Körösladányi MSK

Két kupasorozat is lesz a következő idényben

A Magyar Kupa sorozat átalakításával augusztusban már elkezdődik a bajnokság a Magyar Kupa kiírással, de a fő sorozat mellett a megyei kiírás is megmarad egyelőre, amibe az augusztusban pályára lépő csapatok csak tavasszal kapcsolódnak be. Az országos MK sorozat csak a Megye I. osztályú csapatoknak lesz kötelező.

Augusztus elején már téttel bíró mérkőzésen indul útjára a labda a megyében, hiszen az országos Magyar Kupa kiírását már ekkor megkezdik a csapatok. Az új lebonyolítási rendszerben a Megye I-es kluboknak kötelező a nevezés – így csapatunk biztosan ott lesz az indulók között – de a többi alacsonyabb osztályból is indulhat bárki. Az MLSZ Békés Megyei Igazgatósága a következő időpontokra tervezte az MK fordulókat: 2016. augusztus 6., 17., 24., szeptember 7., ha szükséges még egy forduló beépítése akkor augusztus 10-én is pályára léphetnek a csapatok.

Az országos kiírásban fontos megjegyezni, hogy minden esetben a sorsolás dönti el, hogy ki a pályaválasztó egy adott mérkőzésen, döntetlen esetén pedig osztálytól függetlenül, egyből büntetőpontról végzett rúgások következnek.

Az országos kiírás mellett egyelőre megmarad a megyei sorozat is, hiszen az utóbbi években a megyei kiírásnak is egyre nagyobb rangja lett. Azok a csapatok, amelyek az országos kupában indulnak, csak tavasszal csatlakoznak be a megyei kiírásba, ősszel egy vagy két fordulót tervet a szövetség. A megyei sorozatba minden csapatnak kötelező a nevezés!

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

9 − hat =