, a távozók voltak többségben, hiszen távozott Jakab Gábor Szarvasra, Kisari Tibor Kisújszállásra, Pusztai András Békéscsabára, Jánovszki László Szeghalomra, illetve Lászik Milán Szabadkígyósra. Az érkező oldalon Geiger Norbert Attila szerepel, aki Békéscsabáról érkezett. Továbbá elkezdte az edzéseket a csapattal a nyáron edzésen megsérülő Kovács Zsolt is, akire így már számolhat a szakmai stáb tavasszal.

Az edzőmérkőzéseken összeségében jó teljesítményt nyújtott csapatunk, de ugyanez természetesen elmondható ellenfelünkről is. Ezekből a mérkőzésekből nagyon kiindulni azonban nem lehet, hiszen minden játékost akár több poszton is kipróbáltak a szakvezetők.

Ha ugyanazt a fegyelmezett, taktikus játékot tudjuk hozni, amit az ősszel bemutatunk már ebben a csoportban és egyéb külső tényezők nem szólnak közbe, akkor folytathatjuk a megkezdett eredményes sorozatot és nagy lépést tehetünk a dobogós helyezés elérése érdekében.

Ehhez most elsőként a Hódmezővásárhely csapatát kell legyőznünk, ami ebben a bajnokságban eddig csak a Békéscsabának és a Monornak sikerült.

Színes lapok miatt nálunk nincs eltiltott, ellenfelünknél Hegedűs Martin Gábor lesz a hiányzó ebből az okból, tehát a kisebb-nagyobb sérüléseken kívül semmi más nem befolyásolja majd a kereteket.

A Békéscsaba 1912 Előre 49 bajnoki pont birtokában vezeti a táblázatot, hét ponttal lemaradva az ESMTK áll a második helyen, míg csapatunk három pont hátrányban követi őket, a sereghajtó pozíciókban a Füzesgyarmat (13.), a Kecskeméti TE II. (14.), a Ceglédi VSE (15.), Szeged-GA II. (16.) áll.

Arra biztatjuk közönségünket, hogy amennyiben tehetik és módjukban áll, kísérjék el csapatunkat a mérkőzésre és szurkoljanak együttesünknek!

Hajrá Ladány!

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

öt × kettő =