Körösladányi MSK

Somogyi János – Voltak meccsek, amikre büszke lehet a csapat

Reális eredménnyel szép szezont zárt felnőtt csapatunk, a bajnoki ötödik helye mellett a Magyar Kupa sorozatban felértünk a csúcsra. Somogyi Jánossal készítettünk interjút, edzőnket kértük meg, hogy értékelje át a szezont és természetesen beszéljen a felkészülésről is, hiszen sok pihenője nem lesz a csapatnak.

Remek őszi, de még jobb tavaszi szerepléssel az ötödik helyen ért csapatunk célba a végelszámolásnál, ami azért is jó helyezés, hiszen rengeteg sérült játékosunk volt a bajnokság során. A bajnoki küzdelmek mellett a kupasorozatban is helytálltunk, hiszen hat mérkőzést megnyerve elhódítottuk a Magyar Kupa trófeáját. Somogyi János edzőnk értékelte a szezont.

Körösladány MSK   14 – 9 – 5   67-41 +26   51 pont   (5. hely)

Kérlek, értékeld csapatod tavaszi illetve egész éves teljesítményét!

Az eredmény amit elértünk úgy gondolom reális, de hozzátartozik az is, hogy amennyiben nincsenek a sérülések a kezdetektől fogva (Molnár J., Juhász, Ifj. Somogyi, Viczián, Komódi), akkor több is lehetett volna ebben a bajnokságban, de ezek a dolgok mindig közbeszólhatnak.   Amivel esetleg többek lehettünk volna, ha még többet tudunk edzeni, de nagyon sokan a munkájuk miatt elfoglaltak a hétköznapokban.

Mivel voltál elégedett és mivel nem a szezon során?

Amivel kifejezetten elégedett voltam, hogy az elnökség maximálisan biztosította azt a feltétel rendszert, amivel ilyen sikeres tudott lenni a csapat. A vezetőség hozzáállása is becsülendő, úgy érzem mindent elkövetnek annak érdekében, hogy a körösladányi csapat úgy teljesítsen, hogy büszke legyen az eredményekre a szurkoló, vezetőség, játékos.

Melyik mérkőzésre emlékszel vissza a legszívesebben és miért?

Volt több olyan meccsünk, amire jómagam és a csapat is büszke lehet. A bajnokságban, amik elsőnek eszembe jutnak azok a kondorosi, szarvasi vagy orosházi összecsapásaink. A mérkőzéseinkkel kapcsolatban mindig volt némi hiányérzetem. Ha olyan mérkőzést játszottunk, ahol mi voltunk a favoritok, akkor nem tudtunk úgy odakoncentrálni, ellenben ha kicsit meg voltunk ijedve, akkor mindig jobb teljesítményt nyújtottunk, bár volt kivétel.

Említsük meg a Magyar Kupa sorozatot is, hiszen jól szerepelt ott is a csapat…

Igen, idén sikerült a Magyar Kupát elhódítania a csapatnak, amire büszkék lehetünk. Én minden kupasorozatban szeretnék minél tovább jutni, így a fiúkat mindig úgy küldöm fel a pályára, hogy tovább kell jutnunk. Sajnálom azt, hogy nem léphetünk ki a kupasiker ellenére sem a főtáblára, hiszen megküzdöttünk érte, a fiúk megérdemelték volna, hogy ott is megmutassák magukat.

A szavaidből ítélve akkor a következő szezonban mindkét kupasorozatban a maximumra törekszünk?

Igen, mindkét sorozatban szeretnénk minél tovább jutni, bár tudjuk, hogy ez nagyobb terhelést is jelent a játékosoknak.

Az előző évekhez képest szerinted változott a bajnokság színvonala? Ha igen milyen irányban?

A bajnokság elején nem gondoltam, hogy ilyen szoros lesz a tabella. Véleményem szerint minden évben valamivel jobb lesz a színvonal a Megye I-ben, így volt ez most is.

Melyik csapat okozta számodra a legnagyobb meglepetést és miért?

Számomra a Méhkerék csapata okozta a legnagyobb meglepetést, tudtuk, hogy erős játékoskerettel rendelkeznek, de nem gondoltam volna, hogy ennyire kiemelkednek majd a mezőnyből.

A felkészülést mikor kezdi a csapat, mit lehet már tudni?

Hasonlóan az előző évhez július elején, a Körösladányi Napok után kezdi meg a felkészülést a csapat, heti három edzést terveztünk és két edzőmérkőzést. Ami már biztos, hogy az NBIII-as Gyulai Termállal megmérkőzünk majd.

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

egy × kettő =