Körösladányi MSK

A Dabas a következő akadály

Az NB III. Dél-Keleti Csoport 26. fordulójában a Meton-FC Dabas csapatához látogatunk. A vasárnap 17 órától kezdődő mérkőzésre az FC Dabas Wellis Sportparkban kerül sor, ha lehet hinni a meteorológusoknak ismét remek időben.

Ellenfelünk a tabella 9. helyén áll, az eddigi 25 forduló alatt 8 győzelem, 5 döntetlen és 12 vereség szerepel a neve mellett és így 29 pontot szereztek. Előnyünk így velük szemben jelentősnek mondható hiszen a két csapatot 4 helyezés és 19 pont választja el, de senki ne könyveljen el egy könnyű győzelmet előre. A tavaszi szezon nem a Dabasról szólt eddig, hiszen egy Füzesgyarmat elleni idegenbeli győzelmet leszámítva már sorozatban 7 vereséget szenvedtek, fogalmazhatunk talán úgy is, hogy nagyon rossz szériában vannak. A tavaszi eredményeik bár rosszak, de igazán csak két mérkőzés tartozik a meglepetések közé, hiszen hazai pályán kikaptak a Martfűtől 4:1 arányban és talán az utolsó vereségük a Szeged GA II. elleni 3:0 idegeneben, a többi mérkőzésen a tabellán előttük álló csapatoktól szenvedtek vereséget.

A hazai nyilatkozatokat böngészve pedig egyértelműen megállapítható, hogy vereségek között akad jó pár ami alapján akár fordított eredmény is születhetett volna, hiszen megvoltak a helyzeteik, de nem sikerült kapuba találni, és talán nem volt olyan mérkőzésen ahol nem rúgtak egy-két kapufát. Tehát a táblázat és az elért eredmények csalókák, hiszen az ősszel elért eredmények alapján egy stabil, jól felépített csapatról beszélhetünk, mely télen még egy-két poszton erősödött is. Hogy mi okozhatja a tavaszi szerencsétlen sorozatot, ez nyilván a hazai csapat szakmai stábjának ad feladatot mér sok forduló óta, de eddig nem találták meg a megoldást és reméljük ezen a mérkőzésen sem fogják még megtalálni.

Foglalkozzunk a mi csapatunkkal is, sajnos mi sem vagyunk az ősszel mutatott formánk közelében sem, de az elmúlt mérkőzéseken már láttunk biztató jeleket a játékban. Az utolsó mérkőzésünkön hazai pályán elért döntetlent a körülmények miatt csalódás, hiszen óriási egyéni hiba előzte meg a vendégek egyenlítő gólját, egy már szinte megnyert mérkőzést adtunk így döntetlenre. Ez döntetlen a harmadik helyünkbe került, jelenleg két pont hátrányban vagyunk a Hódmezővásárhellyel szemben.

Ezt a döntetlent akár Dabason ki is javíthatjuk, ha sikerül győznünk nem szakadunk le az előttünk állóktól és mögöttünk állók sem előzhetnek meg. 

Érdemes lesz kiemelt figyelmet szentelni Lettner Lóránt Lászlóra aki 7 góllal vezeti a házi góllövői listát, a második ezen a listán és szintén figyelmet érdemlő, Józsa Marcell Ádám 6 góllal, a harmadik helyen pedig Domokos Bálint áll 5 gólt szerezve, így hárman együtt 18 gólt hoztak össze eddig.

Ősszel hazai pályán Czirok József góljával nagyon nehéz mérkőzésen szereztük meg a három pontot, mivel Czirok eltiltása lejárt, így lesz módja esetleg újra eldönteni a három pont sorsát.

Színes lapok miatt nálunk nincs eltiltott, ellenfelünknél sem lesz hiányzó e miatt. Sérülések miatt nálunk várhatóan lesz kimaradó, de ez csak a mérkőzés előtt dől el.

A Meton-FC Dabas – Körösladányi MSK mérkőzés játékvezetőjeként Gáspár Andrást, segítőiként Keszthelyi Tamást és Hegedüs-Baráth Noémit láthatjuk a pályán. A játékvezető korábban már 3 mérkőzést vezetett csapatunk számára, legutóbb a BKV Előre – Körösladány- mérkőzést, ahol 6:1 arányban tudtunk győzni. Pályafutása során eddig 458 sárga- és 15 piros lapot használt fel.

A Békéscsaba 1912 Előre 68 bajnoki pont birtokában vezeti a táblázatot, tíz ponttal lemaradva az ESMTK áll a második helyen, a Hódmezővásárhely áll a harmadik helyen 50 ponttal, míg csapatunk 2 pont hátrányban követi őket, a sereghajtó pozíciókban a Kecskeméti TE II. (13.), a Szeged GA II. (14), Füzesgyarmat (15.), Ceglédi VSE. (16.) áll.

Arra biztatjuk közönségünket, hogy amennyiben tehetik és módjukban áll, kísérjék el csapatunkat a mérkőzésre és szurkoljanak!

Hajrá Ladány!

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenhét − 1 =