Körösladányi MSK

U16: ami az egyik oldalt bement, az a másikon kimaradt!

Az első félidőben fiatal csapatunk jobban futballozott, mint a szeghalmiak, ám a helyzeteink kimaradtak, a szerencse sem volt velünk. A fordulás után két gyors góllal a szeghalmiak megalapozták sikerüket, de a csapatok között nem volt akkora különbség, mint amennyit az eredmény mutat.

 

Szombat délelőtt játszotta első mérkőzését serdülő csapatunk, nálunk pedig több debütáló játékos is volt ebben a korosztályban. A 7. percben a szeghalmiak előtt adódott a meccs első lehetősége, egy szöglet után került a vendég támadóhoz a labda, akinek az öt méterről leadott lövését kapusunk szépen védte. A 20. percben aztán Almási M. kavargatott két védő között, végül pedig Talpallóhoz került a labda, aki tizenhatról a felső lécet találta el. Kicsivel később a mi szögletünk okozott veszélyt, pontosabban a lecsorgó, ám Katona próbálkozása picivel célt tévesztett. A félidő zárásaként Almási B. szerezhetett volna gólt, de Mező szögletéről kicsivel lemaradt.

A fordulás után ismét egy szeghalmi lehetőség következett, távolról lőtt a vendég futballista, az oldalsó lécről visszapattanó labdát pedig Hegyesi tűzte újra kapura, de Kardos L. bravúrral hárított ennél a szituációnál is. Az 51. minutumban oldalról végezhetett el szabadrúgást a Szeghalom, amit Hegyesi olyan jól talált el, mint talán még soha, a labda a hosszú felső felé szállt, végül pedig az oldalsó lécről vágódott a hálónkba. Egy perc múlva jött a második gólja a támadónak, ami szemmel láthatóan kicsit megfogta csapatunkat. (0-2) A 60. percben meg kell említenünk Almási M. remek szabadrúgását húsz méterről, aminél megint a felső kapufa mentett.

A folytatásban próbáltunk újra lendületbe jönni, de talán kicsit el is fáradt csapatunk, így a Szeghalom további találatokat ért el, sokszor azonban a szerencse is a vendégek mellett állt. Például a 74. percben a negyedik gól is ilyen volt, Hegyesi egy az egyben lépett ki, Kardos L. kapusunk lábbal szerelte őt, de a labda visszapattant a támadóhoz, akinek így már nem volt nehéz dolga. A végére még egy Almási M. szabadrúgást láthattunk, ami már nem talált kaput, pedig egy szépítő gólt igazán megérdemeltek volna a fiúk.

Fiatal csapatunk a szomszédvári rangadón helytállt, ekkora különbség nincs a két gárda között, most ellenfelünknek jött ki a lépés. Egy hét múlva folytatás a Dévaványa ellen, vélhetően hazai pályán ismét, annak ellenére, hogy a menetrendben idegenbeli mérkőzésként szerepel ez az összecsapás.

Körösladány MSK (U16) – Szeghalmi FC (U16) 0 – 7 (0 – 0)
Gólszerzők:
Hegyesi L. (4), Czebe T. (3)
Sárga lap: Almási M. ill. Balogh Á.

Körösladány MSK (U16): Kardos L. – Szántó D., Egeresi L., Köleséri N., Szántó Cs., Katona R., Almási M., Mező D., Szabó L., Talpalló Á., Almási B. (Boros Zs. az 56’)

Szeghalmi FC (U16): Fazekas A. – Czebe T., Hegyesi L., Szirmai D., Balogh Á., Barna G., Petri M., Czigla F. (Hajdu Zs. a 76’), Réti J., Bihari M. (Deák T. a 76’), Karim L.

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

kettő + 3 =