Körösladányi MSK

Az utolsó pillanatokra hagyták a döntést Dévaványán

Az elfogadható ősz után télen nagy változásokon ment át a Dévaványa csapata, ami meg is látszódott a csapat tavaszi szereplésén, hiszen minimális mennyiségű pontot gyűjtve, éppen csak, hogy kiharcolták a bennmaradást. Az utolsó forduló, utolsó perceiben dőlt el, hogy a gárda marad a Megye I-ben.

Ősszel tizenkettedik helyen végzett a Dévaványa, ami már akkor sem volt túl jó teljesítmény, de elfogadhatóbb volt, mint a tavaszi. A téli változások után tavasszal egy meglepő sikerrel nyitott a csapat, majd a 16. fordulóban megnyert mérkőzést nem követte újabb siker egészen az utolsó fordulóig. A 30. körben aztán a bajnokság legfontosabb mérkőzését nyerte meg a Dévaványa, ezzel pedig kivívták a bennmaradást. Marton Lajos értékelte a csapat egész éves szereplését.

Dévaványai SE   4 – 7 – 17   35-64 -29   19 pont   (13. hely)

Kérlek, értékeld csapatod tavaszi illetve egész éves teljesítményét!

A tavaszi szezont remekül kezdtük, hogy a tavalyi bajnokot meg tudtuk verni igen parázs hangulatú mérkőzésen. Nem bírtuk folytatni ezt a jó szereplést. A sok idegenbeli mérkőzés is megnehezítette a dolgunkat, néhol még az emberelőny sem segített. Így elég gyengére sikerült a tavaszi szezon. Az egész éves teljesítmény sem dicséretes, de a kitűzött célt elértük, bennmaradtunk.

Mivel voltál elégedett és mivel nem a szezon során?

Nagyon elégedett voltam, hogy a bajnokesélyes csapatoktól pontokat tudtunk szerezni. De ami a legjobban elkeserít bennünket, hogy a rangadók nem úgy sikerültek, ahogy azt mi elterveztük.

Melyik mérkőzésre emlékszel vissza a legszívesebben és miért?

Legszívesebben a Méhkerék elleni hazai mérkőzésre emlékszem, akik ellen mi vagyunk az egyik pontot szerző csapat, valamint a kondorosi meccs is emlékezetes volt, ahol emberhátrányban győztünk. Meg kell még említeni az Eleken játszott kiesési rangadót is, ahonnan győztesként hagytuk el a pályát.

OKSA_2

Gyenge tavasz van a csapat mögött, mégis a legfontosabb meccset Eleken megnyerve bennmaradtatok. Mivel lehetett motiválni a csapatot az utolsó fordulóban ill. hogyan éltétek meg a pályán azt a meccset?

Nagyon szerettük volna, hogy meghosszabbítsuk a Megye I-es tagságunkat. Az öltözőben elhangzott buzdító beszéd és, hogy az utolsó mérkőzésen mindenki mindent beleadva elérjük a célunkat. A sorozatos gyenge teljesítményünk miatt rengeteg szurkoló elkísért minket és ezt nekik egy bennmaradást érő győzelemmel szerettük volna viszonozni. Az egész csapat nevében szeretném megköszönni az egész éves szurkolást. A mérkőzés elején több nagy helyzetet sikerült kialakítani, de nem sikerült ezeket gólra váltani. Az első félidő vége előtt emberelőnybe kerültünk, de a második félidőt nagyon rosszul kezdtük mivel gólt szerzett a hazai csapat. Nekünk csak a győzelem volt az elfogadható. A hátrány ellenére higgadtan játszottunk és a 82. percben szerzett gólunk még mindig a kiesésünket jelentette. Ezért mindent egy lapra feltéve támadtunk. Ennek az eredménye a 93. percben lett meg mikor megszereztük a bennmaradást érő gólt. Amit a sors elvett a tőlünk azt most visszaadta. Mivel az ősszel az Elek a hosszabbításba szerezte meg a győztes gólt nálunk. Fantasztikus érzés volt mikor megszereztük a bennmaradást érő találatot.

Az előző évekhez képest szerinted változott a bajnokság színvonala? Ha igen milyen irányban?

A bajnokság színvonalasabb lett és így jó irányba változott a megyei labdarúgás.

Melyik csapat okozta számodra a legnagyobb meglepetést és miért?

Számomra a Kondoros okozta a legnagyobb meglepetést, bajnokként csak a középmezőnybe végeztek. Én az élmezőnybe vártam őket.

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

kettő × 2 =