Körösladányi MSK

Volt már jobb szezonja is a Mezőhegyesnek

Kétségtelen, hogy nem a 2015/16-os bajnoki esztendő volt a legjobb a Mezőhegyes számára, hiszen az őszi kupamenetelésen kívül a bajnokságban nem szerepeltek túl jól. Ennek ellenére stabilan tartották a helyüket a középmezőnyben, az új idényben pedig vélhetően jobb szereplésre vágynak majd.

A tizedik helyen fejezte be a Megye I. osztály küzdelmeit a mezőhegyesi csapat, akik most talán elvárás alatt teljesítettek. Az őszi idényükben igazán emlékezetes volt a kupamenetelés a főtáblán, ami akkor még feledtette a gyengébb bajnoki szereplést. Tavasszal viszont már csak a bajnokság maradt, ahol az idény második felében ötször győztek. A mezőhegyesi szezont Ács Levente értékelte.

Mezőhegyesi SE   10 – 4 – 14   56-59 -3   34 pont   (10. hely)

Kérlek, értékeld csapatod tavaszi illetve egész éves teljesítményét! A 2015/16-os szezon gyengébben sikerült, mint az előző bajnokság, mi volt ennek az oka? Pedig ősszel a kupában szép eredményeket értetek el, de tavasszal mintha nem akart volna jönni az eredmény.

Az idei teljesítményünk valóban halványabbra sikerült a tavalyinál. Legfőbb oka ennek véleményem szerint a fő támogatónk körül kialakult bizonytalan helyzet. Fél éve még senki nem tudta megmondani, hogy a jövőben is lehet-e Mezőhegyesi Sport Egyesületről beszélni vagy csupán az emléke marad meg. Az ebből eredő bizonytalanság a játékosokra is kihatott, kezdetben az edzéseken voltak látható jelei,  de a bajnokság végére már problémát jelentett egy-egy mérkőzésre a kiállás is. Ebben a helyzetben nem kergettünk elérhetetlen álmokat, próbáltuk tisztességesen befejezni a bajnokságot, hogy aztán nyáron eldőljön hogyan tovább. Mára úgy tűnik, hogy sikerült megnyugtatóan rendezni az egyesület további működését.

Mivel voltál elégedett és mivel nem a szezon során?

A velünk hasonló szinten lévő csapatok ellen elért eredményeinkkel voltam elégedett, ezeket a meccseket többnyire sikerült megnyernünk, amit viszont nagyon hiányoltam, hogy az élmezőnybe tartozó csapatok ellen nem sikerült bravúros győzelmeket bemutatnunk, ezen a téren van hiányérzetem.

Melyik mérkőzésre emlékszel vissza a legszívesebben és miért?

Az orosházi meccsünkre szívesen emlékszem vissza. A vereségünk ellenére úgy jöttünk le a pályáról, hogy mindent kiadtunk magunkból.

 

Az előző évekhez képest szerinted változott a bajnokság színvonala? Ha igen milyen irányban?

Az én meglátásom az, hogy jól láthatóan kétfelé szakadt a Megye I. osztály. Van hét-nyolc nagyon stabil, masszív csapat, akik biztos lábakon állnak, szépen teljesítenek hétről-hétre, és van a mezőny második fele, közel hasonló létszámmal, akik próbálják tartani a lépést az élen állókkal. Összességében azt mondom, hogy egy erős bajnokságon vagyunk túl.

Melyik csapat okozta számodra a legnagyobb meglepetést és miért?

Nekem a vésztői csapat teljesítménye az, ami felkeltette a figyelmem. Nagy dolognak tartom, hogy valaki a negyedik helyről osztályt váltva meg is ragad a magasabb osztályban. Szerintem ehhez csak gratulálni lehet.

Itt szeretném megragadni az alkalmat, hogy csapatom és magam nevében is gratuláljak a méhkerékieknek a bajnoki címhez, sok sikert kívánunk nekik az NBIII-ban. Elismerésünk fejezzük ki a körösladányi csapatnak a Magyar Kupában elért megyei győzelmükért.

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenkettő − 8 =