Körösladányi MSK

Nyúl Gábor – Várakozás felett szerepeltünk

A Jamina idén is jól szerepelt, a csapat stabil középmezőnyben tudott maradni végig a szezon során. A kilencedik hellyel elégedettek lehetnek, okoztak pozitív és negatív meglepetést is a 2015/16-os idényben. A jaminai egyesület szereplését az ifjúsági csapatuk bajnoki címe tette még fényesebbé.

Tizenegy győzelemmel a kilencedik helyen zárta a szezont a jaminai csapat, akik hét sikerüket hazai pályán érték el, így kijelenthető, hogy Békéscsabán nem volt könnyű pontot szerezni a Megye I-es csapatoknak. A klub stabil szereplése önmagában is sikernek fogható fel idén, ám a felnőtt csapat mellett az ifik tették fel a pontot az i-re, hiszen az utánpótlás csapatuk Nyúl Gábor vezérletével bajnok lett. A Jamina 2015/16-os szezonját Nyúl Gábor értékelte.

Jaminai SE   11 – 4 – 13   47-46 +1   37 pont   (9. hely)

Kérlek, értékeld csapatod tavaszi illetve egész éves teljesítményét!

Úgy érzem, hogy várakozás felett szerepeltünk mind tavasszal, mind az egész évet nézve. Nyilván ezt értem a lehetőségeink függvényében, de visszajelzésként azért mindent elmond, hogy nagyon sok megyei szakember minket tekintett idén az egyik meglepetéscsapatnak.

Mivel voltál elégedett és mivel nem a szezon során?

Elsősorban elégedettek lehetünk a stabilitásunkkal és a rengeteg fiatal játékos beéptíésével a felnőtt keretbe. Nem mehetek el szó nélkül a rutinos játékosaink mellett sem, akik nagyszerű közeget alkottak idén a fiataljainkkal és bőven hozzá tettek a játékhoz is.

Melyik mérkőzésre emlékszel vissza a legszívesebben és miért?

Úgy érzem, hogy sok jó meccsünk volt, de kettő mégis kiemelkedik az összes közül. Dévaványán ugyan nem játszottunk jól, de a 91. percben sikerült egy-nullra nyernünk, a másoik nagyon emlékezetes meccs pedig a tavalyi bajnok otthonában volt, ahol győzelmet arattunk a sok hiányzó ellenére is. Az a siker igazi csapatmunka volt.

A felnőtt csapat is szépen szerepelt, de az ifivel bajnokok lettetek a kiemelt bajnokságban. Számítottál a bajnoki címre? Hogyan élted meg ezt a dolgot?

Csodálatos érzés volt! Egyik kulcsa a szezonunknak az ifi bajnoki elsőségének lehetősége volt. Véleményem szerint megérdemelten nyertük meg az ifi bajnokságot, hiszen az a csapat amelyik 27 mérkőzésből 26-ot megnyer, az dicséretes. Még egy dolgot megemlítenék: az ifi bajnoki avatására vasárnap reggel Tótkomlósra a felnőtt csapatból közel tíz játékos, az elnök úr, a felnőtt edző, technikai vezető és sok szülő is elutazott, ezzel pedig óriási ünneplést rendeztek. Itt is kiderült, hogy nagyon jó közösséget alkotunk.

Az előző évekhez képest szerinted változott a bajnokság színvonala? Ha igen milyen irányban?

Erre a kérdésre nagyon nehéz válaszolni, bár szerintem a bajnokság színvonala nem változott. Ami biztos, hogy a Méhkerék nagyon kilógott a mezőnyből.

Melyik csapat okozta számodra a legnagyobb meglepetést és miért?

Itt két csapatot említenék: kicsit haza húz a szívem, így az egyik mi lennénk, de ezt már ecseteltem, a másik a tavaszi Szabadkígyós, ahová Pozsár Gabi barátom érkezett és nagyon jól tudta kezelni a megyei viszonyokat, nem megváltani akarta a világot, de mégis az ő profi karrierjéből hozott tapasztalatot kamatoztatva 3. helyre hozta a csapatát. Negatív meglepetés pedig egyértelműen a Kondoros okozta.

Címlap: newjsag.hu

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

négy × kettő =