Körösladányi MSK

A Megye I. és Megye II. hétvégi krónikája

Gólokban gazdag fordulót rendeztek szombaton, hiszen a Szarvas hét, a Körösladány, Kondoros, Szeghalom trió pedig öt-öt gólt szerezve nyerte meg saját meccsét a Megye I-ben. A Füzesgyarmat hazai pályán is megizzadt, az okányiak ismét előnyből kaptak ki, míg a Csorvás egy megnyert meccsen szenvedett vereséget három perc alatt a hajrában.

 

Megye I.

Szarvas – Tótkomlós 7 – 0 (3 – 0)
Gólszerzők:
Somogyi J. a 15., az 57., Magyar M. a 23., a 60., Kiri M. a 34., Zima D. a 78. és Szikora M. a 88. percben.
Kiállítva: Bakró G. a 24. ill. Kovács I. a 33. percben.

Kettő góllal vezetett már a Szarvas, amikor emberhátrányba kerültek. A Tótkomlós nem tudta kihasználni a létszámfölényt, sőt elég gyorsan egálra is hozták ilyen téren az állást, Kiri kapus pedig büntetőből növelte csapata előnyét. A szünet után sem változott a meccs képe, a Szarvas további négy gólt szerezve magabiztosan nyert a Tótkomlós ellen.

Kondoros – Mezőkovácsháza 5 – 0 (3 – 0)
Gólszerzők:
Péli T. a 28., Szakál A. (ög.) a 31., Borgulya T. a 45., Kajtár I. az 58. és Lakatos E. a 75. percben.

Magabiztos győzelemmel folytatta a bajnokságot a Kondoros is. A Mezőkovácsháza nem tudott meglepetést okozni idegenben, a három-nullás félidei eredménynél már sejthető volt, hogy nem fog visszajönni a meccsbe a vendég csapat.

Jamina – Szeghalom 2 – 5 (0 – 3)
Gólszerzők:
Nyúl G. a 46., a 70. ill. Erdősi Gy. a 21., Mező S. a 25., Mészáros M. a 40., az 56. és Ernyes R. a 89. percben.

Három góllal magabiztos előnyt alakított ki a Szeghalom a szünetre, a fordulás után egyből szépített a hazai gárda, de a meccsbe már nem tudtak visszajönni. A második félidőben öt gólig jutott a Szeghalom, így második meccsüket is megnyerték. Úgy tűnik, hogy a vendégeknek sikerült átmenteni a tavaszi formát őszre is.

Körösladány – Mezőhegyes 5 – 1 (3 – 0)
Gólszerzők:
Papp Zs. a 22., a 39., az 59., Bakos J. a 36., Kéki Cs. az 57. ill. Ács L. a 78. percben.

Csapatunk remek játékkal megérdemelten szerzett vezetést, majd a második gól után végig a kezünkben tartottuk a meccset. A Mezőhegyes erejéből már csak a szépítésre futotta, így csapatunk hat, a Mezőhegyes pedig három ponttal áll a tabellán a forduló után.

Füzesgyarmat – Szabadkígyós 2 – 1 (1 – 0)
Gólszerzők:
Miklya M. a 43., a 86. ill. Piti L. a 64. percben.
Kiállítva: Szabó Z. (Szabadkígyós) a 47. percben.

Miklya góljával a legjobbkor szerzett vezetést a Szabadkígyós, majd a szünet után rögtön emberhátrányba került a vendég csapat. A kiállítás ellenére egy tizenegyessel egálra hozta az állást a Szabadkígyós, akik végül a hajrában egy hazai büntetővel kaptak ki, amit Miklya értékesített. A vendégek tíz emberrel is megszorongatták a Füzesgyarmatot.

Vasárnap

Vésztő – Dévaványa 1 – 2 (0 – 0)
Gólszerzők: Pap Zs. a 82. ill. Adamecz I. a 71. és Werle T. a 84. percben.
Kiállítva: Csikós S. (Vésztő) a 90. percben.

Sokáig szoros mérkőzés zajlott a két csapat között, végül a 71. percben a dévaványaiak törték meg a gólcsendet. Ekkor még nem volt vége a találkozónak, hiszen Pap a 82. minutumban egyenlített, majd Werle két perccel később győztes gólt szerzett a vendégeknek. A vésztőiek nem elég, hogy kikaptak, egy játékosukat ki is állították.


Megye II.

Doboz – Békéscsabai MÁV 5 – 1 (1 – 0)
Gólszerzők:
Váczi S. a 13., Szilágyi T. a 47., Barcsay A. az 55., Sztojka N. a 72., Somogyi K. a 77. ill. Zsömbörgi M. a 70. percben.

Egy félidő után még szoros volt a találkozó, hiszen a doboziak csak egy góllal vezettek. A második játékrészben is szorosan alakult az eredmény, de a hajrában egyértelmű dobozi fölény alakult ki, amivel a hazaiak értékes három pontot szereztek.

Békés – Bucsa 3 – 0 (1 – 0)
Gólszerzők:
Reszelő J. a 35., Reszelő M. az 50. és az 52. percben.

Az első játékrészben Reszelő J. góljával előnybe került a Békés, majd a szünet után Reszelő M. gyorsan lőtt két gólt, amivel a találkozó érdemi része le is zárult. Úgy tűnik, hogy a bucsaiaknak csak hazai pályán megy a játék.

Gyomaendrőd – Okány 3 – 2 (0 – 1)
Gólszerzők:
Furka Zs. a 49., a 87., Gábor V. a 75. ill. Nagy K. a 4. és Vámos A. a 78. percben.

A vendégek számára remekül kezdődött a találkozó, hiszen korán vezetést szereztek, ami egészen a 49. percig tartott ki. Ekkor egyenlített a Gyomaendrőd, majd fordítani is tudott a hazai csapat. Az okányiak ekkor nem adták fel a találkozót, kiegyenlítettek, de végül pontot nem szereztek, mert a hajrában újabb gólt ért el a Gyoma, amivel mindhárom pontot otthon tartották.

Sarkad – Békésszentandrás 0 – 2 (0 – 1)
Gólszerzők:
Bódai N. a 27. és Lós I. a 83. percben.

Kiegyenlített mérkőzést játszott egymással a két csapat, a békésszentandrási vezető gól után végig szorosan alakult a meccs. A hajrában viszont csakúgy, mint múlt héten, Lós gólja döntött, a lefújáskor a tavaszi ezüstérmes Békésszentandrás játékosai örülhettek.

Sarkadkeresztúr – Újkígyós 4 – 2 (0 – 0)
Gólszerzők:
Csotye Zs. az 54., Zsoldos Z. az 56., a 84., Kozma E. a 69. ill. Varga P. a 74. és Csatlós A. a 89. percben.
Kiállítva: Molnár M. (Sarkadkeresztúr) a 35. percben.

Ugyan az első félidőben kiállítottak egy játékost a hazaiak közül, de ezt az előnyt az Újkígyós nem tudta gólra váltani. A hazai csapat 0-0-s félidő után a második játékrészben háromszor is eredményes volt, amire csak szépítő válasz érkezett, így végül bő 55 percet emberhátrányban futballozva is nyert a Sarkadkeresztúr.

Kunágota – Csanádapáca 1 – 9 (0 – 2)
Gólszerzők:
Prókai D. a 70. ill. Csende K. a 41., a 47., a 79., Zsuzsa L. a 45., az 51., az 55., Kasza I. a 71., a 73. és Suhanyeczki R. (ög.) a 88. percben.

Erre az eredményre nem számított senki sem. A forduló előtt nulla pontos Csanádapáca kétgólos félidei vezetést követően a második játékrészben kilenc-egyre verte a Kunágotát, ami a hazaiakra nézve igen fájó vereség. Ezzel a sikerrel ráadásul a Csanádapáca nem csak a gólarányát kozmetikázta, hanem a tabella végéről is elmozdult.

Battonya – Atletico Békéscsaba 1 – 2 (1 – 1)
Gólszerzők:
Podina L. a 15. ill. Boceanu a 6. és Tóth R. a 87. percben.

Az Atletico gyors góljára hamar jött a battonyai válasz. Az egy-egyes állás nagyon sokáig kitartott a mérkőzésen, végül a 87. percben Tóth R. megtörte a gólcsendet vendég részről, így pedig megszerezte az Atletico első pontjait a bajnokságban.

Lőkösháza – Csorvás  4 – 3 (2 – 1)
Gólszerzők:
Puporka E. az 1., a 87., a 90., Gyulai F. a 41. ill. Simon N. a 45., Dajcs Á. (ög.) az 54. és Szatmári B. a 82. percben.

Érdekes mérkőzést játszott egymással a két csapat, hiszen már az első percben előnybe került a Lőkösháza, a szünetben pedig 2-1-re vezettek a hazaiak. A második negyvenöt percben azonban egyenlített, majd a 84. percben a vezetést is megszerezte az újonc Csorvás. Itt azonban még nem volt vége a meccsnek, mert a 87. percben Puporka tizenegyesből egyenlített, majd a 90. percben a győztes gólt is megszerezte a támadó. Nagyon közel volt a pontszerzéshez a Csorvás.

Kép: newjsag.hu
Videó: keleten.hu

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

húsz − tizenkilenc =