Körösladányi MSK

Hátrányból fordítva tartotta otthon a pontokat a Dabas

Az első félidő hajrájában csapatunk szerezte meg a vezetést az FC Dabas otthonában, viszont a fordulást követően a hazaiak előbb büntetőből egyenlítettek, majd két góllal is elhúztak. Kisari szépítő találata már a hosszabbításban esett, így kevés időnk maradt arra, hogy esetleg egálra hozzuk a meccset.

 

39. perc: Zelenyánszki pörgette Németh Á. elé a labdát, aki kapásból remekül tüzelt a hálóba. (0-1)

51. perc: Egy szöglet után büntetőt harcolt ki a hazai csapat, amit Vladul értékesített. (1-1)

73. perc: Busa került nagy helyzetbe, a játékos nem is hibázott, megszerezte csapatának a vezetést. (2-1)

84. perc: Ismét sarokrúgásból veszélyeztetett a Dabas, Forgács fejjel vette be a kapunkat a középre ívelést követően. (3-1)

91. perc: Kisari került ziccerbe, a kapussal szemben is higgadt maradt, kicselezte a hálóőrt, majd a kapuba passzolt. (3-2)

Nagy lendülettel kezdtek a csapatok, azonban a kapuk nem forogtak veszélyben viszonylag sokáig. A 20. percben Lévai fejesét már feljegyezhettük, mint lehetőség, ezt Ivicevic fogta, részünkről pedig Czirok lövését említhetnénk meg, ami kevéssel ment kapu mellé. A 36. percben aztán Vladul helyzeténél kellett Ivicevicnek résen lennie, míg a másik oldalon három perccel később Kersák tehetetlen volt Németh kapáslövésénél. A félidő hajrájában Mácsai beadásából Németh újabb gólt szerezhetett volna, de fejese kicsivel kapu mellé ment.

A 49. percben Busa helyzeténél Ivicevicnek bravúrral kellett védenie, majd az ebből kiharcolt szöglet után büntetőt kapott a hazai csapat, amit Vladul értékesített. A folytatásban Németh és Czirok előtt is adódott lehetőség, előbbinél a kapus védett, utóbbi kicsivel célt tévesztett, ahogy a másik oldalon Busa is a 65. percben. A 73. minutumban már nem hibázott a dabasi támadó, élt a lehetőséggel, ezzel megszerezve csapatának az előnyt. Tíz perccel később Ivicevic szögletre mentette Kovács lövését, a szögletből pedig Forgács volt eredményes. Kétgólos hátrányban próbáltunk mindent megtenni, hogy visszajöjjünk a meccsbe, a 91. percben Kisari ziccerben még szépített, de utána már nem maradt idő az esetleges egyenlítésre.

A mutatott játékra nem lehet panasz, a második FC Dabas otthonában rászolgáltunk volna az egy pontra. Egy hét múlva hazai pályán értékes pontokat osztanak majd a Dunaújváros ellen.

FC Dabas – Körösladányi MSK 3 – 2 (0 – 1)
Gólszerzők: Vladul S. (11-esből) az 51., Busa B. a 73., Forgács A. a 84. ill. Németh Á. a 39. és Kisari T. a 91. percben.
Sárga lapok: Forgács A. a 34., Erdős G. a 41. ill. Szabó Á. a 32. és Ruzsa Z. az 50. percben.
Jók: Czirok J., Pusztai A., Ruzsa Z., Szántó M.

zárt kapuk mögött

FC Dabas: Kersák R. – Forgács A., Márton D., Busa B. (Horváth B. a 84′), Marsa L., Vladul S. (Takács K. a 86′), Dudás D., Erdős G., Fritz A., Lévai N. (Kovács P. a 67′), Földes M. (Kiss Á. a 67′)

Körösladányi MSK: Ivicevic M. – Krajcsó K., Ruzsa Z., Ruzsa Z., Zelenyánszki L. (Vastag R. a 86′), Czirok J. (Szabó V. a 86′), Németh Á. (Kisari T. a 77′), Prasler (Rádai G. a 77′), Mácsai L. (Papp Zs. a 81′), Szántó M., Pusztai A.

Vezetőedző: Fodor Sándor

Fodor Sándor: Nagyon meg kell dicsérnem a játékosokat, nagyon összeszedetten, kiválóan mozogtak a játékrendszerben. Az első félidőben nem csak a vezetést szereztük meg, de több alkalommal is 100 százalékos helyzetbe kerültünk. A második félidőben a tizenegyest megelőzően a partjelző óriási leshelyzetet engedett el. A továbbiakban is játszottuk a saját játékunkat, igazi támadó focit mutattunk be. Sajnálom a csapatot, mert nem érdemeltünk vereséget, az egyik pontra mindenképpen rászolgáltunk volna. A mai nap mutatott teljesítményünk abszolút bizakodásra ad okot a jövőre nézve.

Kép: Kovács-Goda József

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1 + 9 =