Körösladányi MSK

Nagyító alatt a Megye II. utolsó fordulójának mérkőzései

A legtöbb fontos kérdés az utolsó fordulóban dől el a második vonalban, így az utolsó hétvége előtt csak annyi biztos, hogy a Medgyesegyháza lesz a harmadik. A bajnoki címért még nyílt a küzdelem, de hasonló a felállás a tabella másik végén is, hiszen a kiesés sem dőlt még el.

Kunágota – Sarkadkeresztúr   (ősszel: 0 – 3)
Jv.:
Telek András
szombat, 17:00

Az utolsó forduló kiemelt mérkőzésének ezt a párharcot választottuk, ugyanis a két együttes fej-fej mellett halad a tabellán, és ez a mérkőzés fogja eldönteni az ötödik hely sorsát. A Sarkadkeresztúr fantasztikus tavaszt produkált, és vendégként is esélyesek lehetnek szombaton, mert hazai oldalon több eltiltott is lesz.

Csanálosi Ádám, a Békéscsabai MÁV játékosa értékelte a mérkőzést:

Mindkét csapat számára eldőlt már a bajnokság érdemi része, ezért felszabadult játékra és sok gólos mérkőzésre számítok. Közönségszórakoztató 4-4 a tippem.

Bucsa – Lőkösháza   (ősszel: 0 – 5)
Jv.:
Zahorán János
szombat, 11:00

Ez az egyetlen mérkőzés, amit a megszokott időponttól eltérően hamarabb rendeznek. A délelőtti meccsen eldőlhet az egyik leglényegesebb kérdés, hiszen pontszerzés esetén bajnok lesz a Lőkösháza. A Bucsa otthonában azonban teljesen egyoldalú meccsre nem számíthatnak, akkora különbséget nehéz elképzelni, mint amekkora ősszel volt, de így a vendégek lesznek a favoritok.

Békés – Újkígyós   (ősszel: 7 – 2)
Jv.:
Sechna Gábor
szombat, 17:00

A Békés nagyon rosszul szerepel az utóbbi időben a bajnokságban, így a csapat háza táján már vélhetően nagyon várják a szezon végét, talán már a motiváció is elfogyott erre az idényre. Újkígyóson viszont van még miért küzdeni, hiszen alakulhat úgy a hétvége, hogy a csapat kieső helyre kerül, de egy sikerrel bebiztosíthatják bennmaradásukat.

Medgyesegyháza – Okány   (ősszel: 4 – 2)
Jv.:
Szűcs Zsolt
szombat, 17:00

Célját már mindkét csapat elérte, a hazaiak megszerezték a bronzérmet, a vendégeknek pedig sikerült kivívni a bennmaradást. Az utolsó fordulóra így igazi tét már nem maradt, de még egy jó mérkőzést játszhatnak a felek, amin vélhetően sok gól fog születni.

Mezőberény – Battonya   (ősszel: 3 – 3)
Jv.:
Benyovszki Zoltán
szombat, 17:00

A Mezőberény számára már egy döntetlen is bennmaradást jelenthetne, de a csapat sorsa a békési és a csanádapácai meccstől is függ. A Mezőberény egyébként roppant gyenge tavaszon van túl, kérdés, hogy erre az utolsó mérkőzésre mennyire szívják fel magukat, mert a Battonya számára ez a meccs már tét nélküli.

Csanádapáca – Dombegyház   (ősszel: 2 – 0)
Jv.:
Mihálik Pál
szombat, 17:00

Még a Dombegyház is bennmaradhat a bajnokságban, ahhoz viszont arra lenne szükség, hogy a Mzőberény ne szerezzen pontot, ők pedig legalább nyolc góllal megverjék a Csanádapácát. Erre kevés esély mutatkozik elsődlegesen, bár történtek már csodák, a hazai pontszerzés vagy győzelem jobban benne lehet a pakliban, hiszen a Csanádapáca akkor marad benn, ha ugyanannyi vagy több pontot szerez, mint a Mezőberény.

Sarkad – Békéscsabai MÁV   (ősszel: 1 – 2)
Jv.:
Modes Ottó Péter
szombat, 17:00

A bajnokság érdemi része mindkét csapat számára eldőlt, emiatt hátradőlve, önfeledt focit játszhat a két csapat. Hasonlóan szoros mérkőzésre van kilátás, mint ősszel.

Gyomaendrőd – Békésszentandrás   (ősszel: 0 – 1)
Jv.:
Barta Tibor
szombat, 17:00

Gyomaendrődön már úgy fut ki a pályára a Békésszentandrás, hogy tudni fogják lehetnek-e még bajnokok. Ha a Lőkösháza nyer Bucsán, akkor előnye behozhatatlanná válik, viszont ha egy pontot szerez a Lőkösháza, akkor is csak úgy lehet bajnok a Békésszentandrás, ha nyernek Gyomán legalább tizenöt góllal, amire azért nem sok esély látszik.

Címlap: newjsag.hu

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

öt + tizenhét =