Körösladányi MSK

A bajnokság végén engedett ki a Rákóczi Vasas

Sokáig a dobogóra is esélyes volt az orosházi alakulat és bizony nem többen nem gondolták volna, hogy a bajnokság végén ennyi vereségbe beleszalad a csapat, ami miatt csak a hatodik helyen végeztek. Az Orosháza kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott a szezonban, Nyéki Boldizsár értékelt.

Nagyon kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott a Rákóczi Vasas az előző idényben, így sokan nem gondolták volna, hogy végül nem kerülnek érmes helyre, ráadásul még a dobogótól is messze értek célba. Mindent elmond az a tény, hogy a csapat nyolc vereségéből ötöt az utolsó öt fordulóban szenvedett el, így ez a gyenge befejezés volt az oka annak, hogy végül nem ünnepelhettek érmes helyezést Orosházán. A Rákóczi szezonját Nyéki Boldizsár értékelte.

Rákóczi Vasas   14 – 6 – 8   63-47 +16   48 pont   (6. hely)

Kérlek, értékeld csapatod tavaszi illetve egész éves teljesítményét!

Sajnos nem úgy sikerült az évünk, ahogy elterveztük. Célunk a dobogó volt, ehhez képest a 6. hely nagy csalódás számunkra. Az osztályban ebben az évben a Méhkerék más dimenziót képviselt, rajtuk kívül 6 csapat nagyjából azonos játékerőt képviselt. Sok olyan mérkőzést tudnék említeni, amelyen pontot vagy pontokat adtunk ajándékba az ellenfélnek. Emiatt csak magunkat okolhatjuk, de még ennek ellenére is könnyen elérhettük volna a dobogó második, harmadik fokát.

Mivel voltál elégedett és mivel nem a szezon során?

Elégedetlen az eredménnyel vagyok, rossz érzés ránézni a tabellára, hiszen mindenki tudja, hogy nekünk nem itt kellett volna végezni. Ezt azonban nem adják ingyen, többet kellett volna dolgozni érte. Csapatunk mentségére írom, hogy szinte minden játékos keményen dolgozik a megélhetéséért. Több játékosnak is két munkahelyen kell helyt állnia, majd csak ezután következik a foci. Ennek ellenére a 6. hely nem reális.

Melyik mérkőzésre emlékszel vissza a legszívesebben és miért?

Személy szerint az Elek elleni idegenbeli mérkőzésre, amely egy nagyon nehéz mérkőzésnek indult. A második félidőben végül 5 gólt rúgtunk és így könnyen nyertünk. Életemben először sikerült 3 gólt szereznem felnőtt nagypályás tétmérkőzésen, amit már régóta szerettem volna elérni. Emiatt mindig emlékezni fogok erre a mérkőzésre.

A Kondoros 6-0-s legyőzése után az utolsó öt mérkőzéseteken kikaptatok. Mi történt a csapattal a bajnokság végén?

A Méhkerék elleni mérkőzésen kívül minden meccsen volt esélyünk a győzelemre, amit sajnos nem szereztünk meg. Kritikus szituációkban mi rendre elrontottuk a helyzeteket, és hátul is sokat hibáztunk. Én úgy érzem, hogy mi minden tőlünk telhetőt megtettünk, de a kapufáról kifele pattantak a labdák.

Az előző évekhez képest szerinted változott a bajnokság színvonala? Ha igen milyen irányban?

A bajnokságok átszervezésével több jó játékos játszik már a megyei osztályokban. A nézők viszonylag színvonalas mérkőzéseket láthatnak, és szerintem nagy az érdeklődés a meccsek iránt. Én úgy látom, hogy itt Békés megyében nincs hatalmas változás a színvonalban, mivel évek óta jó a bajnokság. Minden bizonnyal ez annak is betudható, hogy kevés NB-s csapat van a megyénkben.

Melyik csapat okozta számodra a legnagyobb meglepetést és miért?

A Méhkerék mindenképp meglepett, bár miután tudjuk a hátterüket már nem olyan meglepő a teljesítményük. Emellett a Szabadkígyós tavaszi eredményéhez elismerésem.

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

három × kettő =