Körösladányi MSK

Vereséggel egy kör után búcsúztunk a kupától

A Magyar Kupa országos kiírásának második fordulójában búcsúzott csapatunk, a Kondoros hazai pályán magabiztosan győzött ellenünk, ezzel pedig kvalifikálták magukat az utolsó körbe. Sajnos az első félidő végére komoly előnyre tett szert a hazai gárda, amit már a második félidőben nem tudtunk ledolgozni.

 

Korán megszerezte a vezetést a Kondoros, ami meg is nyugtatta a hazaiakat. A 8. percben labdát veszítettünk a kapunknál, Péli pedig középre passzolt, ahol az érkező Harangozó volt eredményes. (1-0) A gól után szinte egyből egy szöglet utáni felszabadítást húzott kapura Papp Zs., a hálóőr a léc alól tolta ki a lasztit, ez bravúros védés volt. A kezdeti fellángolás után visszább esett az iram, már a félidő derekán jártunk, amikor az egyik oldalon Papp M., a másikon pedig Harangozó próbálkozott, de kevés sikerrel mindkét játékos. A 28. percben aztán Takács M. lövése kanyarodott szépen, ám a játékos ha kicsit is, de tévedett.

A 36. minutumban Borgulya lövése csattant a kapufán, három perccel később pedig már a léc sem segíthetett. Péli T. jól eltalált lövése akadálytanul vágódott a hálónkba. (2-0) A második találat kicsit megfogta a csapatot, és egy szerencsés góllal tovább nőtt a hazai előny: oldalról végeztek el szabadrúgást a hazaiak, amit Borgulya rosszul fejelt vissza, de egy védőnkről pont Süli elé pattant a pöttyös, aki élt a lehetőséggel. (3-0)

A második játékrész már lazább iramban kezdődött, ráadásul az 54. percben a meccs érdemi része el is dőlt. Süli visszatett labdáját Péli váltotta gólra, így az állás már négy-nullra módosult. A folytatásban inkább a mezőnyben pattogott a labda, igazi helyzet egyik csapat előtt sem adódott, bár Kasiknak egyszer-kétszer jól kellett kijönnie a kapuból. A 75. minutumban aztán ismét labdát veszítünk, Takács M. pedig miután megvette a játékszert védőnk mellett csinált egy cselt, és a kapuba tekerte a labdát. (5-0) A hajrára még maradt egy körösladányi lehetőség is, Viczián passzából Papp Zs. mehetett ziccerben, de játékosunk kapu mellé helyezett ennél a lehetőségnél.

Összegzés

A Kondorosnak sikerült az, amit akartak, visszavágtak nekünk a döntőben elszenvedett vereségért. Csapatunk nem játszott jól, kevés helyzetet dolgoztunk ki, ráadásul több olyan gólt kaptunk, ami elkerülhető lett volna. Az öt gólos különbség talán kicsit túlzó. Egy hét múlva folytatás Szarvason, ahol már bajnoki meccsen lépünk pályára.

Kondorosi TE – Körösladány MSK 5 – 0 (3 – 0)
Gólszerzők:
Harangozó K. a 8., Péli T. a 39., az 54., Süli A. a 42. és Takács M. a 75. percben.
Sárga lap: Hanyecz H. a 19., Süli A. a 25. ill. Farkasinszki L. a 41. percben.

Kondorosi TE: Magony G. – Kis M., Süli A., Hanyecz H., Zsíros P. – Rafaj R. (Mihalecz I. a 72’), Kajtár I. (Hegedűs B. a 68’), Harangozó K. (Márk Á. a 68’), Takács M. – Péli T., Borgulya T.

Körösladány MSK: Kasik V. – Vincze Gy. (Kántor M. a 46’ (Viczián D. a 62’)), Farkasinszki L., Nagy S., Kukla Zs. – Kéki Cs., Papp M. (Kormány L. a 62’), Pályi I., Papp Zs. – Bakos J., Laksteter J.

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

17 + 16 =