Körösladányi MSK

A Megye I. és Megye II. hétvégi krónikája

Meglepetés győzelmet aratott a Szarvas a Rákóczi Vasas ellen, sima meccset játszott a Füzesgyarmat, míg a Szeghalom kétgólos hátrányból hozta vissza a meccset. A Megye II-ben emberelőnyben sem bírt egyenlíteni a Békés, a doboziak kétgólos hátrányt dolgoztak le az utolsó tíz percben, a MÁV pedig újra egy pontot szerzett.

 

Megye I.

Kondoros – Vésztő 3 – 0 (2 – 0)
Gólszerzők:
Süli A. a 9., Péli T. a 40. és Takács M. a 77. percben.

Korán vezetést szerzett a Kondoros, hiszen már a kilencedik percben Süli góljával előnybe kerültek, ami megnyugtathatta a csapatot. A szünet előtt a legjobbkor jött Péli találata, amivel már kettőre nőtt a hazai előny. A fordulást követően a vésztőieknek nem jött össze a szépítés, végül Takács gólja a hajrában lezárta a meccset.

Szarvas – Rákóczi Vasas 4 – 2 (2 – 0)
Gólszerzők:
Nagy Sz. a 21., Kiri M. a 36., Pecznik P. a 71., Klimaj Z. a 80. ill. Nyéki B. a 70. és Simon R. a 87. percben.
Kiállítva: Ludányi P. (Rákóczi Vasas) a 73. percben.

Egy félidő alatt kétgólos előnyre tett szert a Szarvas, majd a második félidőben néhány perc alatt sok dolog történt. A 70. percben szépített a Rákóczi Vasas, a 71. minutumban újabb gólt szerzett a Szarvas, a 73. percben pedig kiállították Ludányit, ami eldöntötte a meccset. A Szarvas így megerősítette helyét a dobogón.

Füzesgyarmat – Dévaványa 7 – 1 (2 – 0)
Gólszerzők:
Urbán S. a 3., Miklya M. a 45., a 88., Bányai P. az 50., Bajnók I. a 68., a 87., Tóth L. a 76. ill. Marton L. a 84. percben.

Sima meccsen dőlt el ez a találkozó, a hazaiak már a harmadik percben megszerezték a vezetést. A szünetben még csak kettővel vezetett a Füzesgyarmat, de a mérkőzés végére sima eredmény alakult ki. Hozta a kötelezőt a Füzesgyarmat.

Mezőhegyes – Szeghalom 2 – 2 (1 – 0)
Gólszerzők:
Boros Á. a 43., Szabó Á. az 51. ill. Mező S. az 53. és Nagy M. a 82. percben.

Már-már úgy tűnt, hogy az első játékrészben nem lesz gól, ám Boros révén a 43. percben vezetést szerzett a Mezőhegyes. A fordulás után gyorsan jött az újabb találat, de Mező gyorsan lehűtötte a kedélyeket, hiszen góljával visszahozta a meccsbe csapatát. A hajrában aztán Nagy M. találata egy pontot jelentett a Szeghalomnak. Kérdés, hogy az iksszel melyik csapat lehet elégedettebb.

Körösladány – Szabadkígyós 2 – 2 (2 – 1)
Gólszerzők:
Farkasinszki L. a 28., Nagy S. a 32. ill. Murvai D. a 7. és Gazsó J. az 54. percben.

Fordulatos mérkőzésen végül döntetlent értek el a felek, ami a mérkőzés képe alapján reális. Ez a döntetlen viszont csapatunk számára azt jelenti, hogy továbbra is csak egyszer tudtuk legyőzni a Szabadkígyóst, ez pedig zsinórban a harmadik iksz az egymás elleni meccsek mérlegén.

Vasárnap

Tótkomlós – Mezőkovácsháza 3 – 0 (2 – 0)
Gólszerzők: Péli M. a 15., Ngalle a 26. és Baliga Sz. a 92. percben.
Kiállítva: Hrabovszki Z. (Mezőkovácsháza) a 75. percben.

Két eddig gyengén szereplő csapat csapott össze ezen a találkozón, és bizony a Tótkomlós formája javul, hiszen hazai pályán korán előnybe kerültek, amit gyorsan növeltek is. A második félidőben Hrabovszki kiállítása már nagy sansz volt a hazaiaknak, akik végül három góllal nyerték meg a találkozót és ezzel a tabella végéről is elmozdultak.


Megye II.

Gyomaendrőd – Sarkadkeresztúr 3 – 1 (0 – 0)
Gólszerzők:
Furka Zs. az 53., Gábor V. a 75., Tanács Z. a 88. ill. Bakucz Z. a 65. percben.
Kiállítva: Csotye Zs. (Sarkadkeresztúr) a 82. percben.

Gól nélküli első félidő után a másodikban gyorsan jött egy gólváltás, majd a 75. percben újra megszerezte az előnyt a Gyomaendrőd. A hajrában a vendég kiállítás eldöntötte a mérkőzés érdemi részét, a lefújás előtt még egy újabb gólt lőtt a Gyomaendrőd.

Doboz – Csanádapáca 3 – 2 (0 – 1)
Gólszerzők:
Kopács Zs. a 81., Barcsay A. a 85., Huszár A. a 90. ill. Kránitz A. a 35. és Kasza I. a 70. percben.

Egy megnyert meccset veszített el a Csanádapáca, hiszen a csapat a 70. percben kettő-nullra vezetett. A mérkőzés utolsó tíz percében viszont fordított a Doboz, ami nagy bravúr volt az újonc csapattól.

Battonya – Okány 4 – 1 (2 – 0)
Gólszerzők:
Podina L. a 18., a 45., Tóth Z. a 77., Kukla M. a 90. ill. Molnár J. a 48. percben.
Kiállítva: Pesti L. (Okány) a 90. percben.

Kettő-nullás battonyai vezetés után visszajött a meccsbe az Okány, a 48. percben szépített a csapat. A folytatásban azonban az egyenlítésük elmaradt, sőt a 77. minutumban újra kétgólos hátrányba kerültek, a meccs vége pedig 4-1 lett, ráadásul a vendégek kapusát az utolsó percben ki is állították.

Kunágota – Sarkad 3 – 3 (0 – 2)
Gólszerzők:
Balog A. a 60., a 82., Prókai D. a 66. ill. dr. Bányai T. a 15., Szabó Zs. a 42. és Sós M. a 68. percben.
Kiállítva: Gazsi B. a 40. ill. Tóth L. a 45. percben.

A Sarkad állt sokáig nyerésre ezen a meccsen, de a Kunágota mindig faragott valamennyit a hátrányából. Végül a hazaiak a hajrában egy pontot mentettek, ami bravúr volt tőlük. Úgy látszik megtalálta a jó utat a Kunágota.

Békés – Békésszentandrás 1 – 2 (1 – 2)
Gólszerzők:
Reszelő J. a 13. ill. Borgulya J. a 41. és Koppányi P. a 42. percben.
Kiállítva: Minya I. a 86. ill. Lovas A. az 53. percben.

Már a 13. minutumban előnybe került a Békés, azonban a szünet előtt két perc alatt fordított a Békésszentandrás, ami a hazaiak számára hidegzuhany volt. A második félidő elején kiállított vendég játékos nagy előnyt jelentett a Békésnek, ám a csapat nem tudta kiegyenlíteni a mérkőzés állását, csak a létszámot a hajrában.

Békéscsabai MÁV – Csorvás 0 – 0

A sereghajtó MÁV ellen nem tudott gólt szerezni a csorvási csapat, igaz a hazaiak is hadilábon álltak a gólszerzéssel, így kilencven perc játék után egyetlen gólt sem hozott a találkozó, az egy ponttal mindkét csapatnak be kell érnie.

Vasárnap

Lőkösháza – Újkígyós 4 – 0 (1 – 0)
Gólszerzők: Balázs Gy. a 25., Szilágyi Zs. az 53., Puporka E. a 63. és a 77. percben.

A címvédő az eddig meglepetésre nagyon jól szereplő Újkígyós ellen magabiztosan tudott nyerni, ami jelzi, hogy a Lőkösháza hazai pályán még mindig nagyon kemény ellenfél. Talán a vendéglátók szekere megindul felfelé, hiszen eddig nagyon hullámzóan szerepeltek.

Bucsa – Atletico Békéscsaba 3 – 2 (1 – 0)
Gólszerzők: Komróczki Sz. a 9., Somogyi D. az 51., Elek T. a 73. ill. Németh M. a 60. és Patkás G. a 83. percben.

Szépen lassan kétgólos előnyre tett szert a Bucsa, ám a mérkőzés vége így sem lett sima. A 60. percben visszajött egy gólra az Atletico, majd a bucsaiak újabb góljával ismét kettővel vittek a hazaiak. Azonban a hajrára így is maradt izgalom, Patkás büntetőből szépített, ami miatt a meccs vége kiélezett maradt, de egyenlíteni már nem sikerült a vendégeknek, Bucsán maradt mind a három pont.

Kép: newjsag.hu

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenkettő + 1 =