Körösladányi MSK

A Magyar Kupa és Megye II. hétvégi krónikája

Három csapat már a legjobb négy közé került, egy lépésre a főtáblához, egy találkozón dőlt el büntetőkkel a továbbjutás. A Megye II-ben is ritkán látni olyan hétvégét, ami most történt, hiszen hét meccsen öt döntetlen született, így talán meglepetésre, egy forduló után az Újkígyós áll az élen.

 

Magyar Kupa

Kondoros – Körösladány 5 – 0 (3 – 0)
Gólszerzők:
Harangozó K. a 8., Péli T. a 39., az 54., Süli A. a 42. és Takács M. a 75. percben.

Gyors góllal alapozta meg sikerét a Kondoros, majd a szünet előtt kettővel növelték előnyüket a hazaiak, ez pedig nagyon jól jött nekik. A második félidőre szinte már eldőlt a meccs érdemi része, ám a végére még kétszer eredményesek voltak a vendéglátók, így pedig sima eredmény alakult ki.

Füzesgyarmat – Szarvas 4 – 1 (2 – 0)
Gólszerzők:
Kelemen L. a 22., a 65., Miklya M. a 37., a 70. ill. Gulyás Á. a 90. percben.
Kiállítva: Kiszel Z. (Szarvas) a 72. percben.

A füzesgyarmatiak továbbjutása nem forgott veszélyben, hiszen már az első félidőben kétgólos előnyre tettek szert. A folytatásban négyre nőtt a hazai előny, majd a vendégek emberhátrányba is kerültek, végül pedig még szépíteni tudtak a szarvasiak, ami csak az eredmény kozmetikázására volt elegendő.

Dévaványa – Szeghalom 3 – 3 (0 – 3); büntetőkkel: 1 – 3
Gólszerzők:
Tusjak G. az 52., Adamecz I. a 60., Papp V. a 79. ill. Tóth G. a 9., Ernyes R. a 20. és Barna I. a 40. percben.
Kiállítva: Kovács I. (Szeghalom) a 78. percben.

Már az első félidőben hárommal vezetett a Szeghalom, ám innen sem volt zökkenőmentes a továbbjutásuk. A Dévaványa feljött egy gólra, majd büntetőből egyenlítettek, így büntetőrúgásokra került sor, melyet végül a szeghalmiak nyertek meg 3-1 arányban.


Összefoglaló: keleten.hu


Megye II.

Bucsa – Kunágota 3 – 1 (2 – 1)
Gólszerzők:
Vámos A. a 6., Komróczki Sz. a 10., Kulik K. az 51. ill. Kovács Zs. a 28. percben.

Otthon tartotta a három pontot a bucsai csapat, akik már délelőtt tíz órakor pályára léptek. A kunágotaiak gyorsan kétgólos hátrányba kerültek, ez is lett végül a vesztük. A bucsaiak ezzel a sikerrel olyat tettek, ami szinte senkinek sem sikerült az első fordulóban: nyertek!

Doboz – Békés 0 – 0
Kiállítva:
Somogyi K. (Doboz) a 63. percben.

A forduló egyik kiemelt meccse tipikusan egy gólosnak bizonyult, ám ezt az egy találatot sem tudta egyik csapat sem megszerezni. Az egy-egy pontnak kérdés melyik fél örül jobban, bár annyi biztos, hogy a huszonhét percet emberhátrányban töltő doboziak számára értékesebb ez a pont újoncként.

Battonya – Lőkösháza 2 – 2 (2 – 2)
Gólszerzők:
Liszkai L. a 18., Podina L. a 45. ill. Kiss B. a 36. és Fekete Cs. a 41. percben.

A hazai pályán játszó Battonya ragadta magához a kezdeményezést, és a 18. percben előnybe is kerültek. A félidő vége felé úgy tűnt, hogy a Lőkösháza lélektanilag a legjobbkor jött vissza a meccsbe, hiszen előbb egyenlítettek, majd a 41. percben a vezetést is megszerezték. A csattanó csak ezután jött, hisz a battonyaiak kiegyenlítettek még a szünet előtt. A fordulás után már gól nem született, pedig előzetesen nem sokan voksoltak volna erre, így a tavaszi bajnok döntetlennel kezdte a szezont.

Csanádapáca – Újkígyós 0 – 5 (0 – 4)
Gólszerzők:
Horváth B. a 7., Dunai Z. a 30., Moldovány M. a 33., Lakatos J. a 44. és Csiernyik M. a 49. percben.
Kiállítva: Lakatos J. (Újkígyós) a 68. percben.

A forduló egyik meglepetése volt az újkígyósiak ilyen arányú győzelme. Ekkora különbségre nem sokan számítottak, ráadásul a vendégek már az első félidőben jókora előnyre tettek szert. A Csanádapáca emberelőnyben sem tudott szépíteni, így a hazaiak az utolsó, a vendégek pedig az első helyen állnak egy fordulót követően.

Csorvás – Sarkad 3 – 3 (2 – 1)
Gólszerzők:
Lengyel M. a 29., Varga G. a 33., Simon G. a 67. ill. Dr. Bányai T. a 10., Sós M. a 48. és Tóth L. a 71. percben.

Fordulatos meccset játszott az újonc Csorvás, hiszen miután a Sarkad vezetést szerzett, ők a szünetig megfordították az állást. A második játékrészben aztán hiába vezetett még egyszer a Csorvás, az előnyt nem sikerült megtartaniuk, így a Sarkad egy pontot rabolt az frissen feljutott Csorvás otthonából.

Békéscsabai MÁV – Gyomaendrőd 3 – 3 (2 – 1)
Gólszerzők:
Gajdács G. a 18., Walfisch J. a 34., Zsömbörgi M. az 52. ill. Furka Zs. a 9., Békési N. a 67. és Kovács Z. a 69. percben.

A forgatókönyv majdnem hasonló volt Békéscsabán is, mint Csorváson: a vendégek szerezték meg a vezetést, majd a MÁV fordított, sőt a második félidőben már kettővel is vezetett a vasutas csapat. Végül a hazaiak vesztét egy kétperces rövidzárlat okozta, melynek köszönhetően a Gyomaendrőd visszajött a meccsbe, és egy pontot rabolt a csapat.

Okány – Sarkadkeresztúr 1 – 1 (0 – 0)
Gólszerzők:
Simon I. a 67. ill. Zsoldos Z. a 87. percben.

Szoros mérkőzést hozott ez a küzdelem is, az első félidőben még nem született gól, majd a hazaiak megszerezték a vezetést. Sokáig úgy tűnt a győzelem is meglesz nekik, ám a 87. percben Zsoldos szertefoszlatta a hazaiak győzelmi álmát, mindkét gárdának be kellett érnie az egy ponttal.

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

öt × öt =